Napred proleće, dobro došlo leto sa laserskom epilacijom

UTORAK, 28.04.2020

laserska epilacija leto

Ako ste odložili zimsku garderobu, a verovatno već jeste, i počeli da se navikavate na lepršave stvari, leto može da počne! Možemo da krenemo u neverovatno leto sa svilenkastom, mekom i glatkom kožom bez dlaka uz Alma Soprano Titanium laser.

O samom funkcionisanju laserske epilacije smo govorili u predhodnom tekstu. Umesto toga, odgovorićemo na najveće nedoumice vezano za lasersku epilaciju kao i to, kako je laserska epilacija postala bukvalno bezbolna.

alma soprano laser epilacija

Alma Soprano Titanium je trenutno najnoviji uređaj za lasersku epilaciju na tržištu, a kao takav predstavlja najsavremeniju tehnologiju laserske epilacije na svetu.

Zahvaljujući pigmentu melaninu, koji se nalazi u folikulu dlake, laserski snop se apsorbuje i pretvara u toplotu, što dovodi do uništenja dlake.

Pri ovom postupku koža je potpuno sigurna, ostaje netaknuta zbog jedinstvenog sistema hlađenja koji ima Alma Soprano Titanium laser.

Baš taj sistem hlađenja nam pruža potpuni komfor, bezbolan osećaj tokom epilacije ili samo blago peckanja na najosetljivijim regijama. U stvari, nije neobično da pacijenti tokom laserske epilacije budu toliko opušteni da su blizu da zaspe.

Dakle reč je o inovativnom uređaju koji koristi čak TRI kombinovane talasne dužine laserskih zraka, što predstavlja ogromnu prednost u odnosu na druge uređaje pogotovo u brzini tretmana. Na primer, Alma Soprano Titanium može da završi obe noge za oko 20 minuta, pazuh i prepone za 2 minuta, dok je za epilaciju jedne ruke potrebno samo 40 sekundi.

rea medika laserska epilacija

1. Da li se laserskom epilacijom uklanjaju i svetle i tamne dlake?

Budući da svi imamo i tanke i jače (tamnije) dlake na svom telu (kod nekoga dominiraju jedne, a kod nekoga druge), za najbolje rezultate epilacije potrebno je kombinovati sve 3 talasne dužine.

Kako smo i ranije objasnili Alma Soprano Titanium je jedini aparat na svetu koji postiže sve 3 talasne dužine i to istovremeno. Upravo zbog toga je to najsavremenija tehnologija, koja uklanja i jednu i drugu vrstu dlačica. Nijedan drugi proizvođač nije uspeo da postigne ono što je kompanija Alma učinila.

2. Da li se može tretirati preplanula i tamnija koža?

Sva dosadašnja ograničenja laserske epilacije više nisu prepreka. Tretmani Alma laserom mogu da se rade i na osunčanoj koži, a prve rezultate epilacije vidite već nakon 10 dana.

3. Koja su područja tretmana?

Laserskom epilacijom tretiraju se sledeće regije: regija nausnica, brade, podbratka, obraza, čela, zulufa, ruke, noge, regija stomaka, pazuha, prepone i intimna regija, zadnjica, grudi i dekolte, leđa, vrat, uši, ramena.

4. Koliko se dlačica ukloni tokom jednog tretmana laserom i kada se vide prvi rezultati laserske epilacije?

Nakon prvog tretmana otpada 20-30% dlačica, svakim sledećim tretmanom broj dlačica se sve više smanjuje (postaju proređenije). Prvo otpadanje dlačica možete primetiti već nakon 10-14 dana, preostale dlačice će sporije rasti, biće tanje i proređenije.

Dakle prvi rezultati su prisutni već posle prvog tretmana.

5. Koliko traje tretman epilacije laserom i na kojim vremenskim razmacima se ponavlja?

Alma Soprano Titanium ima duplo veću sondu od svojih prethodnika, a sesije tretmana su neuporedivo brže, čak i kada je reč o regijama veće površine, poput nogu i leđa, pa je tako vreme trajanja tretmana velikih regija kraće za 40%.

To znači da epilacija nogu sada umesto 45 traje 20 minuta!

Tretmani se rade na svakih 6 do 8 nedelja (za regije tela), ili 4 do 6 nedelja (za regije lica).

Koliko će tretmana biti potrebno konkretno Vama, zavisi od regije koja se tretira i od tipa dlake. O svemu tome možete prethodno besplatno da se konsultujete sa našim stručnjacima.

6. Kako se pripremiti za lasersku epilaciju?

Preporuka je da se dlačice pre tretmana ne čupaju iz korena (pinceta, depilacija voskom…) 3-4 nedelje pre započinjanja serije epilacije.

U tom navedenom periodu za uklanjanje dlačica možete koristiti trimer, brijač ili depil kremu. Na svaki tretman dolazite obrijani od 4-24h pre tretmana.

Regija kože na kojoj izvodimo tretman epilacije treba biti čista, bez kreme, šminke i dezodoransa.

7. Da li postoji kontraindikacija za tretman laserske epilacije?

Da, postoje izvesne kontraindikacije za rad tretmana laserskih epilacija uopšte, a to su: trudnoća i dojenje, maligna oboljenja, oštećenje kože i kožna oboljenja isključivo u polju rada (druge regije se mogu raditi), herpes, upotreba fotosenzitivnih lekova (pa uvek naznačite ukoliko koristite neke lekove), epilepsija i priprema za vantelesnu oplodnju.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.