Da li je laserska epilacija na licu štetna?

PONEDELJAK, 13.07.2020

Srećom, laserska epilacija na licu je trajno, efikasno i sigurno rešenje, bez štetnih efekata za razliku od brijanja ili depilacije. Ova metoda deluje ciljajući tamne, ali i svelte dlake tako da ih uklanja u potpunosti. Svako može da koristi lasersko uklanjanje dlaka na licu bez ikakvog oklevanja. Laserska epilacija se može raditi na bilo kom delu tela, uključujući noge, grudi, ruke, bikini zonu i lice.

Niko ne želi neželjene dlačice na licu, te da biste ih trajno uklonili, potrebna je laserska epilacija. Prednost laserske epilacije je u tome što uklanja dlaku sigurno i trajno, tako da jača vaše samopouzdanje i sprečava iritaciju.

laserska epilacija na licu

Laserska epilacija na licu

Za uklanjanje dlaka na licu nije važno da li ste muškarac ili žena. Nisu samo žene te kojima je potrebno lasersko uklanjanje dlaka. Ako imate nepoželjne dlačice na licu, to vam može smanjiti nivo samopouzdanja. Uobičajena područja tretmana za žene su gornja usna, obrazi i brada, dok su kod muškaraca grudi, brada i leđa.

Saveti za lasersko uklanjanje dlaka na licu

Kada donesete sigurnu odluku da ćete definitivno obaviti lasersko uklanjanje dlaka na licu, važno je da se  pridržavate ova 4 saveta:

1. Ne izlažite se Suncu – Poželjno da se držite podalje od direktne sunčeve svetlosti da biste zaštitili folikul dlake na vašem licu. Izbegavajte sunčevu svetlost oko 6 nedelja pre tretmana laserskog uklanjanja dlaka.

2. Izbegavajte druge metode uklanjanja dlaka – Uvek je pogrešno koristiti različite metode uklanjanja dlačica istovremeno na svojoj koži. Pravilna nega kože je veoma važna i bitna. Elektroliza ili depilacija voskom može da poremeti folikul dlake. Treba ih izbegavati oko 4 nedelje pre tretmana.

3. Šišanje – U slučaju laserskog uklanjanje dlaka na licu, šišanje je neophodno pre samog tretmana. Obezbedite “čist” prostor doktoru za rad.

4. Izbegavajte lekove za razređivanje krvi – Ne koristite nikakve lekove za razređivanje krvi pre nego što se pripremite za tretman. Bolje je da pitate svog doktora kakve lekove, poput aspirina ili sličnih, treba izbegavati pre laserskog uklanjanja dlaka na licu.

Kućni laseri za epilaciju

Sa napretkom u tehnologiji, na tržištu su dostupni laseri koje možete kupiti i lako koristiti kod kuće. Jednostavni su za upotrebu, ali njihov efekat ne može biti poput profesionalnih lasera ​​koji se koriste u poliklinikama. Laseri kod kuće su korisni. Mogu vam pomoći u skromnom smanjenju dlaka, ali ne istog kvaliteta kao u poliklinici.

Pored ovoga, zakonske regulative smatraju da su laseri kod kuće kozmetički, a ne medicinski, što znači da vam niko ne može pružiti isti nivo nadzora i sigurnosti kao u poliklinici.

Da li je laserska epilacija bolna?

Bol zavisi od debljine kože i od samog aparata za lasersku epilaciju. Muškarci osećaju manje bolove tokom samog tretmana, jer je njihova koža deblja.  Ali, ako možete da podnesete bolove od depilacije voska na licu, onda laser ​​nije ništa u poređenju sa tim. Alma Soprano Titanium laser je najsavremeni laser na tržištu za lasersku epilaciju koji pruža hlađenje tokom tretmana, te smanjuje nelagodnost na minimum.

Da li vas zanima lasersko uklanjanje dlačica na licu sa Alma Soprano Titanium laserom? Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.