Hijaluron za korekciju nosa: Kako funkcioniše i šta očekivati?

SREDA, 22.09.2021

Hijaluron za korekciju nosa sve češće se javlja kao rešenje za tretiranje ove regije. Na sreću onih koji se plaše odlaska pod nož i rizika koji operacija nosi, danas postoji tzv. nehirurška rinoplastika.

hijaluron za korekciju nosa

Ovo je zapravo postupak “punjenja“ kože koji menja oblik vašeg nosa.

Procedura je idealna za one koji žele da izvrše blage korekcije nosa, poput izglađivanja izbočine na nosu, ali nisu spremni za trajno rešenje, ili su zabrinuti zbog rizika i vremena oporavka u slučaju klasične rinoplastike.

Hijaluron za korekciju nosa je jako uspešna procedura i svakako je manje komplikovana nego odlazak pod nož.

Hijaluron za korekciju nosa – kako to funkcioniše?

Nehirurška rinoplastika koristi sastojke dermalnih filera za promenu oblika vašeg nosa. U ove svrhe se najviše koristi upravo hijaluronska kiselina, koja se putem injekcije ubacuje ispod vaše kože na područjima na kojima želite da postignete glatke linije ili volumen.

Ubrizgani hijaluron se taloži tamo gde se ubrizgava, i to u dubljim slojevima kože, gde zadržava svoj oblik.

Ovaj postupak može promeniti izgled vašeg nosa u trajanju od 6 meseca pa i do 1 godine, u zavisnosti od vaše kože, željenih rezultata i upotrebljenog preparata.

Hijaluron za korekciju nosa cilja na most, vrh i bočne strane nosa. Dakle, hijaluronski fileri se mogu ubrizgati oko bilo kog dela nosa kako bi se izmenio njegov oblik.

Šta može korigovati ova procedura?

Ova procedura dobro funkcioniše ako želite da:

  • izgladite male izbočine na nosu,
  • učinite vrh nosa istaknutijim,
  • dodate volumen nosu,
  • podignite vrh nosa.

Pored toga, ukoliko imate blago istaknutu izbočinu na mostu nosa, hijaluron može kamuflirati i izravnati konturu vašeg nosa.

Kako se izvodi procedura?

Nakon konsultacije sa lekarom o tome kakve rezultate želite da postignete, potrebno je da legnete na krevet za intervenciju sa nagnutim licem. Lekar može primeniti lokalni anestetik na nos i okolno područje, tako da nećete osećati bol niti neprijatnost.

Nakon što anestetik počne da deluje, lekar će ubrizgati hijaluronski filer u područje oko nosa i u sam nos, zavisno od željenih rezultata.

Čitav proces može trajati 20-45 minuta.

Šta očekivati nakon tretmana?

Nakon ove intervencije, možda ćete primetiti bol, otok i crvenilo na mestu ubrizgavanja injekcije filera. U roku od sat ili dva, ovo bi trebalo da se smiri.

Rezultati bi trebalo da budu potpuno vidljivi u roku od nedelju ili dve, a do tada će crvenilo ili modrice potpuno nestati. Za razliku od hiruške korekcije nosa, u ovom slučaju se možete vratiti uobičajenim aktivnostima istog dana.

Treba reći da će se hijaluronski filer obično rastvoriti u koži u roku od 6 meseci, što znači da rezultati nehiruške korekcije nosa nisu trajni.

nehirurška korekcija nosa

Koje su prednosi primene hijalurona za korekciju nosa?

Prednosti nehirurške rinoplastike su:

  • izbegavate odlazak pod nož i opštu anesteziju,
  • imaćete brz oporavak,
  • istog ili sledećeg dana nakon ove procedure, možete se vratiti redovnim aktivnostima
  • troškovi nehiruške korekcije nosa su mnogo niži od klasične operacije nosa.

Da li postoje neželjeni efekti?

Za većinu ljudi, neželjeni efekat primene hijalurona za korekciju nosa jesu blago crvenilo i osetljivost u tretiranom području dan ili dva nakon zahvata.

Drugi mogući neželjeni efekti uključuju: modrice i otok na mestu ubrizgavanja, migraciju filera, (kada hijaluron migrira u druga područja nosa ili u područje ispod očiju).

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.