Zašto se PRP tretman naziva i vampirskim tretmanom?

SREDA, 17.06.2020

PRP tretman zasnovan je na plazmi dobijena iz sopstvene krvi pacijenta. Verovatno ste već videli fotografije na Instagramu na kojima su lica slavnih osoba ili influensera premazana krvlju. Ne, to nije još jedna od novih opcija Instagram filtera, već jedan od najnovijih trendova u tretiranju kože, tj. njene regeneracije.

prp tretman

Kako funkcioniše PRP tretman?

Ne dozvolite da vas ime zavara. Ovaj tretman se ne radi noću i niko vam neće sisati krv. Šalu na stranu,  tretman predstavlja primenu PRP-a (plazme bogate trombocitima) u regiju kože od interesa. PRP tretman zasnovan je na plazmi dobijena iz sopstvene krvi pacijenta, bogata visokom koncentracijom trombocita. Trombociti sadrže visok nivo faktora rasta koji će, kada se injektuju u kožu, podstaći regeneraciju ćelija kože i stimulisati produkciju nove armature kože (kolagena I elastična vlakna).

Laički rečeno, sopstvena krv podstiče naše ćelije kože na zdrave aktivnosti.

Dakle, trombociti su bogati faktorima rasta, koji u suštini deluju kao “energetski pokretač” za našu kožu. Ovo pomaže koži da funkcioniše optimalno, povećavajući sve dobro u njoj, od kolagena do elastina. Istovremeno obezbeđuje antioksidativna i hidratantna svojstva.

Plazma bogata trombocitima se sada najčešće koristi lokalno, kao deo redovnog održavanja nege lica, a koristi se zajedno i sa tečnim hijaluronom što predstavlja potpuno novi tretman nazvan Cellular Matrix, no o njemu ćemo detaljnije drugom prilikom.

Kako izgleda oporavak?

Što se tiče oporavka, sutradan se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Posle tretmana bićete pomalo crveni u licu. Nanošenje šminke i drugih preparata se ne preporučuje do sledećeg dana.

Ko je kandidat za PRP tretman?

Idealni kandidati su osobe sa preuranjenim borama, visokim stepenom oštećenja od sunca ili onima koji žele kožu ravnomernijeg tona i svežijeg izgleda.  Međutim, osobe koje imaju istoriju krvnih oboljenja, uključujući poremećaje zgrušavanja ili krvarenja, ne bi trebalo da rade PRP tretman. Što se tiče neželjenih pojava,  jedina posledica koja se može pojaviti su modrice, ali su one zaista retke kada je reč o PRP tretmanu. Pisali smo i na tu temu: Saniranje modrica nakon korekcije. Pored nelagodnosti usled samog vađenja krvi, PRP je apsolutno bezbedan i prirodan tretman, jer je lečenje zasnovano iskljucivo na sopstvenoj krvi. Pored toga, predstavlja najsavremeniji i najdelotvorniji tretman savremene medicine za regeneraciju kože.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.