Šta je efikasnije – Biorevitalizacija ili mezoterapija?

PONEDELJAK, 18.01.2021

Biorevitalizacija ili mezoterapija – pitanje je sad! Ove dve procedure se najčešće obavljaju u klinikama estetske medicine. Injekcione metode podmlađivanja i održavanja lepote se već dugo uspešno takmiče sa najskupljim kremama protiv bora.

biorevitalizacija i mezoterapija

Njihov efekat je mnogo efikasniji, a nelagodnost minimalna. Međutim, kada se postavi pitanje koju proceduru odabrati, mnogi su zbunjeni u vezi sa opcijama koje nudi estetska medicina.

A koja je razlika između biorevitalizacije i mezoterapije znaju samo licencirani stručnjaci koji imaju iskustva.

Biorevitalizacija ili mezoterapija – u čemu je razlika?

Mezoterapija se pojavila pre više od pola veka, a relativno nova tehnika, biorevitalizacija, smatra se posebnom podvrstom ove metode.

I biorevitalizacija i mezoterapija uključuju uvođenje preparata pod kožu pomoću mikroigala.

Ali, razlika postoji, a evo i koja.

– Tokom biorevitalizacije se koriste preparati čija je glavna komponenta hijaluronska kiselina.

– Suština mezoterapije je u tome da lekar bira „koktel“ supstanci (vitamina, peptida, aminokiselina) koji rešava određene kožne probleme. Takođe, mezokoktel često sadrži hijaluron u procesu podmlađivanja i obnavljanja kože.

hijaluronska kiselina

Zašto baš hijaluronska kiselina?

Hijaluronska kiselina je prirodna komponenta tkiva, ali njen sadržaj u telu opada sa godinama. Otuda se javljaju problemi poput gubitka elastičnosti kože, dehidriranja, i naravno, bora.

Upravo zato su procedure koje nadoknađuju deficit hijaluronske kiseline toliko popularne u svetu estetske medicine.

Biorevitalizacija i mezoterapija se bore protiv bora, akni, ožiljaka i staračkih pega, međutim, postoje značajne razlike između ova dva postupka.

Šta su biorevitalizacija i mezoterapija?

Biorevitalizacija kože je injekciona procedura prilikom koje se koristi preparat na bazi hijaluronske kiseline. „Revitaliziacija“ se doslovno prevodi „oživljavanje, povratak u život“, a perfiks „bio“ govori o tome da se taj proces odvija prirodno.

Mezoterapija se, s druge strane, odnosi na interdermalno, odnosno potkožno uvođenje posebnih koktela u cilju rešavanja određenih estetskih problema.

biorevitalizacija ili mezoterapija

Detaljnije o razlikama između biorevitalizacije i mezoterapije

Već smo objasnili u čemu je razlika između biorevitalizacije i mezoterapije, međutim, otići ćemo malo dublje i otkriti sve detalje.

  • Koncentracija hijaluronske kiseline: visoka je u preparatima za biorevitalizaciju, a nešto niža u mezokoktelima.
  • Individualni pristup: Za mezoterapiju veoma je važno odabrati tačan sastav preparata, a to zavisi od stanja kože pacijenta, starosti i izraženosti problema.
  • Tretirane regije: Pored starosnih promena na licu, mezoterapija se uspešno bori sa celullitom, poboljšavajući mikrocirkulaciju u tkivima. U tom slučaju mezoterapija se koristi za podmlađivanje kože stomaka i butina. S druge strane, biorevitalizacija se koristi za poboljšanje stanja šaka i dekoltea – regija koje su sklone ranom starenju i kojima je potrebna dobra hidratacija.
  • Broj tretmana: Hijaluronska kiselina odgovorna je za hidriranje, zato biorevitalizacija brže rešava problem – obično su nakon 3-5 tretmana lice, vrat ili ruke temeljno hidrirani. Za efekat mezoterapije potrebno je malo više vremena i po pravilu je za optimalne rezultate dovoljno 4-10 procedura.

Možemo li sami da odredimo koja procedura nam odgovara?

Samo lekar specijalista može tačno da utvrdi šta je potrebno našoj koži u datom trenutku. Koja procedura će više odgovarati vašoj koži, biorevitalizacija ili mezoterapija – zavisi ne samo od tipa kože, već i od:

  • individualnih karakteristika organizma
  • genetske predispozicije
  • težine starosnih promena.

Da li je efikasnija biorevitalizacija ili mezoterapija?

Osobama mlađim od 30 godina će verovatnije više odgovarati mezoterapija. U tom dobu hijaluronska kiselina se još uvek aktivno proizvodi, te nema razloga za dodatnim unošenjem u kožu.

Problemi sa kožom i neujednačen ten su uobičajeni u ovim godinama, međutim, pravilno odabrani mezokokteli mogu se nositi sa tim.

Od 35. do 40. godine rezerve hijalurona u koži se iscrpljuju i tokom ovog perioda važno je temeljno je hidirati. U ovom slučaju pogodna je biorevitalizacija. Koža će biti duboko nahranjena i hidrirana, a bore će biti zaglađene.

mezoterapija ili biorevitalizacija

Osobama starijim od 45-50 godina biorevitalizacija može biti odlična priprema za ozbiljnije intervencije i metode podmlađivanja (lifting lica, lasersko podmlađivanje, 3D mezoniti).

Ovo su, naravno, uopštene preporuke. Kako smo već naveli, samo stručno lice može odrediti koja procedura će vam pomoći u očuvanju mladolikosti i svežine.

U svakom slučaju, i biorevitalizacija i mezoterapija su bezbedne i proverene procedure koje se godinama unazad obavljaju na klinikama širom sveta, a njihovi rezultati pacijente ostavljaju srećnim i zadovoljnim svojim izgledom.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.