Lipoliza – 5 najčešćih pitanja o popularnom tretmanu

PONEDELJAK, 31.05.2021

Lipoliza je procedura za koju se najčešće odlučuju osobe koje žele da se reše lokalizovanog masnog tkiva. Radi se o injekcionoj metodi.

lipoliza

Lipolitici se uvode pod kožu tankim iglama i omogućavaju uklanjanje masnih naslaga na problematičnom području. Sama tehnika dizajnirana je ne samo za uklanjanje masnih naslaga, već i da za poboljšanje stanja  kože.

Čitav tretman je prilično jednostavan i izuzetno efikasan, zbog čega njegova popularnost ne jenjava. Ipak, uvek postoje nedoumice i pitanja koje mnoge zanimaju, zato mi danas odgovaramo na ona najčešća.

1. Kako lipoliza, tj. lipolitici zapravo deluju?

U našem telu su procesi proizvodnje bilo kojih supstanci i procesi njhovog raspadanja uravnoteženi. Nezdrava ishrana, stres, poremećaji štitne žlezde i mnogi drugi faktori dovode do poremećaja ovog procesa.

Kao rezultat sinteza se brže odvija, što dovodi do povećanja zapremine potkožnog masnog tkiva.

Lipoliza podrazumeva upotrebu prirodnih enzima i drugih supstanci koje se tankim iglama ubrizgavaju u problematična područja i razgrađuju masnoće.

2. Koje su glavne prednosti lipolize?

Glavne prednosti lipolitika su:

 • Brz efekat u smislu normalizacije krvotoka, obnavljanja metabolizma i lipidnog metabolizma.
 • Mogućnost korigovanja manjih regija, poput podbratka.
 • Lipolizom se možete rešiti i celulita, smanjiti telesnu masnoću za 5-6 cm i poboljšati stanje kože.
 • Minimalni period oporavka i brzo vraćanje svakodnevnim aktivnostima.

lipoliza podbratka

3. Koje regije i delovi tela se mogu tretirati lipoliticima?

Lipoliza vam omogućava da ispravite gotovo svaki deo tela:

 1. Lice. Obično je dovoljno 4-5 procedura. Kao rezultat lice postaje mlađe, povećava se elastičnost kože, konture dolaze do izražaja i koriguje se podbradak.
 2. Stomak. Lipolitici deluju tako da zatežu siluetu, sužavaju struk i ispravljaju „muffin top“, odnosno masne naslage oko bokova.
 3. Noge. Korigovati noge sa svih strana je prilično kompleksno. Međutim, moguće je ukloniti lokalne nedostatke – prekomerni nabor iznad kolena, preobimni listovi. Lipoliza omogućava da stanjite bedra, kako sa spoljašnje strane, tako i sa unutrašnje, kao i da eliminišete celulit sa njih.
 4. Ruke. Lipoliza se često koristi i za korigovanje ruku, ramena i podlaktica.
 5. Zadnjica. Lipolitici čine zadnjicu čvrstom i zategnutom, poboljšavaju stanje kože i uklanjaju celulit.
 6. Leđa. U ovom slučaju mogu se ukloniti masne naslage sa donjeg dela leđa, prekomerni nabori na lopaticama i korigovanje bokova.

5. Kako teče oporavak posle lipolize?

Nakon postupka moguća je pojava otoka i modrica koji brzo nestaju. Tokom oporavka treba izbegavati sunčanje, odlazak u solarijum i saune. Takođe, kako ne biste usporili proces eliminisanja produkata raspada masnih ćelija, neophodno je da izbegavate i konzumiranje alkohola.

tretman lipolize

Da biste dugo zadržali rezultate, preporučljivo je da se bavite sportom tri puta nedeljno i imate zdravu i izbalansiranu ishranu.

Šta se sme, a šta ne nakon lipolize?

 • Trudite se da svakog dana popijete 2-2,5 litra vode, kako biste održali ravnotežu vode u telu.
 • U prva 2-3 dana ne bi trebalo konzumirati alkohol.
 • Za smanjenje otoka mogu se koristiti suve hladne obloge.
 • Ukoliko je procedura rađena na licu koristite kremu za sunčanje pre svakog izlaska iz kuće.
 • Prvog dana se savetuje da se ne koristi kozmetika i šminka na tretiranim područjima.

4. Kakve rezultate očekivati kada je lipoliza u pitanju?

Iako mnogi očekuju rezultate odmah nakon tretmana, prvi efekti procedure se ne ispoljavaju tada. Rezultate lipolize nećete primetiti odmah jer procesi razgradnje masnog tkiva traju neko vreme.

lipoliza

Ono što je dobra vest je činjenica da kako vreme bude prolazilo, lipolitici će učiniti svoje, a vaša figura i konture će biti značajno poboljšane. Zapremina se primetno smanjuje, stanje kože poboljšava, a u zavisnosti od regije koja se tretira, celulit nestaje.

Koliko će vam tretmana lipolize biti potrebno odlučuje lekar specijalista. Uglavnom se za najbolje rezultate preporučuje ponavljanje lipolize u intervalima od 3 nedelje.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.