PicoWay laser

PicoWay je najnovija generacija frakcionih lasera ​​za obnavljanje površine kože, koji tretira promenu boje (tetovaže), fine linije, proširene pore, akne, ožiljke od akni, bore, hiperpigmentaciju i omogućava fotorejuvenaciju – podmlađivanje i zatezanje kože.

On zapravo „oštećuje“ kožu korišćenjem lasera ​​u super kratkom pulsu, a budući da se radi o pikosekundi, otuda i naziv PicoWay. Ova vrsta kontrolisanog oštećenja stavlja vaše ćelije kože u režim popravke, što zatim pokreće proizvodnju kolagena i regeneraciju kože; dok energetski impulsi pomažu u razgradnji pigmenta na ultra sitne čestice.

PicoWay ima posebne talasne dužine (1,064 nm, 785 nm i 532 nm) za bezbedno, precizno uklanjanje tetovaža iz širokog spektra boja mastila, sa minimalnim neželjenim efektima.

Koje su prednosti PicoWay lasera u odnosu na tradicionalne lasere?

 1. Super-kratko trajanje impulsa u pikosekundama
 2. Koristi fotoakustički, a ne termalni efekat da „ošteti” kožu
 3.  Nivo bola: 0,5
 4. Nema vidljivih oštećenja na nivou površine kože
 5. Nema oporavka, samo nekoliko sati crvenila
 6. Veoma male šanse za hiperpigmentaciju nakon tretmana
 7. Zahteva manje tretmana da bi se videli rezultati

Po čemu se PicoWay razlikuje od drugih pikosekundnih lasera?

Picosure je bio prvi pikosekundni laserski uređaj na tržištu, ali se jednostavno ne može porediti sa PicoWay laserom. Ova napredna tehnologija je 3 puta snažnija, skoro duplo brža, koristi tehnologiju 3 talasne dužine i ima znatno brže vreme oporavka.

lasersko uklanjanje tetovaza rea medika

Kako radi PicoWay laser?

PicoWay koristi ultra-kratke, pikosekundne impulse energije da cilja na mastilo za tetoviranje ili prirodnu pigmentaciju ispod površine kože. Ovi snažni impulsi će razbiti pigment na sitne čestice koje telo može zatim prirodno ukloniti. PicoWay se takođe koristi da stimuliše proizvodnju kolagena i elastina u vašoj koži, što vam obezbeđuje mlađi isvežiji izgled.

Budući da je ovaj laser izuzetno brz i moćan, stvara netermički efekat, koji se naziva „fotoakustični” efekat – usled čega se stvaraju mali otvoreni prostori ispod površine kože koji se vremenom popunjavaju novim kolagenom i elastinom.

PicoWay laser bukvalno radi iznutra ka spolja.

Ovaj laserski sistem može da ponudi 2 različita tretmana, zavisno od vrste korišćenog nastavka uređaja:

 • PicoWay Zoom: nastavak koji cilja na pigment u vašoj koži (sunčeve pege, tetovaže i dr).
 • PicoWay Resolve: ovaj tretman pravi male prostore ispod kože koje će vaše telo prirodno ispuniti kolagenom i elastinom.

Šta možete da očekujete tokom tretmana?

Tokom tretmana, dobićete zaštitne naočare koje će zaštititi vaše oči od intenzivne laserske svetlosti. Mnogi ljudi pitaju da li PicoVai tretman boli.

Nakon tretmana, prvih 24-48 sati možete osetiti crvenilo, otok i manje modrice. Možda ćete primetiti tamnije tačke koje se ljušte ili otpadaju na mestu tretmana. Ovo je normalan deo procesa.

Da li je tretman bolan?

Kratki laserski impulsi PicoWay lasera su namenjeni da minimiziraju nelagodnost tokom tretmana. Međutim, moguća je izvesna nelagodnost. Laser može delovati kao mali ubodi na koži. Stepen nelagodnosti varira kod svake osobe u zavisnosti od prirode i lokacije pigmentiranih ili drugih tretiranih lezija na telu. Ako ste zabrinuti zbog nelagodnosti, možete dobiti lokalnu anesteziju.

Sesije tretmana su relativno kratke (obično 20 minuta ili manje), tako da najbolniji deo uopšte ne traje predugo. Treba obratiti pažnju na to da je tolerancija na bol različita kod različitih pacijenata.

PicoWay laser rešava širok spektar problema sa kožom

 • Neželjene tetovaže (oko 6 tretmana)
 • Fleke na koži usled problema sa jetrom
 • Staračke pege
 • Pege
 • Pege od sunca
 • Strije
 • Bore
 • Melazma
 • Ožiljci
 • Bore
 • Hiperpigmentacija
 • Proširene pore

picoway laser

Koliko dugo traju rezultati?

Efikasnost tretmana zavisi od mnogih faktora kao što su lokacija, dubina, veličina i vrsta pigmentacije ili druge promene na koži koja se tretira. Neke lezije će zahtevati nekoliko tretmana za optimalne rezultate, dok se neke mogu rešiti u jednom tretmanu. Obično preporučujemo seriju od tri do četiri tretmana.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.