Hijaluron za podočnjake – kako, zašto i da li stvarno radi?

UTORAK, 24.11.2020

Hijaluron za podočnjake kao rešenje donedavno nije postojalo, problem podočnjaka mogao se rešiti samo hirurškom intervencijom, ali danas estetska medicina nudi apsolutno siguran, brz i neverovatno efikasan način korekcije.

Područje oko očiju je veoma osetljivo i na njemu se uvek prvo primete znaci umora i starenja. Koža kapaka je vrlo tanka, pa se prve bore pojavljuju već u 25. godini.

Ako je i vama dosta tamnih kolutova koje svakoga dana neuspešno skrivate skupim korektorima koji obećavaju postojanost, nastavite sa čitanjem i saznaćete zašto je hijaluron idealno rešenje za vaš problem.

hijaluron za podocnjake

Hijaluron za podočnjake je rešenje, ali šta je uzrok?

Kada smo mladi naš donji kapak ima minimalno ispupčenje i glatki prelaz ka obrazu. Međutim, kako starimo, javljaju se izvesne promene koje uzrokuju pojavu podočnjaka .

Prvo, mast iz unutrašnjosti očne duplje (orbitalna mast) počinje da „viri“ napred. To se dešava zbog slabljenja strukture koja se naziva orbitalni septum, koji obično drži orbitalnu masnoću u očnoj duplji. Upravo je taj proces odgovoran za formiranje podočnjaka.

Stvaranje tamnih kolutova ispod očiju ne mora uvek biti uzrokovano starenjem, u nekim slučajevima za njihov nastanak možemo kriviti genetiku. Naravno, u dosta slučajeva smo mi sami krvici za te kese koje smo ugledali u ogledalu. Na pojavu podočnjaka svakako će uticati loše životne navike, stres, umor, nedovoljno sna, kao i neuravnotežana ishrana.

hijaluron za podocnjake rea medika

Plavi, ljubičasti ili crni – šta nam boja kaže o podočnjacima?

Tamni podočnjaci nastaju tako što se razgrađuje krv koja se vremenom taloži u tkivu ispod očiju i daje koži plavičastu, ljubičastu ili čak izrazito tamnu boju.

Plavi podočnjaci su najčešći pokazatelj da nam treba više sna, a takođe su prouzrokovani stresom i umorom. S druge strane, kao jedan od glavnih uzroka ljubičastih podočnjaka se ističe nasledni faktor. Isto možemo reći i za izrazito tamne, čak crne podočnjake.

Ono što je zajedničko za ove tri vrste problema jeste to da predstavljaju estetski nimalo dopadljivu pojavu, utiču da izgledamo iscrpljeno, umorno i starije. Zato je tu hijaluron za podočnjake!

Šta sve može hijaluron za podočnjake?

Ako ste mislili da su hijaluronski fileri prevashodno namenjeni podmlađivanju lica ili korekciji usana, varate se, jer procedura uklanjanja podočnjaka filerima preti da skine sa trona najtraženiji tretman povećanja usana hijaluronom.

Suština uklanjanja podočnjaka hijaluronskim filerima je popunjavanje područja ispod očiju i zaglađivanje regije između donjeg kapka i obraza. Hijaluron filer na taj način zamenjuje izgubljeni volumen, a tamni kolutovi jednostavno nestaju. Hijaluron za podočnjake se koristi za:

 • uklanjanje podočnjaka,
 • smanjivanje izraženosti tamnih kolutova,
 • otklanjanje znakova umora hidriranjem kože,
 • poboljšanje cirkulacije krvi i limfe u predelu oka.

uklanjanje podocnjaka hijaluronom

Zašto baš hijaluronski fileri?

Kako bismo razumeli zašto su hijaluronski fileri toliko popularni i kako daju tako izvanredne rezultate, moramo prvo da razumemo šta je hijaluronska kiselina.

To je zapravo prirodni polisaharid (složeni šećer) koji se već stvara u našem telu. Dakle, radi se o potpuno prirodnoj supstanci sa kojom je organizam već upoznat. Budući da ima sposobnost da zadržava veliku količinu vode, čak 1000 puta veću od zapremine same hijaluronske kiseline, uspešno obezbeđuje intenzivnu hidrataciju kože.

Samo mic i gotovo!

Sam tretman uklanjanja podočnjaka hijaluronom je prilično jednostavan i sastoji se iz nekoliko koraka.

– Razgovor sa doktorom: pre nego što pređete na proceduru, obavićete konsultacije sa lekarom na kojima možete izneti svoje želje i očekivanja, a vaš doktor će pregledati vaše podočnjake i u odsustvu kontraindikacija možete odmah krenuti na sledeći korak.

– Čišćenje kože: na licu ne sme biti tragova šminke i nečistoća, zato se pristupa detaljnom čišćenju tretiranog područja.

– Nanošenje anestetske kreme: doktor nanosi anesteziju u obliku kreme i nakon što počne da deluje pristupa ubrizgavanju filera.

– Aplikacija filera: hijaluronski fileri se pomoću male igle ili kanile ubrizgavaju u određeno područje, i za taj postupak potrebno je svega nekoliko minuta.

– Masaža za kraj: nakon što je aplikacija filera gotova lekar laganim pokretima masira tretiranu regiju i na taj način raspoređuje filer u potkožni prostor.

hijaluronski fileri podocnjaci

Da li je tretman bolan?

Za lepotu moramo pretrpeti bol, to je tačno, međutim, nije uvek tako. Nakon što anestetska krema krene sa delovanjem nećete osećati nelagodu, a tretman će biti komforan.

Hijaluron za podočnjake – jednostavna procedura koja zahteva iskustvo

Zbog tanke kože kapaka i složene anatomije, ubrizgavanje filera ispod oka se smatra naprednom tehnikom i trebalo bi da je izvodi dobar specijalista.

Potrebni je aplikovati filer dovoljno duboko, glatko ga rasporediti i izbegavati krvne sudove u tom predelu. Upravo je to razlog da svoje lice poverite samo stručnjacima u koje imate poverenja.

Šta nakon uklanjanja podočnjaka hijaluronom?

Dan prvi – mogu se javiti modrice i otoci. Oni nestaju u proseku 48 sati nakon postupka. U ovom periodu nemojte dodirivati lice rukama, trljati ili masirati kožu. Takođe je bitno da ne nanosite šminku na mesto aplikacije filera. Naredna 24 sata izbegavajte veće količine alkohola i vežbanje.

Prva nedelja – nije preporučljivo piti puno vode kako bi se izbegla pojava edema.

Prve dve nedelje – izbegavajte intenzivan napor, izlaganje suncu, kao i bazen i saunu. Nanosite kremu sa zaštitnim faktorom pre izlaska iz kuće sunčanim danima.

hijlauronski fileri za podocnjake

Hijaluron za podočnjake zaista čini čuda? Kakve rezultate očekivati?

 • Ujednačen ten kože,
 • Uklonjeni uporni podočnjaci,
 • Nema više umornog izgleda,
 • Sitne bore su zaglađene,
 • Nadoknađen je obim u oblasti donjih kapaka,
 • Koža ispod očiju je vidno hidrirana i zaglađena.

Koliko traje efekat nakon popunjavanje podočnjaka hijaluronom?

Efekat nakon procedure videćete odmah i biće prosto neverovatan. Može trajati od 6-7 meseci pa i do godinu dana. Ukoliko postoji potreba ili želite da zadržite efekat, biće potrebno ponavljanje tretmana za 9 do 12 meseci.

Koliko je hijalurona za podočnjake potrebno?

Za uklanjanje podočnjaka potrebno je od 0,8 do 2 ml hijaluronskog filera. Sve zavisi od pojedinca, razmere problema, kao i od vrste filera koji se koristi.

Nestručnost ima cenu, ali i za to ima leka!

U današnje vreme skoro da ne postoji osoba koja nije čula za „eliksir mladosti“, odnosno hijaluronske filere. Na internetu možete pronaći puno primera ljudi čija su lica bila unakažena nakon određenih postupaka.

Ali to nije razlog da sebi uskratite pravo da budete lepi i zadovoljni, već samo da pažljivo birate stručnjake i odličan rezultat je zagarantovan.

Ukoliko se desi da niste zadovoljni rezultatima procedure, postoji način da se fileri uklone iz tretiranog područja lako i brzo. Samo stručno lice može rešiti ovaj problem ubrizgavanjem posebnih supstanci koje razgrađuju filer.

uklanjanje podocnjaka filerima

Da li je hijaluron za podočnjake ono što mi treba?

Lepota i osećaj zadovoljstva samim sobom nemaju cenu. Ako je i vama dosta sumornog i neprivlačnog izgleda koji podočnjaci daju vašem licu, procedura hijaluronskim filerima je upravo ono za čim vaša koža čezne.

Hijaluron za podočnjake je zaista efikasna metoda, o čemu svedoči i činjenica da ovaj tretman spada u jedan od najtraženijih. A evo i koje prednosti nudi:

 • Minimalno invazivna tehnika – dovoljno je samo par uboda,
 • Nema bola, tretman je komforan,
 • Traje samo 5-10 minuta,
 • Odmah se možete vratiti dnevnim aktivnostima,
 • Dovoljan je samo jedan tretman za postizanje rezultata,
 • Hijaluronska kiselina ne samo da obnavlja volumen, već poboljšava i kvalitet kože,
 • Izgledaćete odmorno i sveže.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga.