Kako se pripremiti za lasersku epilaciju?

PETAK, 24.07.2020

Evo kako se treba pripremiti za lasersku epilaciju. Leto je stiglo, što znači da je vreme da se rešimo tih neugodnih dlačica sa tela. Ali da li ste znali da postoji nekoliko važnih obaveza koje treba ispuniti pre samog tretmana? U ovom tekstu ćemo obuhvatiti 5 najčešćih grešaka same pripreme za lasersku epilaciju.

pripremiti za lasersku epilaciju

 

Greška br. 1 – Neredovno ponavljanje tretmana

Naše telo ima ciklus rasta dlake koji se sastoji od faze rasta, faze mirovanja i prelazne faze. Moguće je da dlake u jednoj regiji i u jednom trenutku budu u različitim fazama rasta. Laser će ukloniti folikul samo one dlake koja je u fazi rasta, tako da je od vitalnog značaja za pacijente da se pridržavaju redovnom ponavljanju tretmana laserske epilacije do poslednjeg, bez izuzetaka. U suprotnom, efekat laserske epilacije može biti nepotpun.

Greška br. 2 – Izostanak brijanja

Znamo da zvuči nekako čudno, ali potrebno je da se dlaka na telu obrije pre laserskog uklanjanja. Zašto? Jer svaka dlaka na telu može prouzrokovati da se koža pregreje ili izgori. Zato je važno da se prethodno obrijete, ali ne i da se izdepilirate.

Greška br. 3 – Neizbegavanje sunca

Pošto lasersko uklanjanje dlačica koristi koncentrovane zrake za uklanjanje folikula dlake, izlaganje suncu može izazvati hiperpigmentaciju, ožiljke ili peckanje. Obavezno izbegavajte sunce desetak dana pre i nakon tretmana.

Greška br. 4 – Korišćenje lekova

Da li ste znali da neki lekovi mogu da izazovu hiperpigmentaciju? Zato je važno korigovati spisak lekova pre tretmana, ukoliko je to potrebno. Ugledne poliklinike i sami doktori će vas prethodno pitati o vašim lekovima koje koristite. Određeni lekovi koji leče nepravilni rad srca, antibiotici i antimalarijski lekovi mogu izazvati hiperpigmentaciju.

Greška br. 5 – Niste skinuli šminku

Ako koristite tretman za uklanjanje dlačica na licu, od vitalnog je značaja da prethodno skinete šminku. Pod šminkom, laser može da sprži vašu kožu ili stvori dugotrajne tamne mrlje. Pored toga, pazite se i na parfeme. Alkohol u parfemima može da iritira vašu kožu.

Ako želite samo i isključivo najbolje lasersko uklanjanje dlačica koje je praktično bezbolno i savršeno za sve tipove kože, koristite Alma Soprano Titanium laser, laser poslednje generacije sa efektom hlađenja koji obezbeđuje skoro bezbolan tretman.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.