Šta treba učiniti nakon prvog tretmana laserske epilacije?

SREDA, 22.04.2020

Laserska epilacija nudi odličan način da se rešite neželjenih dlačica i zaustavite beskrajni ciklus brijanja, depilacije voskom i čupanja. To je izlaz iz nelagode, gnjavaže i troškova svih drugih vrsta uklanjanja dlačica.

depilacija bol laserska epilacija

 

O čemu se sve radi u laserskoj epilaciji?

Zamislite da je vaša koža glatka, meka, svilenkasta i oslobođena ne samo od dlaka, već i od nadražaja, osipa i rizika uraslih dlaka prouzrokovano drugim načinima uklanjanja dlaka. O tome se radi u laserskoj epilaciji. Zamislite da sada dobijete ovu svileno glatku kožu bez potrebe da dnevno trošite 20-30 minuta na brijanje, bez muka redovne depilacije voskom i bez trošenja sati ispred ogledala.

laserska epilacija glatka mekana svilenkasta koza bez dlaka

Kako funkcioniše laserska epilacija?

Naša koža i dlaka sadrže melanin, a to je ono što im daje svoju boju. Laserska epilacija deluje ciljajući melanin dlake, dok zaobilazi melanin u koži. Svetlostni zraci lasera ​​zagrevaju dlaku i putuju niz nju te uništavaju folikul iz čega dlaka raste. Iako će dlaka polako i potpuno nestati tokom narednih nekoliko dana, ništa neće rasti na njenom mestu jer oštećeni folikul više ne može da proizvede dlaku.

Možda želite da uklonite dlake ispod ruku kako biste prekinuli redovno brijanje ili sa nogu i područja bikini zone kako bi mogli u bilo koje vreme da odete na plažu, ne brinući o tome da li ste se setili da se obrijete.

nakon prvog tretmana laserske epilacije

Postoji samo nekoliko stvari koje treba da uradite pre laserske epilacije. Da biste postigli najbolje rezultate, izbegavajte pilinge ili depilaciju oko 3-4 nedelja pre tretmana, gde god planirate da uklonite dlake. Budući da laser koristi dlaku za pronalaženje folikula, uklanjanje ovih dlaka onemogućava laseru svoj posao. Međutim, možete da nastavite da se brijete. U stvari, brijanje dan pre tretmana obezbediće najbolje rezultate.

Sam tretman?

Tim poliklinike Rea Medika želi samo najbolje za vas i vašu kožu. Zato se koristi Alma Soprano Titanium laser sa naprednom tehnologijom koja ga čini pogodnim za ljude svih tipova kože. Takođe ima i sistem hlađenja te će epilaciju učiniti totalno bezbolnom ili sa blagim peckanjem na osetljivim regijama. Alma Soprano Titanium je takođe i brz. Dok je drugim laserima potrebno više od sat vremena za obe noge, na primer, Alma Soprano Titanium može da završi obe noge za oko 20 minuta. I druge regije se tretiraju dosta brzo, na primer, pazuh i prepone za 2 minuta, dok je za epilaciju jedne ruke potrebno samo 40 sekundi.

alma soprano titanium laser epilacija

Ako ste čuli za iskustva ljudi koji su osećali bol tokom tretmana laserske epilacije, važno je znati da Alma Soprano Titanium nije takav. Ostali laseri zaista uzrokuju neprijatnu senzaciju, ali napredna tehnologija ovog lasera u potpunosti uklanja ovu neprijatnost. U stvari, nije neobično da pacijenti tokom laserske epilacije budu toliko opušteni da su bili blizu da zaspe.

Šta trebam učiniti nakon prvog tretmana laserske epilacije?

Ako razmišljate o laserskoj epilaciji, bićete oduševljeni kada shvatite da nakon prvog tretmana laserske epilacije nema nikakvog oporavka. Odmah se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, poslu ili treningu.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.