Botulinski toksin za čelo – „ubica“ horizontalne brazde i bore

PONEDELJAK, 24.05.2021

Bore na čelu i između obrva odražavaju aktivnu mimiku, godine, stres i umor. Horizontalne i vertikalne linije dodaju godine i čine lice umornim, a osoba deluje namrgođeno.

botulinski toksin za čelo

Dok smo mlađi sa ovim borama se možemo boriti zdravim životnim navikama i pravilnom negom lica, međutim, vremenom postaje sve teže nositi se sa borama na čelu.

Posle 30. godine koža počinje da gubi elastičnost, a područje čela je kao nijedno drugo područje lica sklono pojavi ranih bora. Na čelu praktično nema potkožnog tkvia, što ovu regiju čini idealnom „sredinom“ za nastanak bora.

Zašto je botulinski toksin za čelo tražena procedura?

Pojava bora je prirodan i neizbežan proces. Ali, to ne znači da bi sa tom činjenicom trebalo tek tako da se pomirite. Osim zdrave ishrane, vežbanja i dovoljno sna, možete još nešto učiniti za svoju kožu i „skinuti“ nekoliko godina sa svog lica.

Savremena estetska medicina omogućava vam da primetno podmladite kožu, a jedna od najtraženijih procedura je tretman botulinskim toksinom.

Botulinski toksin za čelo je jedan od najpopularnijih i najefikasnijih postupaka u svetu, upravo zato što omogućava da brzo i gotovo bezbolno izravnamo bore na čelu. Samo par uboda tankom iglom i ovaj neverovatni preparat će eliminisati bore kao da ih nikada nije ni bilo.

bore na čelu botoks

Zašto nastaju bore na čelu?

Bore u predelu čela se mogu pojaviti i kod veoma mladih osoba ako imaju aktivnu mimiku. Namrštili ste se i eto ih – bore između obrva! Iznenadili ste se – tu su i bore na čelu.

Ipak, sa godinama ove bore postaju sve dublje i postaju statične. U proseku se starosne promene na licu javljaju od 25. godine. Koža na čelu gubi čvrstoću i elastičnost, a mišići se grče od naprezanja.

Ako ste mislili da je stvaranje bora na čelu izazvano samo spazmom čeonog mišića, varate se. U taj proces su uključeni i mišići za žvakanje, slepoočni mišići, potiljačni mišić, pa čak i stopala.

Da li je botulinski toksin za čelo pravo rešenje?

Botulinski toksin se pokazao kao jedno od najboljih rešenja za brazde na čelu i bore između obrva. Najčešće se primenjuje upravo u ovoj regiji, ali i oko očiju (za uklanjanje tzv. Crow’s feet), kada želimo da se rešimo bora koje se vide pri ekspresiji emocija.

Ovaj preparat deluje selektivno, odnosno blokira samo one mišiće koji su uključeni u stvaranje kožnih nabora.

botoks za bore na čelu

Tretmani botulinskim toksinom se primenjuju dugo u estetskoj medicini i bezbedni su. Međutim, važno je da proceduru izvede iskusni doktor jer on može pravilno da odredi potrebnu dozu preparata. U tom slučaju botulinski toksin za čelo predstavlja idealno rešenje, a svi mitovi o „zaleđenom“ licu odlaze u prošlost.

Kako izgleda tretman čela botulinskim toksinom?

Pre samog tretmana potrebno je otići na konsultacije sa lekarom specijalistom koji će proceniti stanje vaše kože i odrediti mesta na kojima će aplikovati botulinski toksin.

Nakon detaljnog čišćenja lica, na čelo se nanosi anestetska krema, tako da procedura ne bude bolna. Zatim se tankim iglicama botulinski toksin aplikuje u mišić, nakon čega se koža čela zaglađuje, a brazde nestaju.

Budući da je često za ovu vrstu procedure potrebno svega 15-20 minuta, u svetu je tretman botulinskim toksinom poznat i kao „lunch-break“ procedura, tako da vam neće oduzeti previše vremena.

Botulinski toksin za čelo – koliko traju rezultati?

U rezultatima ovog tretmana moći ćete da uživate narednih 4-6 meseci, nakon čega se preporučuje ponavljanje procedure. Ono što možda niste znali, a svideće vam se je činjenica da je svakog narednog puta efekat botulinskog toksina duži.

bore na čelu slike

Botulinski toksin za čelo je „must-have“, ali šta je sa borama između obrva?

Uz pomoć botulinskog toksina bore između obrva koje čine da izgledamo namrgođeno takođe se mogu ukloniti. Ako su nabori postali statični, injekcije botulinskog toksina se mogu kombinovati sa hijaluronskim filerima.

Botulinski toksin će opustiti mišiće, a filer popuniti izgubljeni volumen. Ovakva kombinacija može ukloniti duboku boru između očiju, a rezultati mogu trajati od 6 meseci, pa čak do godinu dana.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.