Biorevitalizacija – Oslobodite se umora i stresa koji se vide na vašoj koži!

ČETVRTAK, 27.07.2023

Biorevitalizacija, rešenje koje vam obezbeđuje osvežen ten i blistavu koža koja postaje čvršća, hidriranija, a fine linije i nesavršenosti su maksimalno smanjeni.

Kao vaš najveći organ, prvi znakovi hroničnog umora i stresa se najpre vide baš na vašoj koži.

Budući da je podložna konstantnom stresu, koža je zauzeta time da se odupre ovim štetnim efektima i da zadrži svoj integritet.

Tokom zimskih meseci, neprestano se bori sa hladnim i isušujućim vazduhom, toksinima i vetrom; dok se tokom leta suočava sa pojačanim UV zračenjem. Kako je tokom cele godine izložena brojnim izazovima, bez izuzetka, vaša koža mora da očuva svoju vlažnost i jedrinu,  da odbaci izumrle ćelije kože, zaceli rane i pokuša da ostane u dobrom stanju.

biorevitalizacija rea medika

Dakle, o kakvim god okolnostima da govorimo, koža je pod stresom. Ona neminovno postaje preopterećena sa godinama, što može dovesti do izgleda umorne kože koji se manifestuje u vidu dehidratacije, oštećenja i preranog starenja.

Srećom, estetska medicina je toliko napredovala da danas uspešno možete da zaustavite neminovan proces starenja kože, da se oduprete efektima umorne i kože koja je pod stresom, te da poboljšate njen celokupan izgled.

U tome vam može pomoći biorevitalizacija.

Šta uzrokuje umornu kožu?

Umorna koža se generalno karakteriše kao suva, beživotna i gruba. Sigurno ste primetili da kada ste pod konstantnim stresom i kada ste hronično umorni, onda imate:

 • bled ten,
 • suvu i zategnutu kožu koja gotovo počinje da svrbi,
 • tamne podočnjake,
 • pore koje izgledaju veće i istaknutije,
 • odsustvo svežine i sjaja kože,
 • fine linije i bore.

Uglavnom, koža koja je umorna i pod stresom nastaje usled dejstva različitih faktora načina života, od kojih mnoge možete da kontrolišete. Ovi faktori uključuju:

 • nedostatak sna,
 • nezdrava ishrana,
 • pušenje
 • hroničan stres
 • nedovoljna hidratacija, u smislu konzumiranja tečnosti
 • izlaganje suncu
 • efekti klime i zagađenje vazduha i dr.

Umorna koža je posebno očigledna u onom periodu godine kada se koža bori da zadrži vlagu i kada je izložena oštrim, isušujućim elementima kao što su jaki vetrovi i variranja temperature.

Vaša koža mora da se nosi sa tim pored svojih uobičajenih ‘’obaveza’’, zbog čega izgleda i oseća se više umorno nego inače.

Spoljašnji i unutrašnji stresori izazivaju dve reakcije koje dovode do oštećenja kože:

 1. Prvo, stres aktivira vidljivo crvenilo i nesavršenosti kože
 2. Stres takođe pokreće telo da oslobodi hormon odgovora na stres, kortizol, pri čemu višak kortizola može uništiti kolagen, protein koji kožu održava glatkom i čvrstom i stoga uzrokovati prerano starenje kože.

Kako da oživite umornu kožu?

Morate da skinete taj suvišni pritisak sa svoje kože tako što ćete najpre slediti zdrav način života.

Međutim, znamo da ste nestrpljivi i da želite brze i očigledne efekte, stoga možemo da vam ponudimo estetsku proceduru koja kroz par seansi dovodi do preporoda vaše umorne kože!

Biorevitalizacija – idealna estetska procedura koja oživljava kožu koja je umorna i pod stresom

Možemo da kažemo da je biorevitalizacija zapravo vrsta mezoterapije, kada se prirodni aktivni sastojci ubrizgavaju u metabolički najaktivniji sloj kože. Ovo je jedna od najpopularnijih estetskih procedura koja se koristi upravo za vraćanje svežine i sjaja umornoj koži.

biorevitalizacija tretman

Osvežen ten i blistava koža – to je ono što pacijenti najčešće primećuju nakon nekoliko seansi biorevitalizacije

Zašto je hijaluronska kiselina najviše korišćen sastojak za biorevitalizaciju?

Upravo se hijaluronska kiselina najviše koristi kao sastojak mezokoktela za tretman biorevitalizacije.

Ovo ne treba da čudi. Zašto? Pa zato što je hijaluronska kiselina prirodni sastojak, ona se već nalazi u vašoj koži – samo joj je količina smanjena tokom vremena. Pošto je nemodifikovana hijaluronska kiselina zasnovana na prirodnom hijaluronu, vaše telo je biološki prihvata kao svoju. Sve što je potrebno je nekoliko jednostavnih injekcija na bazi hijaluronske kiseline ispod površine kože, kako biste popunili i izgladili linije i bore, ožiljke od akni ili druge nedostatke kože i odmah videli poboljšanje.

Kako deluje biorevitalizacija na bazi hijaluronske kiseline?

Hijaluronska kiselina je napravljena od prirodne supstance, hijalurona, koji se ubrizgava neposredno ispod površine kože kako bi se obnovio taj potporni sloj hijalurona i podstakla sinteza kolagena. Ovaj tretman izglađuje fine linije i bore, većinu vrsta ožiljaka, ispravlja nedostatke konture kože i poboljšane linije lica koje se obično nalaze između očiju i oko područja usana. To je tako jednostavan, a efektivan tretman, koji vam omogućava da odmah nastavite sa svojim uobičajenim aktivnostima, bez odvajanja vremena za oporavak.

Treba naglasiti da postoje specifični proizvodi sa hijaluronskom kiselinom, jer različite bore i područja lica imaju veoma različite karakteristike. Nežnija i mekša verzija se koristi za podršku finim linijama, dok se nešto koncentrovanija forma hijalurona koristi za izražene nazolabijalne bore, glabelarne i izraženije linije oko usana.

Kako funkcioniše biorevitalizacija za obnavljanje umorne kože?

Naša koža ima tu divnu sposobnost da se sama leči – ako se stvore dobri uslovi za to. Dakle, mi moramo spolja da joj pružimo mali podsticaj, a ona će kasnije obaviti sama čitav posao.

Kako starimo i kako se naša koža postepeno oštećuje, gubimo taj prirodni hidratantni sastojak, koji se zove hijaluronska kiselina. Osim što se koristi u kremama, serumima i maskama na površini kože, najbolji efekat se postiže ubrizgavanjem hijalurona u kožu, i to često u kombinaciji sa drugim prirodnim sastojcima koji dovode do preporoda vaše umorne kože.

Za razliku od nekih agresivnih estetskih procedura, biorevitalizacija pruža najbolje uslove da se koža popravi tako što lokalno unosi hijaluronsku kiselinu, peptide i vitamine u metabolički najaktivniji sloj kože.

biorevitalizacija beograd

Ovakva prirodna, kontinuirana stimulacija kolagenske i elastinske strukture kože dovodi do obnavljanja teksture vaše kože. Takođe pomaže u popravljanju hidro-lipidnog sloja kože, povećanju elastičnosti i čvrstoće, poboljšanju boje i izgleda kože. Ova procedura omogućava smanjenje finih linija i bora, pruža više tonusa koži i dovodi do zaglađivanja kože.

Nakon koliko tretmana možete da očekujete vidljive efekte?

Svaka koža je drugačija. Zato će se broj potrebnih tretmana za postizanje punih efekata biorevitalizacije razlikovati od osobe do osobe.

Budući da je hijaluronska kiselina sačinjena od prirodnog, biološkog materijala, na kraju će se razgraditi i apsorbovati u vašem telu i zato će vam biti potrebni redovni tretmani da biste održali svoj najbolji izgled.

U praksi smo primetili da se nakon svega 3 procedure biorevitalizacije dogodilo sledeće: koža je postala vidljivo hidrirana i elastična, ten se popravio, male bore su nestale, posebno na osetljivim mestima kao što su predeo oko očiju i oko usana.

Biorevitalizaciju je idealno da uradite bilo pre leta (da pripremite kožu za UV zračenje) ili posle leta (da se oporavi nakon nagomilanog stresa od oštećenja od sunca, procesa oksidacije i ispiranja pigmenata).

Na poliklinici Rea Medika očekuje vas tim vrsnih specijalista estetske medicine i dermatologa koji će vašu umornu kožu  preporoditi. U sklopu velikog opisa naših usluga nalazi se i nezaobilazna biorevitalizacija, a pri izvođenju ove procedure koristimo savremene preparate vrhunskog kvaliteta.

Vaša koža ne mora da pati.

Pružite joj najbolje i očuvajte njenu dugovečnost.

S nama ste uvek u sigurnim rukama.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.