Korekcija jagodica filerima – kada je vreme i kako to izgleda?

PETAK, 26.02.2021

Nije tajna da posle 35 godina života naša koža počinje da se opušta i pokriva borama. Kako vreme prolazi ovaj proces samo napreduje, što dovodi do stvaranja dubljih bora i nabora. Značajne promene povezane sa starenjem javljaju se posebno u predelu obraza i jagodičnih kostiju.

korekcija jagodica

Srećom, danas je, zahvaljujući mogućnostima estetske medicine, postalo moguće zaustaviti vreme i produžiti lepotu i mladost kože. Uz pomoć filera svako može da izvrši efikasnu korekciju obraza i jagodica, bez odlaska kod plastičnog hirurga.

Kome se preporučuje korekcija jagodica?

Korekcija jagodica filerima preporučuje se u sledećim slučajevima:

 • Prisustvo urođenih nedostataka u strukturi obraza i jagodica,
 • Promene oblika nakon povrede,
 • Produbljivanje nazolabijalnih bora,
 • Nedovoljno izražene jagodice,
 • Konture lica koje su s godinama izgubile jasnoću,
 • Upali obrazi, gubitak elastičnosti u ovom području.

Uglavnom pacijentkinje pribegavaju korekciji jagodica filerima zato što žele da podmlade crte lica i dobiju izraženije jagodične kosti.

Koji fileri su pogodni za korekciju jagodica?

Konturisanje jagodica i područja obraza najčešće uključuje upotrebu filera na bazi hijaluronske kiseline. Ovi dermalni fileri su visoko efikasni, ne izazivaju neželjene efekte i vremenom se potpuno apsorbuju u tkivima.

Hijaluronski fileri su najbolje rešenje za poboljšanje oblika jagodičnih kostiju i popunjavanje obraza. Savršeno ispravljaju nazolabijalne bore, daju volumen u predelu jagodičnih kostiju i ravnomerno se raspoređuju pod kožom.

Ipak, izbor filera koji se koristi u određenoj situaciji uvek je na doktoru koji može objektivno da proceni obim posla, uzimajući u obzir sve želje pacijenta.

konturisanje jagodica rea medika

Kako izgleda korekcija jagodica hijaluronskim filerima?

Postupak ne zahteva posebne pripreme, ali se preporučuje da planirate proceduru. Pre nego što odete na korekciju savetuje se da prestanete sa uzimanjem lekova koji razređuju krv, kao što je aspirin. Osim toga, na dan procedure izbegavajte nanošenje kozmetike i šminke na lice.

Sam postupak traje manje od pola sata. Stručno lice tretira kožu dezinfekcionim sredstvom, temeljno je čisteći, nakon čega nanosi anestetik u obliku kreme. Zatim koristeći tanku iglu ubrizgava hijaluronski filer u predeo jagodica.

Da li aplikacija filera boli?

Zahvaljujući tankoj iglici i anestetskoj kremi pacijent gotovo ništa ne oseća prilikom aplikacije. Posle injektiranja doktor laganim pokretima masira tretirano podučje kako bi se filer ravnomerno rasporedio.

Na samom kraju procedure lice postaje neobično sveže, jagodice dobijaju zdrav sjaj i volumen, a sve zajedno daje licu jedar i podmlađen izgled.

hijaluronski fileri rea medika

Koje su prednosti hijaluronskih filera?

Hijaluronski fileri imaju niz neospornih prednosti:

 • Momentalan rezultat,
 • Dugotrajnost efekta (od 6 do 18 meseci),
 • Potpuno sigurna procedura,
 • Minimalni rizik od neželjenih posledica,
 • Aplikovani hijaluronski filer ne utiče na mimiku lica,
 • Nema posebne pripreme,
 • Kratak oporavak.

Ove i mnoge druge prednosti hijaluronskih filera učinile su ih jednim od najsigurnijih i najefikasnijih načina da se popuni volumen jagodica i obraza i vrati jedrina lica. Odlična su alternativa invazivnim tehnikama i pružaju fenomenalne rezultate.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.