Ultherapy – nehirurško zatezanje lica i vrata nakon samo jednog tretmana!

UTORAK, 27.09.2022

Ultherapy može predstavljati alternativu hirurgiji do čvršće i zategnutije kožu na licu, vratu i dekolteu.

U narednim redovima vam donosimo najbitnije informacije vezane za ulterapiju, kako biste mogli da odlučite da li je to prava procedura za vas.

Čak i ako vežbate i hranite se zdravo, postoje neke oblasti tela koje se ne mogu definisati bez pomoći estetskih procedura. Submentalno područje (područje donje vilice i vrata) je jedno od njih.

Jedan od načina na koji možete postići mršavljenje, zatezanje i podizanje je uz pomoć ulterapije, neinvazivnog načina za učvršćivanje područja poput brade, vrata i dekoltea.

Šta je Ultherapy?

Ulterapija koristi fokusirane ultrazvučne talase za tretman dubljih slojeva kože. Talasi se koriste za zagrevanje kožnog tkiva i na taj način su u stanju da zategnu kožu bez oštećenja površine. Sam tretman stimuliše proizvodnju novog kolagena, omogućavajući koži da izgleda mlađe i sjajnije u budućnosti.

 

ultherapy

Koja područja tretira Ulterapija?

Ultherapy se obično koristi za zatezanje kože oko očiju, obraza, vilice, usta i vrata. To su područja koja imaju više bora ili počinju da padaju tokom vremena.

Ko je dobar kandidat za ovu intervenciju?

Ulterapija, iako ne zamenjuje operaciju, jeste dobra opcija za one pacijente koji ne žele da se podvrgnu hiruškoj ili invazivnijoj proceduri zatezanja kože lica.

Ulterapija takođe daje najbolje rezultate kod pacijenata koji još uvek imaju umerenu elastičnost kože.

Šta možete očekivati tokom procedure?

Tokom ove procedure koristi se specijalizovani ultrazvučni uređaj koji emituje talase u vašu kožu u preciznim količinama i dubinama.

Ovaj uređaj ima više dodataka koji se koriste za površinsko, srednje i duboko prodiranje. Dovodi do kontrakcija i skupljanja mišića, što estetski rezultira efektom učvršćivanja, izglađivanja bora i oblikovanja.

Da li tretman bolan?

Neki pacijenti prijavljuju izvesnu nelagodnost kada im ultrazvučni talasi prodiru u kožu, zbog čega koristimo lokalni anestetik kako bismo osigurali da naši pacijenti imaju iskustvo bez ikakve nelagodnosti i bola. Možda ćete primetiti crvenilo ili osetljivost tretiranog područja nakon procedure, ali to obično nestaje u roku od sat vremena.

Koliko tretmana je potrebno za vidljive rezultate?

Većini pacijenata je sasvim dovoljno da imaju 1-2 tretmana ulterapije za postizanje optimalnih rezultata. Sam tretman traje u rasponu od sat do sat i po, u zavisnosti od toga koja područja se tretiraju. Potpuni rezultati procedure se obično pojavljuju za tri do šest meseci. Zbog prirodnog procesa starenja vaše kože, preporučuje se da odlazite na tretmane svakih nekoliko godina kako biste održali željene efekte.

 

ultherapy rea medika

Koje su prednosti Ulterapije?

  • Ultherapy učvršćuje i podiže opuštenu kožu tako što pokreće proizvodnju novog kolagena. U studiji iz 2019. godine, 85% pacijenata tretiranih zbog opuštenosti srednjeg i donjeg dela lica bilo je zadovoljno svojim rezultatima.
  • Takođe može biti efikasan tretman za „ćureći vrat“.
  • Možete primetiti smanjenje finih linija i bora na tretiranom području.
  • Neinvazivna procedura koja zaobilazi površinu kože, tako da dolazi sa minimalnim neželjenim efektima i vremenom oporavka.
  • Procedura pruža određena trenutna poboljšanja, jer toplota skuplja postojeća kolagena vlakna, sa izraženim prednostima u narednih tri do šest meseci kako se novi kolagen razvija.
  • Pogodna procedura za sve tipove i tonove kože, tako da većina pacijenata sa blagom do umerenom opuštenošću kože može biti dobar kandidat za ovu intervenciju.

Da li postoje neželjeni efekti?

Iako je ulterapija uobičajena procedura i smatra se veoma bezbednom, i dalje postoje potencijalni neželjeni efekti, kao i kod bilo koje druge intervencije. To može uključivati bol i otok na tretiranim područjima, a u retkim slučajevima i utrnulost ili oštećenje nerva. Ovi neželjeni efekti su retki i, u većini slučajeva, veoma kratkotrajni.

Ulterapija je odlična alternativa invazivnijim hirurškim procedurama koje imaju za cilj da daju slične rezultate.

Ukoliko tražite prirodniji način da podmladite i zategnete svoju kožu kako biste postigli mladalački izgled kakav ste želeli, kontaktirajte stručnjake poliklinike Rea Medika i zakažite svoj termin već danas!

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.