Hemijski piling

Šta je hemijski piling?

Hemijski piling predstavlja medicinsko-estetski tretman koji se izvodi u cilju uklanjanja oštećenog površinskog sloja kože, čime se poboljšava kvalitet kao i sama struktura kože.

Pilinzi koji se koriste  su  preparati različitih kiselina u različitim koncentracijma.  Mogu biti površinski, srednje duboki i duboki u odnosu na to do kojih slojeva kože prodiru. Nanošenjem pilinga,  podstičemo  odumiranje i  ljuštenje određenih slojeva kože, tako da kada se koža kompletno obnovi, za šta joj treba 7-10 dana, kao rezultat dobijamo  mladu i jedru kožu.

Hemijski piling se preporučuje svim tipovima kože. Služi za: uklanjanje pigmentacija na koži koje su izazvane suncem ili nekim drugim endogenim ili egzogenim faktorima (poremećaj hormonskog statusa,trudnoća…), za uklanjanje akni ili ožiljaka od akni, masnu i suvu kožu, rešavanje proširenih pora i mitisera. Takođe se može raditi kao antiage tretman u cilju poboljšavanja kvaliteta kože, njene regeneracije i revitalizacije.

Može se primeniti na sledećim delovima tela:

  • Lice
  • Vrat
  • Šake
  • Ruke
  • Noge
  • Leđa

Broj tretmana zavisi od tipa kao i od problematike kože i najčešće je potrebno 3-6 tretmana. U zavisnosti od tipa hemijskog pilinga, tretmani se ponavljaju na 7-10 dana.

Važno je napomenuti da se tretmani hemijskog pilinga rade isključivo u zimskom periodu jer se u kontaktu sa suncem mogu javiti hiperpigmentacije koje je teško ukloniti.

Pilinge ne treba koristiti ako postoji bilo kakvo oboljenje kože.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.