6 saveta za brže saniranje modrica nakon korekcije

SREDA, 10.06.2020

„Šta učiniti za brže saniranje modrica nakon korekcije i da li ću je uopšte dobiti“ su najčešća pitanja pacijenata pre bilo koje estetske korekcije.

Modrice su sastavni deo procesa oporavka od bilo kog tretmana injekcijama. One su nepredvidive i prouzrokovane mnogim faktorima. S obzirom da ukazuju na tretmane estetskih korekcija, ponekad mogu dovesti do neprijatnih pitanja i nelagodnosti.

Zato je važno pripremiti se za moguće dobijanje modrica nakon tretmana i izbegavati veća druženja bar 7 dana posle korekcije.

saniranje modrica nakon korekcije

Saniranje modrica nakon korekcije

Ovo su 6 saveta za brže saniranje modrica nakon estetske korekcije

1. Arnika: Korišćenje arnike u lekovite svrhe dovelo je do toga da biljka postane veoma retka. Njen cvet, koren ili listovi predstavljaju savršeno rešenje za brzo saniranje modrica i otoka u nedelji nakon korekcije. Zbog toga, preparati od ove biljke su topla preporuka.

2. Hirudoidne kreme: Ove kreme sadrže mukopolisaharide koji pospešuju regeneraciju tkiva i smanjuju otok, upale pa i same modrice. Krema se nežno masira u predelu modrice, izbegavajući mesto uboda.

3. Hlađenje: Hlađenje kože ledom ili hladnim oblogama tokom tretmana, ali i posle njega može umanjiti rizik da se modrice razviju ili pogoršaju.

4. Ishrana: Izbegavajte prehrambene prerađevine, soli i šećere pre i posle korekcije. Uključite voće i povrće koje nude antioksidativne i protivupalne koristi, poput ananasa koji je prepun bromelainom tj. protoliktičkim enzimom ili celer koji nudi vitamine B6, C i K. Đumbir i kurkuma takođe imaju protivupalne koristi, ali velike doze mogu pogoršati modrice, te je umerenost najbolje rešenje! Generalno, povećani unos vitamina K, vitamina D i cinka, može pomoći u bržem saniranju modrica nakon bilo koje estetske korekcije.

5. Alkohol: Konzumiranje alkohola može usporiti vreme zgrušavanja i povećati rizik od stvaranja i sporijeg saniranja modrica. Ne konzumirajte alkohol 7 dana pre i 7 dana posle korekcije.

6. Toplota: Izbegavajte aktivnosti koje mogu povećati temperaturu vašeg tela posle tretmana (čak i ako modrica nije vidljiva) jer to može povećati krvni pritisak i protok krvi u ranu. Izbegavajte teške fizičke vežbe, tople napitke i tuširanje vrućom vodom.

Iako mogu biti ružne, modrice obično nisu klinička briga. Zapravo, uopšte nisu razlog za brigu, već samo uobičajan proces oporavka nakon korekcija. Modrice će proci kroz nekoliko faza i boja dok u potpunosti ne nestanu, a uz pridržavanje ovih saveta možete ubrzati proces.

Još jedno od čestih pitanja onih koji žele pristupiti estetskim promenama je „Kako ne pogrešiti pri izboru osobe kojoj poveravaš svoju lepotu„.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.