Povećanje usana hijaluronom: šta se sme, a šta ne?

PONEDELJAK, 26.10.2020

Povećanje usana hijaluronom postala je jedna od najtraženijih procedura širom sveta u poslednjih nekoliko godina. O njenoj popularnosti svedoče i brojne poznate ličnosti koje nisu mogle da odole neverovatnim efektima hijalurona.

Kim Kardašijan, Bela Hadid, Selena Gomez, samo su neka od imena slavnih dama koje su pokazale kako možete dobiti savršene rezultate uz samo malo filera, ili, kako mi volimo da kažemo „Samo mic“.

povecanje usana hijaluronom

Pune usne su oduvek bile simbol ženstvenosti i seksipila, međutim, kao što vidimo, priroda nije to svima podarila, pa čak ni holivudskim lepoticama. One nisu gubile vreme, već su se odmah odlučile za hijaluronske filere i dobile sjajne rezultate.

Ako ste se i vi odlučili da svoje usne učinite senzualnim i privlačnim, postoji nekoliko saveta pre i posle tretmana koji će vam značajno pomoći da vaši rezultati budu dovedeni do savršenstva.

Povećanje usana hijaluronom – korak po korak

Dakle, rešili ste da svoje usne obradujete dozom hijaluronskih filera i zablistate. Evo šta prvo treba da uradite:

– Mnoge brine pitanje „Kako ne pogrešiti pri izboru osobe kojoj poveravaš svoju lepotu?„, jer od izbora stručnog lica zavise i rezultati procedure. Zato je prvi korak da nađete pouzdanog doktora, koji ima razumevanja za vaše želje.

– Zatim zajedno odredite šta želite da postignete – kakav oblik usana želite, punoću itd.

– Nemojte raditi povećanje usana hijaluronom ukoliko planirate odmor u nekim toplijim krajevima.

Šta treba izbegavati pre korekcije usana hijaluronom?

Uglavnom, nije potrebna nikakva posebna priprema neposredno pre procedure. Međutim, postoji nekoliko saveta kojih bi trebalo da se pridržavate, bilo da prvi put radite korekciju usana ili sve već „iskusni“ u tome.

Evo nekoliko preporuka pre korekcije:

  • Izbegavajte alkohol
  • Poželjno je da povećanje usana hijaluronom ne radite u prvim danima ciklusa
  • Ne koristite sredstva za ublažavanje bolova i razređivanje krvi
  • Takođe ni vitamin E
  • Izbegavajte odlazak u solarijum neposredno pre tretmana

korekcija usana hijaluronom

Korekcija usana hijaluronom je gotova. Šta sada?

Ok, videli smo kako treba da se ponašamo pre samog postupka povećanja usana hijaluronom, a sada sledi pitanje: šta ne smemo raditi posle korekcije? Pravilna nega usana posle procedure garantuje neizostavno dobar rezultat, dugotrajan efekat i mogućnost izbegavanja negativnih posledica.

Popularnost hijaluronskih filera raste iz godine u godinu. Ali, bez obzira na to, uvek su aktuelna pitanja poput: šta se dešava sa usnama posle povećanja, kako da se brinemo o njima, šta ne smemo da radimo.

Konačan rezultat povećanja usana hijaluronom nećete moći odmah da procenite, ali i te kako možete učiniti da efekat hijaluronskih filera bude dugotrajan. To ne zavisi samo od doktora, tehnike injektiranja ili vrste filera, već i od vas samih.

otok posle povecanja usana

Otok, crvenilo! Da li je to znak za paniku?

Prvi utisak nakon povećanja usana može uplašiti mnoge. U prvih nekoliko sati nakon injektiranja filera oko usana se pojavljuje crvenilo i mali otok. Ali to nije razlog za brigu, to je normalno. Povećanje usana hijaluronom je potpuno bezbedna procedura ukoliko se ispoštuju određena pravila.

Hijaluron je već prisutan u našem organizmu i njegova glavna uloga je da vezuje vodu (čak 500 molekula vode), zadržavajući je poput sunđera. Na taj način koži pruža čvrstinu, čini je glatkom i zategnutom.

Dakle, fileri kojima se vaše usne popunjavaju su na bazi supstance koja već postoji u vašem organizmu, zato je procedura potpuno bezbedna. Međutim, s obzirom na to da intervencija ipak podrazumeva nežno probijanje kože, prvog dana nakon korekcije usana možete očekivati blagi otok koji prolazi brzo, ostavljajući usnama divan volumen i punoću.

Masaža posle korekcije usana hijaluronom – može, ali ne odmah

Nakon povećanja usana hijaluronskim filerima masaža je preporučljiva i važi za jednu od najvažnijih preporuka posle korekcije. Možete da krenete sa masažom trećeg dana nakon injektiranja hijalurona.

Pokreti prilikom masaže ne smeju biti previše grubi, potrebno je kružnim pokretima prstiju masirati usne i kožu oko usana da bi se filer ravnomerno rasporedio ispod kože. Kružni pokreti i masaža pomoći će da otok i modrice brže nestanu, a korišćenje hidratantne kreme ili gela učiniće vaše usne mekanim.

povecanje usana hijaluronskim filerima

Ishrana posle povećanja usana – šta ne smete jesti?

Prvi dan nakon intervencije trebalo bi da izbacite iz upotrebe vruće napitke i jela. To je povezano sa uticajem temperature na sastav filera. Konzumiranje previše tople hrane i tečnosti doprineće širenju krvnih sudova i nepotrebnoj traumi tkiva i kože, pojačavajući pritom otok.

Zato bi bilo dobro da minimum nedelju dana izbegavate i alkohol, s obzirom na to da alkoholna pića takođe aktiviraju krvotok i šire krvne sudove. Osim toga, još jedno često pitanje tiče se cigareta, odnosno da li je dozvoljeno pušenje nakon korekcije usana. Ukoliko ne možete da se odreknete ove štetne navike, možete nastaviti i posle povećanja usana, ali tek nakon protekla 4 sata od intervencije.

Šminka nakon hijaluronskih filera – da ili ne?

Odgovor je da, ali treba sačekati da prođe dan intervencije. Obavezno izbegavajte sjaj za usne i ruževe, kao i ostalu dekorativnu kozmetiku, celog dana nakon intervencije.

Nažalost, mnoga kozmetička sredstva su po svom sastavu agresivnija, nego što bi trebalo. To se odnosi i na većinu pudera, zato se ne trudite da zamaskirate crvenilo i otok istog dana.

Takođe, zaboravite neko vreme na hemijski piling, kožu možete čistiti kockicama zaleđenog čaja od kamilice zavijenim u salvetu.

Trening i fileri: kada se vraćate u teretanu?

Fitnes i aktivne treninge preporučujemo  nakon 2-3 dana od povećanja usana hijaluronom. Radi se o tome da se za vreme intenzivne fizičke aktivnosti cirkulacija krvi povećava, kao i temperatura celog tela pa se I otok može povećati I produžiti.

Pored toga, znojenje pospešuje oslobađanje soli kroz kožu, što može rezultirati iritacijom na mestu uboda i odlaganjem procesa zarastanja. Dakle, da zaključimo, znojenje i širenje krvnih sudova nisu dobri za vaše osetljive usne.

Povećanje usana hijaluronom i solarijum – dobra ideja ili ipak ne?

Ovo ipak nije dobra ideja. Zašto? Pa, dešava se isto kao i kada se izlažemo intenzivnim treninzima – više se zagrevamo i znojimo, a i dolazi do oslobađanja soli. Takođe, uticaj UV zraka nije koristan u periodu nakon odrađene procedure.

Uzgred, hladnoća i nagli pad temperature mogu biti takođe opasni. Izuzetak čine obloge sa efektom hlađenja za smanjivanje otoka, ali nemojte preterivati ni sa tim, 2-3 puta dnevno po 10 minuta će biti sasvim dovoljno.

korekcija usana filerima slike

Još reč-dve o negovanju usana posle povećanja

Ovi saveti se nekome možda mogu učiniti zabavnim, ali i oni se tiču vašeg svakodnevnog života. Na primer, mnogi pacijenti se često interesuju da li će moći odmah da se ljube nakon povećanja usana hijaluronom. Inače, bilo kakve pokrete usana u tom periodu treba izvoditi oprezno, a to znači i izbegavati strasne,  agresivne poljupce, trebali bi jesti hranu u malim zalogajima, odložiti odlazak kod stomatologa.

Iako izgleda teško, bitno je da znate da je sve ovo privremeno i da su svi saveti usmereni ka tome da se izbegne moguća povreda usana ili deformacija. Ukoliko ispoštujete ta pravila, za par nedelja lako ćete se vratiti svom uobičajenom životu, ali sa svojim novim usnama i novim samopouzdanjem.

Zapamtite, ispravan izbor doktora i poštovanje preporuka može povećati ne samo dugotrajnost efekta,već i poboljšanu regeneraciju i duboku hidrataciju iznutra.

Ukoliko i vi želite da korigujete svoje usne, povećate njihov volumen ili vam trebaju dodatne informacije, možete nas kontaktirati Ovde ili pozvati na broj 069 455 5601.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga.