Estetska medicina koju negujemo

SREDA, 27.11.2019

Estetska medicina i estetska hirurgija, u čemu je razlika? Čini nam se da su mediji preplavljeni informacijama o estetskim procedurama, savetima kako održati mladost i lepotu, reklamama klinika i ordinacija, pa opet, onaj deo populacije koji se interesuje za ovu temu iznenađujuće malo zna o čemu govorimo i odlaze potpuno nespremni kod svog terapeuta. Sa jedne strane, estetska medicina se jasno razdvajala od estetske hirurgije u periodu kada je nastala, a sa napredovanjem medicine i nauke, estetska medicina se sve više prepliće sa estetskom hirurgijom i u čak najuređenijim državama nekada nije sasvim jasno da li određenu proceduru može da radi doktor koji nije estetski hirurg.

 

estetska medicina

Koje sve procedure obuhvata estetska medicina?

Prema Američkoj Akademiji Estetske medicine, jedne od najstarijih i najuticajnijih institucija u toj oblasti, estetska medicina obuhvata sve procedure koje imaju za cilj da poboljšaju fizički izgled i zadovoljstvo pacijenta, koristeći neinvazivne ili minimalno invazivne procedure. Specijalnost estetske medicine stoga nije predata dermatolozima ili plastičnim hirurzima, budući da doktori različitih specijalnosti žele da odgovore na pacijentove estetske zahteve i potrebe. Sve procedure estetske medicine se odvijaju pod topikalnom (kreme) ili loko-regionalnom anestezijom (potkožna anestetska injekcija). Estetska medicina je novi trend u modernoj medicini. Pacijenti ne samo da žele da budu dobrog zdravlja, već žele da uživaju u životu što je više moguće, da budu fit i da minimiziraju efekte normalnog starenja.

Koliko je vremena potrebno za oporavak posle tretmana?

Zahtevi modernog društva su takvi da su pacijentima potrebne brze, neinvazivne procedure sa minimalnim vremenom oporavka (vikend-oporavak) i minimalnim rizikom. Kao glavno pravilo, danas Igla veoma brzo zamenjuje Skalpel. Mogli bi zapravo sada reći da estetska medicina predstavlja sve one procedure gde kao najopasnije oružje koristimo Iglu, a kada je potreban Skalpel, onda govorimo o hirurgiji (koristimo velika slova kao znak izuzetnog divljenja autora ovog teksta prema ovim predmetima).

Koliko u vašem centru pratite svetske standarde u estetskoj medicini?

Širom sveta estetska medicina doživljava procvat i svi joj se veoma radujemo, jer u naš život donosi veće samopouzdanje, veće zadovoljstvo i na posletku, lepše okruženje. Činjenica je da svi volimo da budemo okruženi lepim ljudima. Sve ove procedure negujemo i u našem centru i usavršavamo po najnovijim svetskim standardima

Možete li preciznije objasniti kako izgledaju procedure, odnosno tretmani koje radite u vašem centru i postoje li faktori rizika za pojedine pacijente ?

 • Injekcije neuro toksina i dermalnih filera
 • Hemijski pilinzi
 • Tretmani estetske dermatologije
 • Sve kozmetološke usluge
 • Mikrodermoabrazija
 • Konturisanje tela, tretmani masnih naslaga i uklanjanje celulita
 • Pravilna ishrana
 • Uklanjanje dlaka
 • Trombocitima bogata plazma odnosno PRP odnosno tkz „Vampirski tretman“
 • Laseri i IPL
 • Uklanjanje ožiljaka
 • Tretmani proširenih vena i kapilara
 • Homeopatija

Koliko je važan zdrav život, sport, pravilna ishrana, za uspeh i trajnost procedura koje obavljate ?

Ko sve radi u vašem centru?

Budući da naš centar pokriva širok spektar procedura i usluga, tim koji smo oformili je visoko specijalizovan za sve ove oblasti. Okupili smo mlade lekare, veoma iskusne kozmetologe i druge  visoko obrazovano medicinsko osoblje i na holistički način pristupamo rešavanju problema svakog pacijenta.

TANKA JE LINIJA IZMEĐU “IZGLEDATI SEXY i IZGLEDATI JEFTINO” – MALO JE DOVOLJNO!

Ima i onih  koji su skloni i preterivanju, posebno kada je u pitanju veličina usana.  Gde je granica prihvatanja zahteva pacijenata ?

Cilj naše estetske medicine je da napravimo pacijente atraktivnim na način da niko ne primeti šta su zapravo radili, a da se promena primećuje. Ponosni smo što je naš zaštitni znak da ne preteramo u promeni izgleda, preuveličavanju pojedinih delova tela, da je sve sa merom i da pacijenti budu zadovoljni brigom koju pružamo tokom i nakon procedure.

Ass. dr Kristina Davidović je za mnoge premijum brendove kao što su Teoxane-Teosyal, SkinTech, Promoitalia, Neauvia, Hyaluronica i mnoge druge. Cilj njene škole je da osposobi nove lekare da budu prepoznatljivi po svojim metodama, a da se umešnošću i najboljim znanjem  izdvoje i razlikuju od svih ostalih pravaca. Sam sertifikat o završenoj obuci nije dovoljan da vam garantuje uspešnost izvođenja procedure, stoga su praksa, veliki broj izvedenih procedura i zadovoljni pacijenti merilo naše želje i namere da budemo vodeći centar u region.