Lifting vrata

Lifting vrata je tretman koji se često primenjuje uz lifting lica. Opuštena koža sa ili bez bora jedan je od prvih znakova starenja kože i često  kvari opšti  utisak lica, tim pre više ako je lice zategnuto i bez bora.

Operativni zahvat se vrši u analogosedaciji ili opštoj anesteziji u trajanju od oko 2h u zavisnosti od pridruženih postupaka. Radi se na korekciji površnog mišića vrata platismi i redukciji viška kože ali tako da je ožiljak nevidljiv, odnosno nalazi se iza uha i u liniji kose (jako izuzetno ispod brade).

Lifting vrata i mere opreza

Ne izlagati se jakom suncu i fizičkoj aktivnosti  7 dana. Umereno blaga ishrana i odmor. Vraćanje dnevnim aktivnostima nakon 14 dana.

Lifting čela

Spada u parcijalni lifting i ovim postupkom zetežemo samo kožu čela čime se brišu ili drastično ublažavaju horizontalne bore. Prilikom operacije istanjuje se čeoni mišić i na taj način slabi kontrakcija mišića, a višak kože se odstrani i zategne. Trajanje operacije je oko 1h i izvodi se u lokalnoj ili analogosedaciji.

Potpuni oporavak

Potpuni oporavak i vraćanje dnevnim aktivnostima je posle 7 dana.

Lifting obrva

Izvodi se u ambulantnim uslovima u lokalnoj anesteziji ili analgosedaciji u trajanju od oko 30 min. Povlačenjem kože čela na određenim tačkama podižemo i liniju obrva. Ukoliko postoji višak kože na kapcima, blago će se poboljšati stanje, ali su takvi pacijenti najčešće indikovani za blefaroplastiku.

Oporavak i vraćanje dnevnim aktivnostima je najčešće nakon nekoliko dana.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.