PicoWay – tetovaže više nisu odluka za čitav život!

PONEDELJAK, 19.12.2022

PicoWay predstavlja idealno rešenje ukoliko i vi imate neke tetovaže zbog kojih se kajete! Mislili ste da je nemoguće da ih se rešite? Ili se bojite ožiljaka i tragova koji bi mogli ostati iza uklanjanja?

Onda sigurno niste čuli za PicoWay laser za uklanjanje tetovaža!

Tetovaže zbog kojih ste zažalili zaista mogu biti izvor stresa i frustracije. Do skoro, tretmani za uklanjanje tetovaža nisu mogli učiniti ništa više od toga da izblede mastilo na vašoj koži. Sa modernom tehnologijom, međutim, tetovaže postaju daleko manje trajne.

PicoWay laser je među najperspektivnijim opcijama na tržištu za trajno uklanjanje tetovaža!

picoway rea medika

PicoWay – zašto je idealan laser za uklanjanje tetovaža?

PicoWay laser je neinvazivna metoda koja daje prednost udobnosti i bezbednosti kada je u pitanju trajno uklanjanje tetovaža. U poređenju sa drugim metodama, ova je manje bolna i čak može da ukloni i ozloglašene boje koje je teško tretirati poput plave i zelene.

Kako radi PicoWay laser?

PicoWay koristi ultra-kratke, pikosekundne impulse energije da cilja na mastilo za tetoviranje ili prirodnu pigmentaciju ispod površine kože. Snažni impulsi će razbiti pigment na sitne čestice koje telo može zatim prirodno ukloniti.

Ova revolucionarna tehnologija pokreće netermalni, fotoakustički efekat u koži koji rešava probleme na najdubljim dermalnim nivoima i razbija pigmente ispod površine kože.

Kako se PicoWay razlikuje od drugih metoda za uklanjanje tetovaža?

Najznačajnije prednosti PicoWay lasera kao metode za trajno uklanjanje tetovaža su: efikasnost i udobnost.

PicoWay laser je, pre svega, izuzetno moćan u poređenju sa sličnim uređajima na tržištu. Razlog zašto se tetovaže inače teško uklanjaju je taj što je veličina čestica mastila prevelika da bi ih telo prirodno izbacilo. Međutim, PicoWay laser razbija mastilo za tetoviranje na manje čestice koje telo može da apsorbuje i potom izbaci.

Bez obzira koliko žale zbog tetovaže, mnogi pacijenti su oprezni kada je u pitanju uklanjanje tetovaže samo zato što je većina tretmana povezana sa intenzivnim bolom. Sa PicoWay laserom ovo nije slučaj. Veoma kratko trajanje pulsa je dizajnirano da maksimalno smanji bol, što PicoWay čini među najudobnijim opcijama za uklanjanje tetovaža.

Kako se uklanja tetovaža uz pomoć ovog lasera?

Najpre, lekar primenjuje sredstvo za lokalnu anesteziju kako bi vam obezbedio udobnost tokom procedure. Zatim se primenjuje nastavak sa PicoWay uređaja na području tretmana.

Sesije obično traju svega nekoliko minuta, ali mogu biti duže za veće ili šarenije tetovaže.

Koje boje PicoWay može ukloniti?

Gusto crno mastilo najbolje reaguje na talasnu dužinu od 1064 nm koju koristi PicoWay laser. Ovaj laser je mnogo precizniji i moćniji u poređenju sa drugim laserima za uklanjanje tetovaža, što znači da je njegova snaga bolja u razbijanju tvrdokornih pigmenata mastila u fragmente koje telo može da eliminiše.

Pored svoje sposobnosti da razbije pigment crnog mastila, PicoWay je takođe posebno efikasan u tretiranju tetovaža sa crnim, crvenim ili određenim nijansama zelenog mastila. Takođe može da ukloni ove boje u mnogo manje sesija tretmana nego drugi laseri dostupni na tržište.

Da li ova procedura boli?

picoway

Iako je PicoWay mnogo udobniji od većine opcija za uklanjanje tetovaža, osetićete izvesnu nelagodnost tokom procedure. Međutim, većina pacijenata smatra da je bol koji iskusi veoma blag.

Ukoliko pak imate nisku toleranciju na bol, unapred razgovarajte sa svojim lekarom.

Kako teče oporavak?

Oporavak nakon uklanjanja tetovaže PicoWay laserom je obično vrlo brz i lagan.  U prvih nekoliko dana nakon tretmana, osetićete blagi bol. Nekim pacijentima se može savetovati da nose zavoj preko područja tretmana.

Bol se obično može ublažiti lekovima i kremama. Takođe možete koristiti hladan oblog. Ova nelagodnost bi trebalo da prođe u roku od nedelju dana.

Trebalo bi da izbegavate dodirivanje mesta tretmana prvih nekoliko dana i nanosite samo proizvode koje preporučuje vaš lekar. Takođe je važno izbegavati direktno sunce tokom procesa zarastanja.

Kada ćete videti konačan rezultat?

U zavisnosti od željenih rezultata uklanjanja tetovaže, možda ćete moći da vidite početno poboljšanje već nakon prvog laserskog tretmana! Potrebno je više tretmana da bi se tetovaža potpuno uklonila, ali vreme oporavka i brzina tretmana su brži nego kod drugih lasera.

Da li postoje neželjeni efekti?

PicoWay tretman dolazi sa veoma malim rizikom od neželjenih efekata. Neki pacijenti doživljavaju crvenilo, otok i ljubičaste mrlje. Većina neželjenih efekata će nestati sama od sebe, ali kontaktirajte svog lekara ako bilo kakvi problemi potraju nedelju dana ili više nakon tretmana.

Koliko tretmana će biti potrebno?

Ovo je veoma zavisno od veličine i boje vaše tetovaže. Većina pacijenata prolazi kroz 4-6 tretmana, ali veoma velike tetovaže – ili tetovaže sa bojama poput plave i zelene – mogu zahtevati više tretmana.

Bez obzira koji se laser ili oprema koristi za uklanjanje tetovaže, želite da budete sigurni da ovu uslugu obavljaju stručnjaci koji su najbolji u svom poslu.

Kada je u pitanju uklanjanje tetovaža, postoje 3 aspekta koja treba da se zadovolje, a svi oni moraju biti prisutni za uspešan proces uklanjanja. Prvi aspekt je stručnost lekara koji uklanja tetovažu. Drugi je kvalitet opreme. Treći je poverenje u svog lekara.

Poliklinika Rea Medika može da vam ponudi sva ova 3 aspekta. Sa ponosom možemo da kažemo da je naše osoblje i više nego stručno u svom poslu, a uklanjanje tetovaža upravo PicoWay laserom je usluga na koju smo jako ponosni.

Zakažite svoj termin već danas.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.