Lipoliza

Lipoliza kao rešenje za otklanjanje lokalizovanih masnih naslaga

Lipoliza predstavlja nehirušku redukciju lokalizovanog masnog tkiva injektovanjem kombinacije aktivnih supstanci direktno u masno tkivo koje predsavlja višak.

Glavna aktivna supstanca koja se najčešće koristi je Fosfatidilholin (popularno PPC). Njegova uloga je razlaganje zida masne ćelije pri čemu se njen sadržaj resorbuje i konačno evakuiše iz organizma mokraćom, tako da intervencija nema takozvani JO-JO efekat jer se jednom razorena masna ćelija ne može ponovo povratiti.
Dodatno se može koristiti L-Karnitin, preparati Silicijuma i druge aktivne supstance, da bi se sam proces evakuacije masti i zatezanja kože ubrzao.

Nakon procedure koja traje veoma kratko (oko 15 min.) možete očekivati: blaže crvenilo, otok i bol regije u koju je koktel aplikovan. Ovo predstavlja normalnu reakciju, a takođe i dokaz da koktel deluje. Navedeni simptomi potpuno prolaze za nedelju do dve, a intervencija se može ponoviti nakon tri nedelje.

Tokom terapije preporučuje se regulisana ishrana u smislu restrikcije ugljenih hidrata i unošenje veće količine tečnosti (vode). Ukoliko se pacijent pridržava preporuka, rezultati su veoma dobri, kroz nekoliko ponavljanja znatno se smanjuje obim, a figura tela uspešno oblikuje.