PRP i Cellular Matrix

PRP i Cellular Matrix predstavljaju izuzetno efikasne tretmane podmlađivanja kože. Tretmani su potpuno prirodni i omogućavaju efekat intenzivne hidratacije kože i, naravno, njenog podmlađivanja.

Obe procedure su najnovija dostignuća estetske medicine i pružaju neverovatne rezultate u podmlađivanju i regeneraciji kože. Međutim, koliko god i PRP i Cellular Matrix činili čuda sa kožom, pokreću brojna pitanja. Jedno od najčešćih tiče se razlike između ove dve metode.

PRP i Cellular Matrix – u čemu je razlika?

PRP je metoda kojom se iz vlastite krvi centrifugiranjem izdvaja mala količina plazme sa veoma visokom koncentracijom trombocita. Dakle, sam preparat je 100% prirodan i siguran. U ovom velikom broju trombocita nalazi se i visoka koncentracija faktora rasta.

Zašto su faktori rasta uopšte bitni? Radi se o tome da upravo oni PRP tretman čine posebno efikasnim. Faktori rasta su zaduženi za aktiviranje procesa zarastanja, stimulisanje ćelija kože da se ubrzano dele, čime se proizvode novi kolagen i elastin.

Ovakav prirodni koktel idealan je za podsticanje regeneracije svih slojeva kože i potkožnog tkiva, čime usporavamo starenje. Koža nakon tretmana postaje zategnutija, baršunastija, vidno hidrirana, a ten i tekstura popravljeni.

prp i cellular matrix

Cellular Matrix – odlična kombinacija PRP-a i hijalurona

Spoj PRP tretmana i hijalurona? Zvuči kao idealna kombinacija za kojim svačija koža žudi. Takav spoj nudi inovativni Cellular Matrix tretman, jedna od najtraženijih procedura.

Cellular Matrix je tretman gde koristimo preparat PRP-a obogaćen tečnom hijaluronskom kiselinom. Udruženo delovanje ova moćna dva sastojka višestruko poboljšava rezultate.

Hijaluron, osim što sam po sebi hidrira i poboljšava regeneraciju, u velikoj meri povećava i efekte PRP-a. Omogućava da se tako primenjen PRP duže zadržava na mestu aplikacije i na taj način pojačava efekte regeneracije.

PRP i Cellular Matrix: kako se izvode procedure?

Obe procedure se izvode na sličan način, s obzirom na to da je u oba slučaja potrebna vasa krvna plazma. Ali, upravo to i čini ove metode bezbednim, jer šta je sigurnije o vase sopstvene krvi u službi preparata.

‒ Dakle, za PRP i Cellular Matrix potrebna je krv pacijenta, tako da će pre same aplikacije biti potrebna mala količina krvi koja se uzima najčešće iz ruke.

‒ Nakon toga se posebnim uređajem pomoću jake centrifugalne sile iz krvi izdvajaju trombociti koji otpuštaju faktore rasta, a odbacuju crvena krvna zrnca.

‒ U slučaju PRP tretmana ovako dobijen serum se aplikuje u kožu lica tankim iglicama. Nećete osećati bol, jer se pre same aplikacije na kožu nanosi anestetska krema, tako da je sam tretman komforan.

‒ Ono što razlikuje PRP i Cellular Matrix jeste to što se u Cellular Matrix preparatu nalazi PRP plus tečni hijaluron. Kao Cellular Matrix, tako je i PRP potpuno bezbolna i komforna procedura.

prp i cellular matrix

Kakave rezultate očekivati posle PRP i Cellular Matrix tretmana?

Jednom rečju – izvanredne. Nakon PRP tretmana gde se koristi serum bogat vašim trombocitima, faktorima rasta, ali i matičnim ćelijama fenomenalni rezultati neće izostati. S druge strane, Cellular Matrix zahvaljujući moćnim komponentama, kao što su PRP preparat i hijaluron, zadaće dvostruki udarac starenju kože.

Neki od efekata koje možete očekivati nakon ovih tretmana su:

 • ujednačen ten
 • koža je zategnuta i vidljivo podmlađena
 • duboko je hidrirana
 • povećana je njena elastičnost
 • bore su nestale, a konture popravljene
 • uklonjeni su ožiljci od akni
 • održava se tonus i svežina kože

Kada ćete videti ove neverovatne efekte?

Ono što je sigurno jeste da ćete efekat jedrine primetiti odmah. Po završetku tretmana Cellular Matrix primetićete hidriranost kože, a efekti će se sve više pojačavati u narednom periodu. Najprimetniji su već nakon 3 nedelje.

Rezultati PRP tretmana primetni su posle nedelju dana, a krajnji efekat možete očekivati nakon mesec dana.

Koliko tretmana je potrebno do savršene kože?

Koliko ćete puta trebati da ponovite PRP i Cellular Matrix kako bi efekti bili maksimalni zavisi i od tipa kože, kao i indikacije na koju se primenjuju procedure.

A kada je reč o količini, oba tretmana se preporučuju ponavljati jednom mesečno 3 puta, što predstavlja seriju od 3 tretmana. Ova serija se treba ponoviti jednom ili dva puta godišnje.

Da li su moguće komplikacije?

Vrste tretmana kao što su ove spadaju u najprirodnije budući da se koriste prirodni preparati. S jedne strane to je vasa krvna plazma, a kod Cellular Matrix-a i hijaluron, koji se i inače nalazi u našem telu.

Dakle, s obzirom na to da se koristi prirodan materijal, obe procedure su potpuno bezbedne. Osim prolaznog crvenila i iritacije kože na tretiranoj regiji, nema rizika od komplikacija niti alergijskih reakcija.

Da rezimiramo, koje su prednosti PRP i Cellular Matrix tretmana?

 • Procedure su bezbedne i potpuno prirodne
 • Pogodne su za sve tipove kože, za žene, ali i za muškarce
 • Čitav postupak (uključujući vađenje krvi i pripremu seruma) se može obaviti za 40-45 minuta
 • Više od 90% trombocita čuva svoju vitalnost još dugo nakon tretmana
 • To omogućava hijaluronskoj kiselini da efikasno revitalizuje kožu
 • Rezultati su vidljivi već nakon 3 nedelje
 • Nema dugog oporavka – odmah se možete vratiti normalnom životu

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.