Laserska epilacija i top 5 zabluda o njoj

UTORAK, 09.07.2024

Laserska epilacija je iz godine u godinu sve popularnija metoda uklanjanja neželjenih dlačica, zahvaljujući svojoj efikasnosti i dugotrajnijim rezultatima u poređenju sa tradicionalnim metodama depilacije.

Postoje brojni mitovi koji okružuju proces laserske epilacije, a mnogi od njih mogu dovesti do pogrešnih očekivanja i razumevanja ovog tretmana. Evo 5 najčešćih:

#1 Laserska epilacija je bolna

Mnogima je pomisao na laser zastrašujuća jer nemaju ideju šta ih očekuje i kakav je osećaj na koži prilikom tretmana. Budite bez brige. Laser je mnogo bezbolniji od depilacije voskom. Intenzitet bola zavisi od područja tretmana, boje i debljine dlaka, kao i individualnog praga bola.

#2 Laserska epilacija je trajno rešenje

Mnogi veruju da laserska epilacija uklanja dlake zauvek. Istina je da može značajno smanjiti rast dlaka, ali retko je da rezultati budu 100% trajni. Dlake nakon par godina mogu opet narasti, pod uticajem promene hormonalnog statusa, ali one obično budu finije i neuporedivo ređe nego pre tretmana.

laserska epilacija rea medika

#3 Osobe sa svetlim dlačicama ne mogu na lasersku epilaciju

Dugo je rasprostranjen mit da laser deluje samo na izrazito tamne dlake. Generalno, ljudi sa većim kontrastom između tona dlake i kože su imali najbolje rezultate, jer laser lakše cilja tamniji pigment. Međutim, razvojem modernih lasera, sada postoje opcije koje su efikasnije i za osobe sa tamnijom kožom ili sa svetlim dlakama i svetlom kožom.

#4 Laserska epilacija je opasna

Ovaj mit je široko rasprostranjen i često se navodi kao razlog za izbegavanje tretmana. Međutim, laseri koji se koriste u procesu epilacije emituju svetlost koja ne sadrži UV zračenje, koje je poznato po svojim kancerogenim svojstvima. Epilacija se smatra bezbednom kada je sprovode licencirani profesionalci, a nema naučnih dokaza koji bi podržali tvrdnju da laserska epilacija povećava rizik od raka kože.

Važno je izabrati renomirane klinike i stručnjake koji koriste odgovarajuću opremu kako bi se umanjili bilo kakvi rizici i osigurala najveća efikasnost i sigurnost procedure.

#5 Laserska epilacija je preskupa

Često se smatra da je znatno skuplja od drugih metoda uklanjanja dlaka. Međutim, kada se uzmu u obzir dugoročni troškovi i vreme potrebno za metode kao što su brijanje ili vosak, laserska epilacija može zapravo biti ekonomičnija opcija.

laserska epilacija beograd

Troškovi brijanja uključuju kupovinu brijača, krema i drugih proizvoda za brijanje koji se redovno koriste tokom života, dok vosak zahteva česte posete salonima što dovodi do značajnog iznosa novca. Nasuprot tome, laserska epilacija nudi dugotrajnije rezultate, što znači manje tretmana i manje troškova tokom vremena, čineći je isplativom investicijom na duže staze. Kvalitet života se značajno poboljšava u odnosu na jednokratni trošak, jer nakon završetka serije tretmana nema potrebe za većim izdacima – poseta je potrebna samo jednom godišnje radi održavanja postignutih rezultata.

Razbijanje ovih mitova je ključno za postavljanje realnih očekivanja kod klijenata koji razmatraju ovu proceduru. Uvek je preporučljivo konsultovati se sa stručnjakom koji može pružiti informacije prilagođene vašem specifičnom tipu kože i dlaka.

Kontaktirajte nas ili posetite Rea medika kliniku i pitajte sve što ste hteli da znate o laserskoj epilaciji!