Da li su hijaluronski fileri pravi izbor kod asimetrije lica?

SREDA, 21.07.2021

Idealno simetrično lice je velika retkost, iako nas neznatna asimetrija ne sprečava da izgledamo privlačno. Čak daje izgledu nekakav šarm, ali tu na scenu mogu da stupe hijaluronski fileri.

hijaluronski fileri

Međutim, kada je asimetrija lica, usana ili nosa izrazito primetna, onda se obično javljaju kompleksi i nezadovoljstvo sopstvenim izgledom.

Asimetrija lica može biti urođena ili izazvana neravnomernim starenjem tkiva, povredom, operacijom, bolestima. Srećom, savremena estetska medicina ima leka i za to – hijaluronske filere koji će srediti asimetriju lica i učiniti da izgledate i osećate se mlađe nego ikada.

Da li su hijaluronski fileri rešenje kod asimetrije nosa?

Efikasna metoda ispravljanja asimetrije je korišćenje filera. Uz pomoć njih može se ispraviti oblik usana, brade, jagodica, kao i vrha nosa.

Asimetrija nosa izazvana je različitim povredama i urođenim defektima. Ranije je pacijentima sa ovom vrstom problema bilo moguće pomoći samo plastičnom operacijom, tj. rinoplastikom.

Zato je nehirurška korekcija nosa postala pravi hit u svetu jer brzo i bezbolno možete ispraviti asimetriju mosta nosa, gornjeg dela nosa, poravnati nosna krila i učiniti manje primetnim tragove povreda i operacija.

Da li hijaluronski fileri „rade“ i kod asimetrije brade?

Osnovni uzrok ove vrste asimetrije su problemi sa mišićima za žvakanje. Ovi mišići se prostiru od obraza do spoljašnje strane brade i nalaze se sa obe strane lica.

hijaluronski fileri za bradu

Asimetrija brade je izazvana čitavim nizom uzroka:

 • genetičke predispozicije,
 • povrede kostiju, mišića, nerava,
 • škrgutanje zubima (bruksizam),
 • stomatološki problemi.

Ova vrsta asimetrije se takođe može ispraviti aplikacijom preparata na bazi hijaluronske kiseline. Osim brade, često asimetričan biva i podbradak. U tom slučaju mogu pomoći lipolitici, koji uklanjaju masne naslage i poboljšavaju crte lica.

Asimetrija usana – ništa što hijaluronski fileri ne mogu da reše

Kao i drugi delovi lica koji nisu simetrični, i asimetrija usana može biti urođena i stečena. Najčešći uzroci ovog stanja su povrede i operacije.

Često asimetrija usana nastaje nakon neuspešnih plastičnih operacija, tako da hirurzi moraju da se bore ne samo sa nedostatkom tkiva, već i sa ožiljcima.

Usnama možete vratiti simetriju ubrizgavanjem filera, ali prilikom izbora preparata morate biti oprezni, jer postoji rizik od stvaranja grudvica i pojačanja asimetrije.

Zato je najbolji izbor hijaluronska kiselina, tj. hijaluronski fileri koji hidriraju usne i čine ih punijim i privlačinijim.

hijaluron fileri za usne

Kako hijaluronski fileri deluju?

Kao rezultat mikroinjekcija hijaluronske kiseline u različite slojeve kože, preparat ispunjava problematična područja pružajući momentalne rezultate. Izraženi antiage efekat se dostiže nakon 2 nedelje i može trajati do 12 meseci.

Aktivna supstanca ulazi unutarćelijski i počinje da deluje:

 • hidrira kožu na mestu uboda i oko njega,
 • hrani ćelije kiseonikom,
 • pokreće prirodne procese sinteze kolagena i elastina,
 • povećava elastičnost kože,
 • poravnava reljef kože,
 • uklanja asimetriju.

Kako se pripremiti za tretman hijaluronskim filerima?

Ako ste odlučili da korigujete asimetriju lica, nosa, usana, moraćete da se pripremite za proceduru:

 • Prestanite da koristite antikoagulanse nekoliko nedelja.
 • Otprilike nedelju dana pre zakazanog tretmana prestanite sa sunčanjem i odlaskom u solarijum.
 • Izbegavajte alkohol, posebno na dan postupka, kako ne biste opteretili organizam.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.