Biorevitalizacija lica

Biorevitalizacija lica je injekciona metoda koja služi da hidrira kožu, posvetljuje je, ujednačava strukturu i ten a samim tim i podmlađuje.

Najčešće se koriste non cross linkovani hijaluron, tj. supstance koje se inače nalaze u našoj koži. Takođe se koriste i preparati na bazi DMAE za poboljšanje tonusa kože.

Biorevitalizacijom tretiramo kožu sklonu aknama, proširene pore, pušačku kožu, dehidriranu kožu,  ožiljke, kožu kod osoba koje su često izložene suncu ili solarijumu.

Izbor preparata zavisi koji problem treba rešiti na koži.

Ovom metodom se hidrira koža, obnavlja njena struktura i istovremeno stimulišu fibroblasti (koji produkuju kolagen i elastin, odgovorni za tonus kože), a takođe se ostvaruje moćno antioksidantno dejstvo.

Biorevitalizacija lica popravlja boju lica, čini kožu ravnijom i glatkom, smanjuje intezitet pega (hiperpigmentacija) i pomaže lečenje ožiljaka.

Regije koje se tretiraju biorevitalizacijom su: lice, vrat, dekolte, stomak, unutrašnja strana butina, nadlaktice, šake, kolena i laktovi.

Biorevitalizaciju je poželjno raditi u serijama od 3-4 procedure.

Najčešci vremenski period je pre planiranog letovanja, da pripremite kožu za sunce i nepoželjno UV zračenje, da ono ne bi ostavilo posledice na vašoj koži.

Isto tako je poželjno uraditi par tretmana pred zimu da pripremite vašu kožu lica  za hladne dane.

Postoje kontraindikacije za biorevitalizaciju:

1. Akutne virusne infekcije i bilo koje druge akutne infekcije praćene temperaturom;
2. Oboljenja kože na mestu na kome se tretman sprovodi;
3. Retka alergijska reakcija na hijaluronaku kiselinu;
4. Sklonost kože koja se tretira keloidnim ožiljcima;
5. Herpes u akutnoj fazi;
6. Neka autoimuna oboljenja vezivnog tkiva;
7. Neka onkološka oboljenja.