Korekcija nosa hijaluronom – brz i efikasan način do savršenog nosa!

SREDA, 26.01.2022

Korekcija nosa hijaluronom postala je glavna alternativa za rinoplastiku. Nehirurška korekcija vam omogućava da za manje od 15 minuta transformišete svoj profil i dobijete ravniji i pravilniji izgled nosa.

nehirurška korekcija nosa

Radeći sa istim gelovima hijaluronske kiseline koji se koriste za korekciju usana i jagodica, sada možemo da ispravimo sve krivine, izbočine i kvržice na vašem nosu, čineći da on izgleda onako kako ste oduvek želeli.

Previše dobro da bi bilo istinito?

Šta je korekcija nosa hijaluronom?

Korekcija nosa hijaluronom ili, kako je neki zovu, „tečna rinoplastika“, odnosi se na korišćenje filera hijaluronske kiseline radi korekcije oblika nosa. Tačno je da su rezultati privremeni, ali u odnosu na klasičnu operaciju nosa, u ovom slučaju ne morate da idete “pod nož“ i stoga nema bola niti dugog oporavka.

Verovatno ste viđali fotografije „pre i posle“ kada je u pitanju nehiruška korekcija nosa, a razlika može da bude zaista toliko očigledna da bi lako mogli da pomislite da se radi o pravoj rinoplastici.

Ko je idealan kandidat?

Idealan kandidat za korekciju nosa hijaluronom je neko ko ima izraženu izbočinu na mostu nosa. Popunjavanjem područja oko izbočina može se stvoriti iluzija savršeno ravnog nosa. Ali takođe možete ispraviti spušten vrh nosa i blago iskrivljen nos, budući da filer može popuniti i ispraviti sve oštre uglove.

U slučaju da želite u celosti da smanjite svoj nos, ili ukoliko je izbočina na mostu nosa prevelika ili previše ekstremna, kao i ako imate slomljen nos – onda nehiruška korekcija nosa nije za vas.

Kako funkcioniše korekcija nosa hijaluronom?

Nehirurška korekcija nosa se izvodi korišćenjem sastojaka dermalnog filera da promeni oblik vašeg nosa.Sastojak filera sličan gelu (najčešće je to hijaluronska kiselina) se ubrizgava ispod vaše kože u oblastima gde želite da postignete glatkije linije ili volumen. Filer se taloži tamo gde je ubrizgan u dublje slojeve kože i zadržava svoj oblik. Ovo može promeniti izgled vašeg nosa.

korekcija nosa filerima

 

 

Procedura je prilično jednostavna, posebno u poređenju sa hirurškom rinoplastikom.

Ceo proces može trajati od 15 minuta do najviše 45 minuta.

Koja su ciljana područja?

Nehirurška korekcija nosa cilja na most, vrh i strane nosa. Fileri se mogu ubrizgati oko bilo kog dela nosa kako bi se modifikovao njegov oblik.

Ova procedura je idealna ukoliko želite da:

  • izgladite male izbočine na nosu
  • učinite vrh nosa istaknutijim
  • dodate volumen nosu
  • podignete vrh nosa.

Pored toga, ako imate blagu istaknutu izbočinu na mostu nosa, ova procedura može da je kamuflira i izgladi konturu profila vašeg nosa.

Koliko traju rezultati?

Većina kozmetičkih filera omogućava samo privremene rezultate. Nakon ubrizgavanja, postignuti rezultati mogu da traju od tri meseca do dve godine, u zavisnosti od vrste filera koja se koristi, nakon čega sledi njegovo rastvaranje.

Uvek možete početi sa privremenim filerom, koji traje do godinu i po dana, reverzibilan je i izgleda prirodno. Na taj način možete da vidite kako će izgledati vaš “novi“ nos. Nakon toga možete da pređete na trajni filer, zasnovan na kolagenu koji se obično koristi za lečenje ožiljaka od akni. Potrebno je nekoliko raspoređenih sesija da biste videli konačni rezultat koji može trajati godinama.

nehirurška korekcija nosa beograd

Kako izgleda oporavak?

Nehiruška korekcija nosa je gotovo bezbolna procedura. Hirurg koristi anestetik u obliku kreme da umrtvi područje, tako da to dosta pomaže.

Nakon same procedure, u većini slučajeva ćete moći odmah da se vratite uobičajenim aktivnostima. Može biti malo crvenila, otoka ili modrica do nedelju dana, ali ništa što bi moglo da bude i slično oporavku nakon klasične rinoplastike.

Koje su prednosti nehirurške korekcije nosa?

Pre svega, nehirurška rinoplastika vam omogućava da izbegnete opštu anesteziju.

Takođe ćete imati brz oporavak. Nakon ove procedure možete se vratiti poslu i svojim redovnim aktivnostima već istog ili sledećeg dana.

Rezultati nisu trajni, tako da ako niste zadovoljni kako vaš nos izgleda nakon ove procedure, samo je pitanje vremena kada će se fileri metabolisati.

Cena nehirurške rinoplastike je svakako mnogo niža od tradicionalne rinoplastike.

Da li postoje neželjene reakcije?

Sve injekcije nose rizik, uključujući: otok, modrice, krvarenje. Takođe treba naglasiti da je nos posebno delikatan i nezgodan deo lica. Zato nehiruška korekcija nosa mora da bude u nadležnosti iskusnog i stručnog estetskog hirurga.

Ukoliko razmišljate o nehirurškoj korekciji nosa, onda potražite stručnog i iskusnog estetskog hirurga, koji će znati šta treba da uradi da bi postigao rezultate koje tražite, a da istovremeno izbegne rizik od neželjenih efekata.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.