Top 5 tretmana za jesenju negu kože – pripremi kožu za hladnije dane

UTORAK, 04.10.2022

Top 5 tretmana za jesenju negu kože učiniće da ona lepa i zdrava dočeka hladnije dane kao i da bude zaštićena od negativnih faktora poput hladnog, suvog vazduha i vetra.

Bogata jesenja nega kože neophodna je kako bi se podstakla njena regeneracija i priprema za jesenju i zimsku sezonu.

Top 5 tretmana za jesenju negu kože

Top 5 tretmana za jesenju negu kože koje ne smeš da propustiš

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija je revitalizacija kože na biološki način, vraćanjem života koži. Ovo je nehirurški i široko primenjen način borbe protiv starenja kože i raznih kožnih problema u estetskoj medicini.

Tokom procedure, u kožu se ubrizgavaju male doze čiste hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je glavni strukturni element vezivnog tkiva i podstiče mnoge važne procese u ljudskom organizmu. Naime, samo jedan molekul kombinuje 200-500 molekula vode održavajući ravnotežu vlage u tkivima. Stoga je i više nego očigledna uloga hijaluronske kiseline u hidrataciji kože, što ujedno obezbeđuje mladost kože.

Vremenom količina ovog „eliksira mladosti“, kakav je hijaluronska kiselina koja se prirodno nalazi u našoj koži, počinje nezaustavljivo da opada i na taj način se smanjuje tonus kože, zatezanje, elastičnost, koža prestaje da izgleda živahno, izgleda dehidrirano i stvaraju se bore. Pored prirodnog biološkog starenja, na kožu utiče i fotostarenje, odnosno starenje kože dodatno podstiču UV zraci.

5 tretmana za jesenju negu kože

Izvođenjem biorevitalizacije preparatima hijaluronske kiseline, nakon minimalnog broja procedura (3 procedure sa pauzom od 3-4 nedelje) moguće je dobiti dugotrajan, a opet poboljšan izgled kože (zbog indukovane sinteze kolagena).

Izvođenjem biorevitalizacije moguće je postepeno dopuniti kožu sve većom količinom hijaluronske kiseline. Dugoročni rezultat se primećuje nakon 3-4 procedure, pacijent može da vidi kako se izgled kože postepeno poboljšava: poboljšava se tonus kože, elastičnost, poboljšava se boja, koža dobija „blistav“ izgled, manje bore postaju ujednačene i struktura kože je obnovljena.

Na ovaj način, biorevitalizacija je stimulativna terapija – koža se sama revitalizuje zahvaljujući preparatima hijalurona.

Mezoterapija

Mezoterapija je minimalno invazivna procedura gde se serija superfinih injekcija koktela vitamina, minerala i aminokiselina unosi u mezodermalni sloj kože. Ova infuzija “pametnih“ i pažljivo odabranih sastojaka hrani i podmlađuje vašu kožu, istovremeno stimulišući proizvodnju kolagena i elastina, koji su neophodni za prirodnu elastičnost kože.

Mezoterapija može trenutno poboljšati stanje umorne kože i površinske bore, ali takođe može pomoći u poboljšanju usporene cirkulacije krvi, pomažući telu da izbaci toksine. Ovaj tretman se takođe može koristiti za rešavanje problema pigmentacije, lečenje ožiljaka od akni i kao dopunski tretman za poboljšanje efekata drugih estetskih tretmana kao što su botoks ili fileri.

Kao što rekosmo, kada je u pitanju biorevitalizacija, rezultat postupka je trenutan. U slučaju mezoterapije, efekat je primetan tek nakon nekoliko procedura.

PRP i Cellular Matrix

Verovatno ste čuli za tretman lica plazmom bogatom trombocitima, takođe poznat kao PRP tretman za lice. Procedura počinje tako što je neophodno da se najpre izvadi vaša krv, a zatim se pomoću centrifuge odvajaju krvne ćelije. Preostala plazma bogata trombocitima je ono što se koristi u procesu podmlađivanja lica.

Jednostavno rečeno, PRP tretman lica koristi trombocite i plazmu vaše krvi na vašem licu. Prirodne hemikalije u PRP-u se nanose na vaše lice, a zatim se mikro-iglama ubacuju u kožu tokom kratke procedure. Kada plazma “uđe“, ona počinje da obavlja svoj posao podmlađivanja celog lica, zatezanja naboranih područja i izglađivanja kože. Osnovne hemijske komponente PRP-a stimulišu rast kolagena.

top 5 jesenjih tretmana

Što češće radite PRP tretman lica, rezultati svakog tretmana će trajati duže, a to je oko 3-6 meseci. Bol i nelagodnost su minimalni, a trajanje procedure je kratko.

Većina naših klijenata primećuje generalno zatezanje kože u roku od nekoliko dana.

Rezultati mogu trajati nekoliko meseci. Zbog toga se mnogi ljudi odlučuju za PRP tretman lica nekoliko puta godišnje kako bi održali rezultate u svrhe protiv starenja. U početku je najbolje imati oko 4-6 tretmana u intervalima od dve nedelje da biste se izborili sa ožiljcima, oštećenjem kože i problematičnim područjima.

Cellular Matrix, kao kombinacija plazme bogate trombocitima i hijaluronske kiseline, daje bolje i efikasnije rezultate. Cellular Matrix je proizvod koji može dati rezultate kroz minimalno invazivnu proceduru. Proizvod se ubrizgava na područje tretmana, čime se aktivira prirodno zarastanje kože iznutra. PRP ili plazma bogata trombocitima sadrži mnogo koncentrisanih faktora rasta, vitamina i minerala koji mogu oporaviti vašu kožu nakon leta; dok joj hijaluronska kiselina pruža neophodnu vlažnost.

Hemijski pilinzi

Priuštiti sebi hemijski piling posle leta odličan je način da osvežite kožu uz minimalno vreme oporavka, u poređenju sa nekim drugim procedurama za podmlađivanje. U zavisnosti od toga koji hemijski piling odaberete, možete se baviti svime, od tamnih fleka i pega do finih bora.

Hemijski piling je kozmetički tretmani koji pomaže u poboljšanju izgleda vašeg lica, vrata i ruku uklanjanjem sloja mrtvih ćelija kože.

Hemijski piling ima za cilj da poboljša tonus i teksturu kože, stimuliše rast novih ćelija i pomogne kod akni i znakova starenja.

jesenja nega kože

Tretmani hemijskog pilinga obično sadrže neki oblik kiseline, koji se nanosi direktno na vašu kožu i ostavlja da se upije određeno vreme, pre nego što se nežno ukloni. Kako se piling uklanja, on sa sobom nosi mrtve ćelije kože, oštećene ćelije, prljavštinu i bakterije. Te ćelije kože se prirodno zamenjuju novim, zdravim ćelijama iz donjih slojeva vaše kože.

Laserski tretmani

Lasersko obnavljanje (resurfacija) kože je jedan od najboljih načina za rešavanje mnogih najčešćih problema sa kožom, uključujući pege od sunca, staračke pege, bore, rozaceu, crvenilo, ožiljke od akni, pa čak i same akne.

Laseri prodiru kroz slojeve kože i pomažu u podsticanju proizvodnje kolagena i elastina. Što više kolagena proizvode vaše ćelije, to bolje izgleda vaša koža.

Različiti laseri rade različite stvari, ali svi rade na sličan način. Intenzivno fokusirana svetlost leči kožu na ćelijskom nivou. Dakle, laser zagreva i oštećuje dublje slojeve kože. Ali ne brinite, ova šteta je zapravo fantastična stvar. Laseri “teraju“ sisteme kože vašeg tela da pređu u režim ultra-isceljenja. Kada su ćelije kože oštećene laserom, vaše telo reaguje proizvodnjom kolagena za podmlađivanje. Stoga, ova laserska terapija radi na poboljšanju teksture vaše kože i celokupnog izgleda bilo kog tipa kože.

Nakon što prođe neophodno vreme oporavka, vaša koža će biti glatkija, svetlija, ujednačenija i čvršća.

Poliklinika Rea Medika raspolaže sa vrhunskim laserima ​za tretman različitih problema sa kožom, uključujući i oporavak kože nakon leta.

Savetujemo da pričekate da prođe mesec dana od intenzivnog izlaganja suncu, kako biste se podvrgli laserskim tretmanima i hemijskom pilingu.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.