Ako liposukcija nije postupak za mršavljenje, šta je onda?

UTORAK, 12.05.2020

Laserska liposukcija nije postupak za mrsavljenje, ali je vrlo efikasan postupak za uklanjanje masti. Šta to znači? Ovaj vrlo popularan postupak estetske hirurgije se koristi protiv masnih naslaga koje nisu odgovorile na promene u ishrani i vežbanju. Dakle, laserska liposukcija nije postupak za mrsavljenje već za uklanjanje masnih džepova koje se ne mogu ukloniti dijetom ili treningom.

laserska liposukcija mrsavljenje

laserska liposukcija nije postupak za mrsavljenje?

Kada gubite kilograme kroz dijetu, ne možete kontrolisati odakle dolazi do gubitka masti. Ili kako taj gubitak masti utiče na oblik vašeg tela. Na primer, neki ljudi prvo dobijaju i gube na težini u trbuhu, dok drugi otkrivaju da su kukovi ili zadnjica najviše pod uticajem promene težine. Čak i sa vežbanjem, koje može da ojača i ojača područja, ne može u potpunosti da kontroliše konture tela ili raspored masti.

Kada je reč o liposukciji kao postupku za oblikovanje tela, poliklinika Rea Medika je otišla korak dalje i u svoje usluge svrstala lasersku liposukciju kao inovativnu metodu estetske hirurgije. Važnost savremenog aparata za liposukciju je podjednako važna kao i stručnost hirurga koji na njemu radi.

laserska liposukcija mrsavljenje

Po rečima našeg hirurga dr spec. Uroša Radivojčevića,  laserska liposukcija se ne odnosi samo na ”isisavanje masti“ za mršaviji izgled već na postupak lokalizovanog uklanjanja masnoće da bi se dobio lep estetski izgled tela. U mnogim slučajevima postupak liposukcije koji ukloni nekoliko kilograma masti može imati veći efekat od ukupnog gubitka težine i to nekoliko puta veći.

laserska liposukcija mrsavljenje

Koliko kilograma može dr Uroš ukloniti laserskom liposukcijom i u kojoj meri je moguće oblikovati telo?

Odgovor na ova pitanja možete dobiti na konsultacijama, ali ovo imajte na umu. Jednom pacijentu može npr. 6 kilograma masti ukloniti manje vešt hirurg i imati mnogo manji efekat po estetski oblik tela od drugog kome je 3 kilograma masnoće skinuo dr spec. Uroš. Umetnost i nauka o liposukciji prevazilaze količinu uklonjene masti za sam estetski oblik tela.

Kako funkcioniše sama liposukcija i koje su prednosti najsavremenijeg Lipolife 3G aparata za lasersku liposukciju pročitajte Ovde.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.