Hemijski piling – kako do nove i mlade kože?

PONEDELJAK, 28.09.2020

Hemijski piling je poslednjih godina dospeo na sam vrh top liste u svetu lepote, i to zahvaljujući inovacijama i novim vrstama koje su se pojavile.

Jeste li znali da su hemijski pilinzi bili popularni od davnina? Ako ste mislili da su bore, neujednačen ten, proširene pore i fleke problemi 21. veka, prevarili ste se. Sa sličnim estetskim problemima žene su se sretale oduvek.

Poznata je činjenica da se u vreme drevnog Egipta Kleopatra kupala u mleku kako bi očuvala svežinu i mladolikost svoje kože. Osim toga, žene su u to vreme trljale svoju kožu ljuspicama voća, kako bi im bila glatka i meka na dodir.

Morate priznati da je ovo bilo dovitljivo, međutim, danas se navedeni problemi sa kožom mogu rešiti efikasnijim i bržim putem, a to je upravo hemijski piling.

tretman hemiijski piling

Hemijski piling za efekat „nove kože“

Da, dobro ste pročitali! Ovim tretmanom odstanićete površinske, izumrle slojeve kože, nakon čega će ona biti mekša, a bore manje primetne. Kao što sam naziv kaže – piling (eng. to peel – ljuštiti) deluje tako što ljušti nepotreban sloj mrtvih ćelija sa našeg lica.

Šta se zapravo dešava? Hemijski piling rastapa površinski sloj kože, odnosno mrtve ćelije i otkriva mladu kožu, a efekti koje možeš očekivati su još uvek zlatni standard u odnosu da ostale antiage metode.

Ne treba zaboraviti još jedan važan momenat koji će posebno zanimati dame koje žele da se oslobode bora. Naime, hemijski piling podrazumeva ubrzanu eksfolijaciju kože, koju uzrokuju hemijski agensi. Ovi agensi, osim što odstranjuju mrtve ćelije, dovode do intenzivnog oslobađanja kolagena, faktora rasta i citokina, što znatno podmlađuje kožu.

Koje kožne probleme rešava hemijski piling?

Bore i efekat meke, nove kože nisu jedini benefiti koje vam donosi ovaj tretman. Hemijski piling se zbog svoje neverovatne efikasnosti preporučuje i muškarcima i ženama, a izuzetne rezultate može postići u:

  • Lečenju akni i uklanjanju fleka od akni
  • Uklanjanju melazme, pigmentacija i fleka kože
  • Prevenciji starenja kože
  • Podmlađivanju fotoostarele kože
  • Uklanjanju staračkih pega sa lica, šaka i dekoltea
  • Uklanjanju strija

Glikolna, mlečna ili možda salicilna kiselina – šta treba vašoj koži?

Postoji nekoliko vrsta hemijskog pilinga u zavisnosti od problema koji tretiramo, kao i od dubine pilinga. Pored toga, oni se razlikuju i prema vrsti agensa kojim se piling radi.

Hemijski pilinzi se pre svega dele na plitke, srednje i duboke. Dublji piling znači i duže vreme oporavka, ali su efekti koje ćete dobiti snažniji. Koji će tip hemijskog pilinga biti potreban vama odrediće stručno lice nakon što utvrdi problem, ukoliko takav postoji, i odredi tip vaše kože.

– Hemijski piling glikolnom kiselinom, tj. voćnim kiselinama čisti pore, uklanja mitisere, smanjuje ožiljke i pigmentacije, a takođe ubrzava proces lečenja akni. Osim toga, ovim tretmanom se ispravljaju i posledice preranog starenja, izazvanog preteranim izlaganjem suncu, kao i seboreja.

– Hemijski piling mlečnom kiselinom – možete očekivati slične efekte kao i nakon pilinga voćnim kiselinama, međutim, ono što ovu kiselinu izdvaja jeste osobina da dubinski hidrira kožu, zbog čega se posebno preporučuje ukoliko imate suvu kožu.

– TCA piling je idealan za vas ako vam je cilj podmlađivanje kože ili uklanjanje ožiljaka od akni i proširenih pora,

– Piling fenolom takođe može dovesti do neverovatnih rezultata, naročito kod osoba kojima je koža usled dugogodišnjeg pušenja znatno oštećena. Samo jednim tretmanom možete skinuti čitavih 10 godina.

hemijski piling cena

Kako se izvodi hemijski piling?

Ovo je prilično jednostavan proces.

Koža lica se najpre očisti, detaljno se uklanjaju šminka i sve nečistoće. Nakon toga se na kožu nanosi rastvor kiselina koje deluju oko 10 minuta, a zatim se neutrališe i briše sa lica. Kada je tretman gotov, na kožu se nanosi zaštitna krema i možete se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Hemijski piling nije bolan, ako vas to brine, možete osetiti samo blago do jače peckanje, zbog čega se koža kod dubljih pilinga obično dodatno hladi.

Šta se dešava sa kožom nakon hemijskog pilinga?

Nakon procedure primetićete blago crvenilo, ali ono se povlači kroz 24 sata. Ono što je takođe uobičajeno posle hemisjkog pilinga jeste blago perutanje lica, a kod dubljih pilinga dolazi i do ljuštenja kože.

Važno je zaštiti kožu od sunca nakon obavljenog tretmana i ne posećivati solarijum neko vreme. Dobra vest je da nema oporavka kada su ovakvi tretmani u pitanju, možete odmah nastaviti sa svojim svakodnevnim obavezama.

Koliko tretmana je potrebno za savršenu kožu?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od tipa vaše kože, kao i od rezultata koji želite da postignete.Ukoliko je to čišćenje kože lica i podsticanje regeneracije, onda je dovoljan i jedan hemijski piling.

Međutim, osobama kojima je cilj da uklone fleke i smanje ožiljke od akni, moraće da ponove tretman 2 do 3 puta, ako koriste duboke pilinge, odnosno 3 do 5 puta za pilinge srednje dubine.

Ako je vaš izbor blaži hemijski piling glikolnom kiselinom, u tom slučaju možete ga ponavlajti na 7-14 dana.

Hemijski piling i suva koža ne idu zajedno – mit ili istina?

Ovo je jedna od čestih zabluda – da suva koža ne sme da se tretira hemijskim pilingom. Štaviše, pojedine vrste kiselina, kao što je to slučaj sa mlečnom, intenzivno hidriraju kožu.

Zašto vam je potreban hemijski piling?

Kao što smo već napomenuli, hemijski piling je procedura koja se koristi za poboljšanje kvaliteta kože, ne samo lica, već i vrata i dekoltea. Ono što ovaj tretman čini posebnim je odbacivanje stare, umorne i problematične kože ispod koje se pojavljuje mlada, regenerisana koža, meka i nežna na dodir. Zaboravićete na sve nesavršenosti koje su narušavale njenu lepotu, poput fleka, mitisera, akni i bora.

Ukoliko želite da zakažete ovaj tretman ili vam trebaju dodatne informacije, možete nas kontaktirati Ovde ili pozvati na broj 069 455 5601.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga.