Srpkinja koja je oduševila svet estetske medicine

ČETVRTAK, 02.04.2020

Doktorka Kristina Davidović, čije je ime sinonim za estetsku hirurgiju u Srbiji, prošle nedelje je učestovala je na kongresu estetske medicine u Parizu.

Kongres IMCAS je najveći kongres estetske medicine u svetu. Standardne pohvale na izvanrednom izlaganju Kristina je dobila od kolega iz Srbije, ali što je još značajnije, reći hvale stižu i od eminentnih svetskih stručnjaka.

Jedna od njih je i Vendi Luis, najveće ime u svetskom brendingu za estetiku. Ona je na svoje komplimente podelila i sa svojim pratiocima na Instagramu.

Kristina je održala dva predavanja koja su bila izuzetno posećena – predavanje na temu podmlađivanja lica i na temu „mojih uspešnih socijalnih mreža u estetici“.

Dr Kristina Davidović je specijalista radiologije, trenutno na subspecijalizaciji i doktoratu iz radiologije. Stalno je zaposlena na Urgentnom Centru, Kliničkom Centru Srbije, kao načelnik na odeljenju radiologije.

Već pet godina je asistent na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, autor i koautor mnogih naučnih radova, kao i mentor studentima osnovnih i specijalističkih studija. Jedan je od začetnika procedure oksigen-ozon terapije diskus hernije, što je i tema njenih doktorskih studija.

Poslednjih deset godina aktivno se bavi anti-aging i estetskom medicinom, a već duže vreme se ceo tim Rea Medike svrstava u grupu lidera estetske medicine u celom regionu sa najvećim brojem urađenih procedura u poslednje dve godine.

Budući da se u poslednjih par godina navikavam na 5 sati sna, njen dan počinje veoma rano. Kristina nema jutarnje rituale, ne pije kafu i čaj, te joj je zato potrebno 15 minuta od ustajanja do dolaska na posao u Urgentni centar u 7 sati svakog jutra.

Popodne na je fakultetu na kojem asistent na katedri za Radiologiju Medicinskog fakulteta u Beograd, a potom u svojoj klinici gde u oblasti estetike ulepšava brojne pacijete.

„Spojiću naučno, stručno i estetski lepo. Najbolja medicina je ona koja leči uzrok i neću pribegavati jeftinim trikovima prikupljanjem pacijenata ukoliko nema indikacije za proceduru. Ljudi će misliti na moje usluge kada pomisle estetski lepo.

Njeni pacijenti su uspešne žene, javne ličnosti, ali i oni koji kod nje dolaze kako bi bili još lepši. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama Kristina je i te kako voljena kod svojih klijenata, a rezultati se mogu videti na Instagram profilu Rea Medika.