Koliko dugo traju hijaluronski fileri?

PETAK, 21.08.2020

Koliko dugo traju hijaluronski fileri je pitanje svake osobe koja želi da uradi estetsku korekciju usana, te smo zbog toga odlučili da objavimo tekst u kom ćete saznati šta da očekujete nakon tretmana, koliko dugo traje efekat i šta utiče na dugotrajnosti hijaluronskih filera.

Dugotrajnost hijaluronskih filera zavisi od samog sastava i kvaliteta, te se vreme trajanja efekta nakon ubrizgavanja procenjuje na od 6 meseci do 2 godine.

Kada određujete koji je hijaluronski filer pravi za vas na osnovu toga koliko dugo će trajati, važno je da shvatite šta utiče na trošenje istog, kao i prosečan životni vek svakog različitog filera na osnovu onoga od čega su napravljeni.

koliko traju hijaluronski fileri

Koliko dugo traju hijaluronski fileri i šta utiče na trošenje istog?

Da biste predvideli koliko dugo će trajati filer, važno je razumeti šta je to što utiče na njegovo trošenje i faktori koji mogu ubrzati ovaj proces ili ga usporiti. Vremenski efekat tretmana zavisi od nekoliko stvari: vrste / materijala i debljina filera, područja koja se tretiraju, brzina metabolizma i izloženosti UV zracima.

Kada se u organizam ubrizga hijaluronski filer, telo prirodno počinje da ga metabolizuje i razgrađuje. Od trenutka ubrizgavanja, počinje “metabolizam filera” u telu, međutim, nekoliko različitih faktora određuje koliko će se brzo odvijati ovaj proces. Hijaluronski fileri koji su sačinjeni od tanjih materijala, imaju tendenciju da se lakše razgrađuju za razliku od onih debljih. Ovo je direktno uslovljeno samim kvalitetom i brendom hijaluronskih filera.

Hijaluronski fileri će se takođe brže trošiti ako se ubrizgaju u područja lica koja imaju česte pokrete. Oblasti oko usta, tj. usne i oko očiju, koji se neprestano kreću usled pokreta lica, imaju tendenciju da zahtevaju više češćih tretmana jer se fileri ovde razgrađuju mnogo brže nego iz područja sa ređim pokretima. Uz to, brzina metabolizma svakog pojedinca će uticati na brzinu razgradnje filera u konkretnom slučaju.

Kod pojedinca sa bržim metabolizmom efekat jednog tretmana trajaće kraće u odnosu na osobe sa sporijim metabolizmom, kojima će efekat trajati duže, logično zar ne? I na kraju, veća izloženost UV zracima ubrzava trošenje filera, pa će osobe koje koriste pravilnu zaštitu i negu kože videti dugotrajnije rezultate samog tretmana.

Definitivno, korekcija usana hijaluronskim filerom nije trajna, ali ukoliko se pitate kako produžiti efekat nakon ubrizgavanja, odgovor je jednostavan. Izaberite proverenu polikliniku koja koristi samo premijum brendove hijaluronskih filera i specijalizovane doktore koji koriste napredne tehnike ubrizgavanja, koje takođe u mnogome utičnu na dugotrajnost hijaluronskih filera.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga.