Laserska epilacija nausnica – recite zbogom vosku i pinceti!

PETAK, 26.03.2021

Negovan izgled žene sastoji se iz mnogo sitnih detalja. Čak i najlepše lice glatke kože i savršenu šminku mogu pokvariti dlačice iznad gornje usne.

Lice je veoma osetljivo područje, zato je brijanje potpuno nedopustivo, bar kada su žene u pitanju. Ako ste u mladosti napravili grešku i rešili problem nausnica brijačem, onda znate da su dlačice postale još primetnije i jače.

laserska epilacija nausnica

Depilacija voskom ili šećernom pastom, kao i pinceta, osim što su izuzetno bolni, daju samo privremene rezultate. Ali, estetska medicina zna efikasan način da se rešite dlačica iznad gornje usne. U pitanju je, naravno, laserska epilacija.

Zašto je laserska epilacija nausnica najbolje rešenje?

 • Tretman je bezbolan. Naravno, osetićete nešto, ali to nije bol, već samo blago peckanje.
 • Sigurnost i odsustvo negativnih posledica. Zahvaljujući ciljanom dejstvu na folikule, nežna koža nausnica ostaje netaknuta. Uz pridržavanje par pravila i iskusne i stručne lekare, neželjeni efekti poput ožiljaka, hiperpigmentacija i opekotina su potpuno isključeni.
 • Efikasnost. Samo nekoliko procedura deli vas od savršeno glatke kože nausnica. Samo par tretmana i rastaćete se sa upornim i neprijatnim problemom zauvek.

Zašto dlačice iznad gornje usne uopšte rastu?

Svaka žena na svom licu može primetiti tanke dlačice iznad gornje usne, i to je potpuno normalno. Ipak, većina se ne oseća prijatno kada u ogledalu ugleda „brčiće“. I to je u redu, ne možemo sve da budemo Frida Kalo, i zato postoji laserska epilacija koja rešava problem.

laserska epilacija nausnica slike

Međutim, postoje slučajevi kada su dlačice u predelu nausnica kod žena veoma izražene, a za to postoji nekoliko razloga:

 • naslednost
 • endokrini poremećaji
 • hormonalni poremećaji.

Ako govorimo o endokrinim patologijama i hormonskoj neravnoteži, trebalo bi da se obratite lekaru koji će prepisati terapiju. A dok terapija ne počne da deluje, možete se rešiti posledica pomoću laserske epilacije.

Osim toga, trajno uklanjanje dlačica na nausnicama zauvek će rešiti problem neprivlačih „brčića“ kada je koren problema naslednost.

Laserska epilacija nausnica – efikasan način da zauvek zaboravite na probleme

Princip delovanja lasera prilikom uklanjanja dlačica u zoni nausnica je prilično jednostavan. Pomoću pigmenta melanina, koji se nalazi u folikulu dlake, laserski snop se apsorbuje i pretvara u toplotu, a ta toplota dovodi do uništenja korena dlake.

Alma Soprano Titanim laser je trenutno najnoviji uređaj za lasersku epilaciju na tržištu, tako da je tretman potpuno bezbedan, efikasan i bezbolan.

Na osetljivijim regijama osetićete blago peckanje, ali zahvaljujući posebnom sistemu hlađenja koje kontinuirano hladi kožu, temperatura će tokom celog tretmana biti pod kontrolom, a čitava procedura komforna i brza.

alma soprano titanium epilacija

Kako da se pripremite za proceduru?

Priprema za lasersku epilaciju nausnica uključuje izbegavanje izlaganju suncu. Zato se preporučuje da 2-4 nedelje pre uklanjanja dlačica izbegavate sunčanje i ne posećujete solarijum.

Na dan obavljanja procedure nemojte nanositi kozmetiku ili bilo koje proizvode za negu na području koje treba da se tretira, u ovom slučaju u oblasti nausnica.

Takođe, epilaciju laserom ćete morati da odložite ukoliko iznad gornje usne postoje upale, bubuljice ili herpes.

Nega kože nakon laserske epilacije nausnica

S obzirom na to da laserska epilacija nausnica nema neželjenih efekata, nema ni perioda oporavka. Međutim, postoje određene preporuke kojih bi trebalo da se pridržavate.

laserska epilacija nausnica (1)

 • Nakon tretmana pokušajte da ne kvasite oblast nausnica.
 • 2-3 dana nakon tretmana nemojte nanositi šminku kako ne bi došlo do iritacije.
 • Izbegavajte pilinge.
 • Neko vreme nemojte se sunčati. Na kožu nanosite kremu sa zaštitnim faktorom kako bi je zaštitili od štetnog UV zračenja.
 • Odložite posete solarijumu.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.