Laserska epilacija bikini zone – da ili ne?

PETAK, 05.02.2021

Laserska epilacija bikini zone postala je uobičajen estetski i higijenski postupak. To je najbrža i najefikasnija metoda da se trajno oslobodite neprijatnih i bolnih načina uklanjanja dlaka.

laserska epilacija bikini zone

Lasersko uklanjanje neželjenih dlačica na intimnim mestima smatra se magičnom alternativom takozvanim „retrogradnim“ metodama.

Brijanje je, naravno, i dalje popularna metoda. Da, brzo, ali potpuno neefikasno rešenje u pogledu trajanja rezultata. A da ne pričamo o uraslim dlakama i bržem rastu dlaka.

Ako želite dugotrajan efekat savršeno nežne i baršunaste kože, onda je za vas laserska epilacija.

Od voska i šećera do laserske epilacije bikini zone

Pre nego što je laserska epilacija bikini zone stekla popularnost, dame su se uglavnom odlučivale za vosak ili šećernu pastu. Prilično brzi tretmani, dobri rezultati, ali nakon 2-3 nedelje morate ponovo prolaziti kroz to bolno iskustvo.

Još u davnim vremenima žene su pribegavale sličnim metodama, u želji da se oslobode neželjenih dlačica. Želja za glatkom kožom prijatnom na dodir je oduvek postojala, međutim, pre mnogo godina žene nisu ni sanjale da će se pojaviti laserski postupci koji će jednom zauvek rešiti ovaj problem.

Svi znamo da je uklanjanje dlaka voskom i šećernom pastom prilično bolno, a za nežnu i osetljivu kožu na intimnim delovima ovo može biti prava noćna mora.

Ipak, mnogi su spremni na žrtve radi lepote, ali ne zaboravimo na udobnost, komfort i rezultate. Laserska epilacija bikini zone je odlična opcija da se otarasite dlačica bez bolnih i neprijatnih tretmana.

laserska epilacija intime

Kakve efekte daje laserska epilacija?

Ogroman plus laserske epilacije je činjenica da nije potrebno puštanje malja da porastu pre postupka. Već smo pomenuli da je tretman uklanjanja dlačica bezbolan, a sve to zahvaljujući savremenim uređajima koji deluju vrlo delikatno, imaju posebne tehnike hlađenja i čine proceduru brzom i komfornom, a među najboljima je svakako Alma Soprano Titanium.

Sigurno se pitate – Kakav rezultat žene i muškarci postižu laserskom epilacijom?

  • Delikatna koža nežna na dodir
  • Dugotrajan efekat
  • Odlični rezultati čak i kod jačih dlaka na leđima, nogama i rukama
  • Nema iritacije na osetljivoj koži
  • Nema uraslih dlaka (koje se vrlo često javljaju kod onih koji koriste brijač i epilator).

Laserska epilacija bikini zone – koje vrste postoje?

Postoji nekoliko vrsta uklanjanja dlačica u intimnom području i one zavise od veličine područja koje se tretira.

Klasična laserska epilacija bikini zone

Ovaj tip epilacije podrazumeva rad sa korenom dlake duž ivica donjeg rublja. Uklanjaju se dlačice sa vrha pubisa i unutrašnjeg dela butina. Nakon ove vrste laserske epilacije moći ćete slobodno da nosite kupaći kostim.

Laserska epilacija bikini zone na ovaj način je veoma česta i privlačna ženama, međutim, muškarci preferiraju drugačiju vrstu uklanjanja dlaka u tom području.

uklanjanje dlačica laserom

Laserska epilacija dubokog bikinija

U ovom slučaju postupak uklanjanja dlaka utiče ne samo na kupaći kostim ili liniju donjeg veša, već se bavi i rešavanjem neželjenih dlačica na celom pubisu i stidnim usnama.

Ovo je prilično intiman proces koji rade samo kvalifikovani stručnjaci koji će voditi računa o vašem telu i imati vaše poverenje. I u ovom slučaju se uklanjaju dlačice na preponama, dok na pubisu ostaje samo uredna vertikalna linija (čiju širinu, naravno, određuje pacijent).

Kompletna intimna regija

Ljubitelje ove vrste laserske epilacije možete naći ne samo među ženama, već i među muškarcima. Ovaj tretman uključuje potpuno uklanjanje dlaka na svim intimnim mestima. U ovom slučaju je veoma važno da se odlučite za stručno lice koji će učiniti da vam ne bude neprijatno.

Dakle, radi se o kompletnom uklanjanju dlačica sa pubisa, prepona, ali i u predelu zadnjice. Za ovaj tip laserske epilacije se odlučuje manje ljudi, zbog intimnosti procesa. Međutim, u odnosu na ostale vrste epilacije, ova definivno nudi najviše benefita.

Laserska epilacija bikini zone – koliko tretmana je potrebno?

Za ovu vrstu uklanjanja dlačica često je potrebno više tretmana jer je područje koje se tretira veliko. Može se obaviti 6-8 procedura, broj određuje stučno lice koje radi lasersku epilaciju.

Uglavnom je broj tretmana kod muškaraca veći, zbog genetskih karakteristika i količine dlaka, kojima je priroda mnogo više nagradila jači pol. Često je dovoljno 7-10 tretmana.

laserska epilacija

Prednosti ovakvog načina uklanjanja dlačica na intimnom području je zaista mnogo. Možete li samo zamisliti da tretman protekne bez stiskanja zuba i neprijatnog bola dok kozmetičarka povlači traku sa voskom? Ili da ne morate na svake 2-3 nedelje to da proživljavate?

Zato mi kažemo da! Laserska epilacija bikini zone rešiće ove probleme i omogućiti vam da uvek budete spremni za kupaći kostim.

Kada se ne radi laserska epilacija bikini zone?

Laserska epilacija bikini zone ne može da se izvodi:

  • tokom trudnoće i dojenja
  • ako osoba ima dijabetes
  • onokolško oboljenje
  • probleme sa koagulacijom krvi.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.