Cat eye tretman – 8 pitanja čiji će vas odgovori zanimati

SREDA, 11.11.2020

Cat eye tretman predstavlja postupak podizanja obrva koji je bukvalno eksplodirao u poslednjih par godina. Radi se o nehirurškoj metodi liftinga obrva pomoću Cog niti, koje se najčešće koriste za zatezanje donje trećine lica.

U današnje vreme postalo je moguće korigovati gotovo svaki deo svog lica. Želite da se rešite te grbe na nosu? Nema problema, ništa što fileri i nehirurška korekcija nosa ne može da sredi. A da ne govorimo tek o korigovanju i povećanju usana za svega 15-ak minuta.

cat eye tretman

Međutim, trend koji je stekao ogromnu popularnost u svetu lepote je upravo Cat eye tretman. Zahvaljujući poznatim supermodelima, kao što su Kendal Džener i Bela Hadid mačkaste oči su preplavile instagram, a jedna od najtraženijih procedura postao je Cat eye.

Čuvena nehirurška metoda podizanja obrva nije rezervisana samo za Holivud, možete je obaviti i vi. Ali, pre nego što se odlučite za tretman, možda će vas zanimati koja su to pitanja koja ljude najčešće interesuju u vezi sa Cat eye tretmanom.

Kako se izvodi Cat eye tretman?

Samoj proceduri prethode konsultacije na kojima ćete razgovarati sa doktorom i izneti svoje želje i očekivanja. Nakon lokalne anestezije Cog niti se plasiraju u kožu uz pomoć kanile. Povlačenjem niti postiže se lifting efekat i već tada postaje vidljiv oblik mačkastih očiju.

Niti imaju konusne potporne tačke koje su nežno utkane ispod kože. Ovo dovodi do zategnutog i glatkog izgleda kože, a s vremenom oslobađa čestice koje stimulišu proizvodnju kolagena. To zapravo znači da će se regenerativni efekti nastaviti u narednim nedeljama nakon tretmana. Dakle, kako vreme prolazi, rezultati će biti sve bolji.

cat eye tretman nitima

Koliko traje Cat eye tretman?

Ako ste mislili da ćete morati da izdvojite previše vremena za tretman koji daje ovako fenomenalne rezultate, varate se. Verovali ili ne, za Cat eye proceduru potrebno je samo 10 minuta.

Kako se ponašati nakon tretmana Cat eye?

Iako postupak podizanja obrva nitima nije bolan, nakon procedure moguća je pojava blagog otoka. Ali, ne brinite, to će brzo proći. Period oporavka od intervencije može trajati i do 7 dana. Evo kako možete pomoći sebi:

  • stavljajte led na tretirano područje, ali vodite računa da led ne bude u direktnom dodiru sa kožom
  • ne nanosite šminku naredna 24 sata
  • budite vrlo nežni prilikom umivanja
  • prve dve nedelje izbegavajte izlaganje suncu, kao i odlazak u solarijum i saune
  • naredne 4 nedelje izbegavajte masiranje lica

Kada su vidljivi rezultati?

Prve efekte moći ćete da vidite odmah nakon što se niti uvedu pod kožu. Međutim, dodatno zatezanje i podizanje obrva se dešava narednih 2-6 meseci usled sinteze kolagena.

cat eye tretman slike

Odmah nakon liftinga na obe strane lica biće niz tragova igle, ali oni su prisutni samo do kraja dana. Rezultati koje možete očekivati su:

  • vidno podignut kraj obrva (cat eye efekat)
  • oči su otvorenije, a njihov oblik poboljšan
  • novi kolagen sprečiće opuštanje obrva i kože oko očiju

Koliko će trajati efekti Cat eye tretmana?

Niti ostaju pod kožom oko šest meseci, a nakon toga ih telo metabolizuje. Koliko će efekat trajati zavisi od početnog stanja kože, kao i od brzine vašeg metabolizma. To može biti od šest meseci do godinu ipo dana.

Zašto baš Cog niti?

Cog niti ili, kako ih još zovu, PDO niti sastoje se od specifičnog materijala – polidioksanona. Radi se o supstanci koja se koristi za proizvodnju specijalnog konca u hirurgiji. Dakle, Cog niti su apsolutno bezbedne i svakodnevno se koriste u antiage procedurama.

Ono što je posebno važno je da se ove niti sastoje od 100% biorazgradivog materijala, tako da se on nakon tretmana postepeno razgrađuje i apsorbuje u vašoj koži. Osim toga, ovaj materijal je biostimulišući, zbog čega potencira stvaranje vaših prirodnih gradivnih materija u koži. Upravo to čini da tretman bude dugotrajniji.

Da li su Cog niti jedina tehnika za Cat eye tretman?

Odgovor je ne. Cat eye tretman ponekad zahteva kombinovane tehnike – botulinum neuromodulator, Cog niti, Silhouette soft niti, kao i hijaluronske filere. Trajnost efekta zavisi kako od fizionomije, tako i od pravog izbora tehnike.

Osim Cog niti, u ovu svrhu mogu se koristiti i suspenzione ili tzv. Silhouette soft niti. One su providne i tanke, sa proširenjima u obliku zvona. I u ovom slučaju se radi o potpuno resorbujućoj prirodnoj supstanci, tako da će se niti tokom vremena razgraditi u koži i time doprineti proizvodnji novog kolagena i obnovi tkiva i kože.

cat eye mackaste oci

Da li procedura podizanja obrva prava stvar za mene?

Cat eye tretmanu pribegavale su u početku glumice i slavne ličnosti, koje su želele da naglase svoju lepotu bez dramatičnih promena. Međutim, ova brza i isplativa procedura privlači osobe iz svih životnih sfera, uključujući:

– žene u 20. i 30. godinama koje žele taj mačkasti izgled očiju (à la Điđi Hadid) bez višesatnog nanošenja ajlajnera;

– zrelije dame koje uočavaju znakove opuštenosti ili opšteg starenja kože oko očiju i koje žele da povrate mladalački izgled;

– svi oni sa „tužnim“ očima koji žele da ih otvore i izgledaju egzotičnije.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga.