Bezbolna laserska epilacija – Alma Soprano Titanium

ČETVRTAK, 26.03.2020

Laserska epilacija je proces trajnog uklanjanja dlačica pomoću laserskog snopa koji sonda (laserskog aparata) usmerava ka koži.

Alma Soprano Titanium je trenutno najnoviji uređaj za lasersku epilaciju na tržištu, a kao takav predstavlja najsavremeniju tehnologiju laserske epilacije na svetu.

Zahvaljujući pigmentu melaninu, koji se nalazi u folikulu dlake, laserski snop se apsorbuje i pretvara u toplotu, što dovodi do uništenja dlake.

Pri ovom postupku koža je potpuno sigurna, ostaje netaknuta zbog jedinstvenog sistema hlađenja koji ima Alma Soprano Titanium laser.

Dakle reč je o inovativnom uređaju koji koristi čak TRI kombinovane talasne dužine laserskih zraka, što predstavlja ogromnu prednost u odnosu na druge uređaje (koji koriste samo jednu talasnu dužinu).

Alma Soprano Titanium laser pokriva najširi spektar klijenata (i one koje drugi laseri ne mogu pokriti), garantuje sigurnost i bezbolnost.

Više o Alma Soprano Titanium laseru kao i odgovore na najčešće postavljena pitanja daće nam dr Nataša Milošević, član tima Poliklinike Rea Medika.

Nakon tri godine rada u „estetici“, ostvarila je svoju želju da postane deo tima najcenjenije poliklinike za plastičnu hirurgiju, internu medicinu i radiologiju u našoj zemlji i nastavi svoje usavršavanje u anti-aging i estetskoj medicini.

Da li je laserskom epilacijom moguće ukloniti tamne ali takođe i svetle dlačice?

Budući da svi imamo i tanke i jače (tamnije) dlake na svom telu (kod nekoga dominiraju jedne, a kod nekoga druge), za najbolje rezultate epilacije potrebno je kombinovati sve 3 talasne dužine.

Kako smo i ranije objasnili Alma Soprano Titanium je jedini aparat na svetu koji postiže sve 3 talasne dužine i to istovremeno. Upravo zbog toga je to najsavremenija tehnologija, koja uklanja i jednu i drugu vrstu dlačica. Nijedan drugi proizvođač nije uspeo da postigne ono što je kompanija Alma učinila.

Da li preplanula i tamnija koža može da se radi Alma laserom?

Sva dosadašnja ograničenja laserske epilacije više nisu prepreka. Tretmani Alma laserom mogu da se rade i na osunčanoj koži, a prve rezultate epilacije vidite već nakon 10 dana.

Kako da se pripremim za lasersku epilaciju?

Preporuka je da se dlačice pre tretmana ne čupaju iz korena (pinceta, depilacija voskom…) 3-4 nedelje pre započinjanja serije epilacije.

U tom navedenom periodu za uklanjanje dlačica možete koristiti trimer, brijač ili depil kremu. Na svaki tretman dolazite obrijani od 4-24h pre tretmana.

Regija kože na kojoj izvodimo tretman epilacije treba biti čista, bez kreme, šminke i dezodoransa.

Koja područja tela se mogu tretirati laserskom epilacijom?

Laserskom epilacijom tretiraju se sledeće regije: regija nausnica, brade, podbratka, obraza, čela, zulufa, ruke, noge, regija stomaka, pazuha, prepone i intimna regija, zadnjica, grudi i dekolte, leđa, vrat, uši, ramena.

Da li epilacija laserom boli?

Tretman sa prestižnim Alma Soprano Titanium laserom je kod tretiranja većine regija potpuno bezbolan, dok se na osetljivijim regijama oseća blago peckanje, koje je zanemarljivo (u odnosu na druge lasere) zahvaljujući gore pomenutom jedinstvenom sistemu hlađenja koji ima samo ovaj aparat.

Simultano hlađenje na dodir postiže se ICE Plus naprednom tehnologijom za hlađenje, koja kontinuirano hladi kožu i omogućava temperaturu pod kontrolom raspona tokom celog tretmana. Čitav tretman to čini znatno komfornijim nego što je on bio ranije, a to svakako deluje i umirujuće.

Da li je bezbedno uklanjanje dlačica laserom?

Da. Uklanjanje dlačica je potpuno bezbedno, a Soprano Titanium je najbezbedniji i najefikasniji trenutno dostupan aparat.

Koliko se dlačica ukloni tokom jednog tretmana laserom i kada se vide prvi rezultati laserske epilacije?

Nakon prvog tretmana otpada 20-30% dlačica, svakim sledećim tretmanom broj dlačica se sve više smanjuje (postaju proređenije). Prvo otpadanje dlačica možete primetiti već nakon 10-14 dana, preostale dlačice će sporije rasti, biće tanje i proređenije.

Dakle prvi rezultati su prisutni već posle prvog tretmana.

Koliko traje tretman epilacije laserom i na kojim vremenskim razmacima se ponavlja?

Alma Soprano Titanium ima duplo veću sondu od svojih prethodnika, a sesije tretmana su neuporedivo brže, čak i kada je reč o regijama veće površine, poput nogu i leđa, pa je tako vreme trajanja tretmana velikih regija kraće za 40%.

To znači da epilacija nogu sada umesto 45 traje 20 minuta!

Tretmani se rade na svakih 6 do 8 nedelja (za regije tela), ili 4 do 6 nedelja (za regije lica).

Koliko će tretmana biti potrebno konkretno Vama, zavisi od regije koja se tretira i od tipa dlake. O svemu tome možete prethodno besplatno da se konsultujete sa našim stručnjacima.

Da li postoji kontraindikacija za tretman epilacijom?

Da, postoje izvesne kontraindikacije za rad tretmana laserskih epilacija uopšte, a to su: trudnoća i dojenje, maligna oboljenja, oštećenje kože i kožna oboljenja isključivo u polju rada (druge regije se mogu raditi), herpes, upotreba fotosenzitivnih lekova (pa uvek naznačite ukoliko koristite neke lekove), epilepsija i priprema za vantelesnu oplodnju.

Da li se mogu tretirati i muškarci?

Muškarci naravno mogu raditi lasersku epilaciju svih regija kao i žene. Oni su nam česti posetioci i neretko rade ove tretmane, a najčešće se odlučuju na epilaciju regija kao što su leđa i ramena, grudi, stomak, vrat itd.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.