Nehirurška korekcija nosa

Nehirurška korekcija nosa je injekciona metoda, jedna od najdražih procedura, sa čime bi se naši zadovoljni pacijenti složili.

Lice je prvo što drugi ljudi vide na nama, ono privlači pažnju i možemo reći da je svojevrsna vizit karta. Nos je kod velikog broja žena predmet nezadovoljstva, što dovodi do mnogih kompleksa i poteškoća u društvenom životu.

nehirurška korekcija nosa

Ali i pored toga, nisu svi spremni da se odluče za drastične mere, tj. operaciju nosa, a mnogima nije ni potrebna. Upravo zato postoji nehirurška korekcija nosa, koja vam može promeniti ne samo izgled nosa, već i celog lica.

Kada je nehirurška korekcija nosa rešenje?

Suština metode je sledeća: problematična područja se pune posebnim supstancama, odnosno filerom koji funkcioniše kao implantat. Aplikacijom dermalnih filera moguće je:

 • ispraviti asimetriju nosa
 • određene nepravilnosti
 • defekte na mostu nosa ili na vrhu nosa
 • podići vrh nosa
 • ispraviti neravnine, što sve zajedno čini vizuelno manji izgled nosa

Svi se pitaju kako je moguće dodavati nešto, a da izgleda manje? Moguće je! Zato smo tu da kontinuiranim edukacijama znamo tačke na koje aplikujemo hijaluron i botulinski toksin da nos izgleda manje.

Nehirurška korekcija nosa traje svega par minuta?

Jedna od mnogih prednosti ove metode jeste svakako činjenica da će vam za korigovanje nosa biti potrebna samo jedna pauza za ručak.

Filer se ubrizgava isključivo u označenu regiju, i za to je potrebno svega nekoliko minuta. Ako uzmemo u obzir nanošenje i delovanje anestezije, čitava procedura traje 30 minuta, bezbolna je i što je najbitnije pacijent se može u toku dana vratiti dnevnim aktivnostima.

Kako se izvodi korekcija nosa nehirurškim putem?

Procedura se izvodi uz lokalnu anesteziju bez hospitalizacije. U početku se koža nosa tretira antiseptikom i nanosi anestetska krema. Nakon što anestezija počne delovati, pristupa se aplikaciji hijaluronskih filera, a u nekim slučajevima i botulinskog toksina.

Rezultat ćete videti odmah, kroz par dana on će dostići svoj maksimum, a vi ćete biti oduševljeni. U nekim slučajevima nehirurška korekcija nosa može dovesti do modrica ili otoka, ali to je sasvim normalna reakcija i prolazi brzo, a vama ostaje da se divite svom novom izgledu.

nehirurška korekcija nosa

Čega se pridržavati nakon nehirurške korekcije nosa?

Veoma je važno da sledite preporuke doktora kako bi vaši rezultati bili zadovoljavajući i dugotrajniji. Prvog dana nemojte:

 • praviti grimase i borati nos,
 • trljati i masirati nos,
 • koristiti dekorativnu kozmetiku na predelu nosa,
 • izvoditi bilo kakve kozmetičke tretmane u području intervencije.

U naredna 3 dana izbegavajte:

 • intenzivan fizički napor,
 • masiranje nosa,
 • nošenje naočara.

Saunu, parno kupatilo i slična zadovoljstva preporučuje se da zaobiđete dve sledeće nedelje. Takođe je važno izbegavati sunčanje (prva 4 dana) i solarijum.

Da li je nehirurška korekcija nosa uvek rešenje?

Ne. Korekcija nosa filerima ili botulinskim toksinom nije lek za sve estetske nedostatke. Postupak nije pogodan za one koji imaju izraženije nepravilnosti, a polažu velike nade u radikalne promene izgleda.

U mnogo slučajeva korekcija nosa nehirurškim putem rešava estetske probleme, međutim, pojedini pacijenti su veći kandidati za operaciju nosa, posebno ako imaju problema sa devijacijom.

Da rezimiramo: koje su sve prednosti hehirurške korekcije nosa?

Nehirurška korekcija nosa zahteva od doktora iskustvo, ali i besprekornu umetničku viziju. Zato je veoma bitno da vaš nos bude u sigurnim rukama stručnog i iskusnog lica. Postoji nekoliko prednosti ove metode, a neke od njih su:

 • pre svega – nema operacije, korekcija se vrši nehirurškim putem,
 • brzo postizanje harmoničnog efekta,
 • momentalan rezultat,
 • kratak period oporavka,
 • bezbolnost,
 • nema potrebe za prethodnom pripremom,
 • minimalni rizici od komplikacija,
 • dugotrajnost efekta.

Koja pitanja pacijenti najčešće postavljaju?

Koliko traje efekat i koliko puta se procedura ponavlja?

Efekat, u proseku, traje od jedne do dve godine, a često i znatno duže. Ukoliko se koriguje gornji deo nosa, efekat može biti gotovo trajan u zavisnosti od toga koji se filer koristi.

Ako se radi o korigovanju vrha nosa, poželjno je da se dodaje kako mi to kažemo „samo mic“ od 6 meseci do 3 godine.

Koliko mililitara filera je dovoljno?

U zavisnosti od indikacije, kao i od vrste filera koristi se od 0,3-1,5 ml.

Da li postoji starosna granica kada je nehirurška korekcija nosa u pitanju?

Procedura je namenjena osobama svakog životnog doba, a ukoliko ste mlađi od 18 godina, tada dolazite sa roditeljima.

Može li korekcija da se radi na operisanom nosu?

Naravno. Ovo je jedna od glavnih indikacija kada može da se radi nehiruška korekcija nosa. Ako se nakon operacije jave određeni defekti, filer je tada najbolje rešenje.

Da li nehirurška korekcija nosa može rešiti problem devijacije?

Unutrašnja devijacija se mora rešiti hirurškim putem. Međutim, zanimljivo je da mnogi pacijenti koji su imali problem sa disanjem, zbog devijacije, nakon nehirurške korekcije nosa bolje dišu, jer se dizanjem nosa otvaraju disajni putevi.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.