Da li je laserska epilacija za urasle dlake pravo rešenje?

UTORAK, 18.05.2021

Laserska epilacija za urasle dlake dolazi na red onda kada one promene smer rasta nakon brijanja i depilacije. Brijanje ili depilacija šećernom pastom ili voskom mogu biti brzo rešenje protiv neželjenih dlačica, ali takođe mogu i da izazovu dodatne komplikacije. Urasle dlake skoro podjednako pogađaju oba pola, sa razlikama u pogledu regija gde se najčešće javljaju.

laserska epilacija za urasle dlake

Više od 60% muškaraca se redovno suočava sa ovim problemom. Kada je nežniji pol u pitanju, najčešće je pogođeno područje bikinija. Redovno brijanje koje iritira kožu, kao i nošenje uskog donjeg rublja stvaraju optimalne uslove za razvoj uraslih dlaka.

Ove dlake se moraju ukloniti na vreme pre nego što dođe do gnojenja i ožiljaka na koži. A kako biste izbegli njihovu pojavu i dočekali leto glatke i baršunaste kože pomoći će vam laserska epilacija.

Kako prepoznati uraslu dlaku?

Glavni znaci uraslih dlaka su papule, crvene kvržice unutar kojih je obično vidljiva tamna dlaka. Urasle dlake često prate iritacija kože, bol, otok, pa čak i upala. Na mestu urastanja dlake pojavljuju se pustule, a ukoliko se urasla dlaka ne ukloni može doći do hiperpigmentacija i ožiljaka.

Urasle dlake su najčešće na najosetljivijim delovima kože: pazuhu, predelu bikinija, nogama, a kod muškaraca u predelu sleopoočnica i brade.

Kada izazivaju jaku iritaciju, neophodno je uklanjanje uraslih dlaka. Međutim, kada urasla dlaka ne izaziva bol , ove kvržice ne izgledaju lepo pa je i tada neophodno njihovo uklanjanje.

urasle dlake

Zašto dolazi do uraslih dlaka?

Često želja da se sami rešite neželjenih dlačica pomoću brijača ili električnog epilatora može dovesti do pojave uraslih dlaka.

Posebno često se papule pojavljuju na suvoj koži uz često brijanje, depiliranje voskom ili šećernom pastom. Mehaničkim delovanjem na dlaku uklanja se njen vidljivi deo. Nakon tega ona menja ugao nagiba i ponovo raste, ali sada ispod kože.

Laserska epilacija – rešenje za urasle dlake?

Kao metodu lečenja uraslih dlaka stručnjaci izdvajaju lasersku epilaciju zbog bezbolnih tretmana i vidljivih rezultata nakon 2 do 3 postupka.

Da li će i koliko biti bolni tretmani zavisi od uređaja za lasersku epilaciju i stručnosti. Epilacija sa Alma Soprano Titanium laserom je kod tretiranja većine regija potpuno bezbolna, a sve zahvaljujući ICE Plus naprednoj tehnologiji za hlađenje.

laserska epilacija urasle dlake

Laserski zrak deluje na melanin u folikulu dlake i uništava ga. Na taj način rast dlake se usporava i u potpunosti prestaje tokom serija laserske epilacije. Nakon završetka tretmana koji su planirani, zauvek ćete se osloboditi neželjenih dlaka i sprečiti pojavu uraslih.

Laserska epilacija će vam pomoći da zaboravite na urasle dlake zauvek

Mehaničko uklanjanje dlaka čini vremenom dlaku grubljom, a lasersko uklanjanje dlačica ih omekšava i proređuje od tretmana do tretmana.

A takvim dlakama urastanje ne preti. Vremenom će jednostavno ispasti, a koža postati glatka i sjajna.

Idealno rešenje i za jači pol

Ako problem uraslih dlaka muči vašeg muškarca, onda je za njega takođe pogodna laserska epilacija. To ga neće sprečiti da pusti bradu u budućnosti, ali će se jednim postupkom osloboditi urastanja dlaka.

Jake i tamne, svetle i tanke dlake nisu problem za Alma Soprano Titanium

Neki uređaji za lasersko uklanjanje dlačica deluju samo na svetlije, neki samo na one tamnije i jače dlake. To je zato što se za različite tipove dlačica primenjuju različite talasne dužine lasera.

Međutim, svi mi imamo i tanke i jače dlake na svom telu i želimo da se rešimo i jednih i drugih. Zato je Alma Soprano Titanium jedini aparat na svetu koji postiže sve 3 talasne dužine istovremeno i uklanja sve vrste dlačica.

laserska epilacija bikini

Dočekajte leto glatke kože i bez uraslih dlaka

Laserska epilacija najsavremenijim uređajem danas omogućiće vam da u letnju sezonu uđete bez tzv. jagodičaste kože koja ne izgleda nimalo privlačno.

Među damama sve je traženija laserska epilacija bikini zone koja će vam dati hrabrosti da bez problema obučete omiljeni kupaći kostim i ne razmišljate o uraslim dlakama.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.