Donirali smo 1.000 skafandera za Covid bolnicu!

UTORAK, 14.04.2020

Doktorka Kristina Davidović, zajedno sa svojim timom poliklinike Rea Medika, donirala je 1.000 skafandera za Covid bolnicu.

rea medika skafanderi covid bolnica donacija

Kristina je povodom trenutne situacije apelovala da svi treba da pomognu i da nije trenutak da neko zaradi na svetskom problemu.

„Lično računam da su dobra dela samo ona o kojima javno ne govorimo i kojima se ne hvalimo… Ali poenta ove objave nije da se pohvalimo donacijom, već da skrenemo pažnju na dve društvene pojave u ovim teškim vremenima i da apelujemo na svest i savesnost, da apelujemo da svi urade isto ako su u mogućnosti.

rea medika skafanderi covid bolnica donacija

1. Smatram da su zdravstveni radnici izabrali životni poziv koji znači žrtvovanje svog života i posvećivanju istog drugim ljudima. Ne može svako da bude zdravstveni radnik, ali ako je to već neko „izabrao“, onda budi medicinar i u dobru i u zlu, a ne samo da se obuče uniforma u mirnodopskim uslovima i da se dičimo titulama, a kad je teško onda se sklanjamo…ne smatram da smo preterani heroji i da nam treba aplauz, jer to smo sami izabrali i vrlo znamo da statusno koristimo taj poziv kada je sve u redu…kaže moja dr Slađa koja je iz punog radnog i ušuškanog odnosa otišla volonterski u kovid bolnicu da pomogne svojim kolegama da ne smatra da je ništa posebno uradila i da to svi treba da urade ako nisu angažovani na drugim potrebnim mestima. Tako reći, mi smo „donirali“ i Slađu.

rea medika skafanderi covid bolnica donacija

2. Primetila sam da su mnoge firme, a pogotovo pojedine novootvorene iskoristile ovu situaciju da se brzo obogate- preprodaju maske, kape, uniforme, dezenficijence, podižu cene u apotekama…državi, tj ljudima koji se bore u prvim redovima je potrebna pomoć i svaka zarada nad njima je zapravo „ratno profiterstvo“…

rea medika skafanderi covid bolnica donacija

U svakom slučaju, ideja mi je bila da ovim postom pozovem sve proizvođače i preprodavce da shvate da se njihovi medicinari bore da onemoguće širenje bolesti i da što pre vratimo sve u normalne tokove.

Hvala svima na svoj podršci i hvala našim pacijentima što nam pomažu da mi možemo da pomažemo. To je začaran krug dobrih dela koje svima samo dobro može da donese“.