Endolift: Želite zategnutu kožu lica i vrata bez hirurgije?

ČETVRTAK, 01.06.2023

Imperativ večne mladosti i lepote nikada više nije bio na snazi nego danas.

Zaista, ko ne bi voleo da što duže izgleda mladoliko, sveže i zategnuto?

Estetska medicina vam je omogućila da uvek budete najbolja verzija sebe – čak i bez klasičnih invazivnih procedura.

Danas je zatezanje kože jedan od najpopularnijih estetskih tretmana. Međutim, iako mnogi žele zategnutiju kožu – s druge strane ne žele da se podvrgnu hirurškim intervencijama zatezanja kože.

Rizik od anestezije, rezovi, krvarenja, ožiljci i potreba da se odvoji vreme za oporavak zaista odvraćaju mnoge naše pacijente od hirurške procedure za zatezanje kože.

I mi ih razumemo.

endolift

Ali da li je moguće zategnuti kožu bez operacije?

Odgovor je DA.

Stručnjaci poliklinike Rea Medika uspešno obavljaju vrhunske minimalno invazivne, nehiruške tretmane za zatezanje kože lica i vrata.

Jedan od ovih tretmana koji sve više dobija na popularnosti jeste Endolift.

Pa hajde da vidimo kako ovaj tretman može da vam pomogne.

Starenje kože je neminovno, ali ne i nezaustavljivo

Kako starimo, počinjemo da gubimo kolagen ispod kože, a isto tako gubimo debljinu i volumen kože lica i vrata. Zaista, starenje kože je neminovan i prirodan proces – ali ništa što estetska medicina ne može da odloži i ispravi.

Imamo niz opcija tretmana za zatezanje kože kako bismo mogli da pružimo najbolju moguću uslugu svakom pojedincu koji dođe u našu ordinaciju.

Endolift kao poseban uređaj postoji već neko vreme, ali je nedavno došao i u našu zemlju i postao omiljen tretman od strane stručnjaka, ali i pacijenata. Kao inovativan tretman za zatezanje kože i smanjenje masnoće, Endolift cilja na opuštenu kožu lica i vrata veoma uspešno.

Endolift kao moderna nehiruška intervencija za zatezanje kože lica i vrata

Da, možete zategnuti kožu bez operacije. Postoji niz neinvazivnih metoda za zatezanje kože za koje možete da se odlučite. Endolift spada u najbolje od njih.

Ovaj tretman koristi lasersku energiju za zatezanje opuštene kože.

Dakle, ukoliko treba da zategnete opuštenu kožu na licu, vratu ili dekolteu, Endolift vam može pružiti zategnutiju, mladalačku kožu koju tako silno želite.

Bez rezova i ožiljaka.

Nije potrebna anestezija.

100% bezbedan tretman.

Odmah vidljivi rezultati

Nema perioda oporavka.

Za razliku od invazivne hirurgije, bol i period oporavka su minimalni. Nakon procedure, odmah ćete moći da nastavite sa svakodnevnim aktivnostima. Jedino što možete osetiti jeste blaga nelagodnost na tretiranim mestima. Ovo može trajati nekoliko dana i do nekoliko nedelja.

Jedinstvena tehnologija koja daje brze i efikasne rezultate

Endolift spada u najnovije procedure protiv starenja, a odličan je za nehirurško zatezanje kože lica i vrata. Uključuje korišćenje tehnologije pod nazivom Eufoton®, najsavremenije LASEmaR® 1500 odobrene tehnologije zasnovane na laseru, koja se primenjuje ispod kože kako bi se stimulisali i duboki i površinski slojevi kože.

Dakle, najveća prednost ovog inovativnog tretmana jeste da pomaže u tretmanu opuštene i naborane kože remodeliranjem i dubokih i površinskih slojeva kože.

Dobra vest je da rezultati tretmana stupaju na snagu gotovo odmah, ali nastavljaju da se poboljšavaju još više u narednih 3-5 meseci.

Endolift kao nehirurška, minimalno invazivna procedura se izvodi ambulantno u našoj ordinaciji. Procedura podrazumeva specifičnu primenu lasera kroz umetanje mikro-optičkih vlakana (tankih poput dlake) za jednokratnu upotrebu ispod kože. Time se rastvaraju male naslage masti i stimuliše remodeliranje kože. Istovremeno se vrši stimulacija sinteze kolagena, kao i metaboličkih funkcija u ekstraćelijskom matriksu.

rea endolift

Ova sterilna mikro-optička vlakna stvaraju mikrokanale koji omogućavaju Endolift uređaju da efikasnije prenosi lasersku energiju na vodu i masnoću u vašem telu. Laserska energija zagreva tkivo kako bi podstakla proizvodnju novog kolagena, kao i poboljšala metaboličke funkcije ekstracelularnog matriksa, koji je mreža koja pruža fizičku i biohemijsku podršku okolnim ćelijama. To znači da su rezultati dugotrajni i da se vremenom poboljšavaju. Uređaj takođe može da obezbedi određeni stepen uklanjanja masti na licu ili vratu, tako da dolazi do momentalnog zatezanja kože.

Endolift se može koristiti veoma uspešno u kombinaciji sa drugim estetskim tretmanima.

Koliko je bezbedan endolift?

Sigurno se pitate koliko je ova laserska intervencija zatezanja kože lica i vrata zapravo bezbedna.

Nemate razloga za brigu. Tehnologija je zaista superiorna i apsolutno bezbedna.

Talasna dužina koja se koristi u ovom procesu je posebno dizajnirana tako da samo zagreva vodu i masne ćelije, bez oštećenja zdravog tkiva oko njih.

Tretman je efikasan za zatezanje opuštene kože lica, donjeg dela vrata, ali i tela – bez bilo kakve bojazni od neželjenih efekata. Takođe nije potrebna anestezija jer je tretman praktično bezbolan, ali se može dati mali kontrolisani anestetik ako pacijent to zahteva, međutim to će se proceniti na individualnoj osnovi.

Koliko dugo traju efekti endolifta?

Inicijalne rezultate možete videti odmah nakon tretmana, ali morate da znate da efekti nastavljaju da se poboljšavaju kako vreme prolazi i stoga postaju gotovo dugotrajni.

Za najbolje rezultate, savetujemo da ponovite tretman nakon 12 meseci.

Da li treba da odvojite izvesno vreme za oporavak nakon tretmana?

Jedan od razloga zašto se naši pacijenti sve više odlučuju baš za ovaj tretman kako bi zategli kožu lica i vrata, jeste odsustvo perioda oporavka kakav se podrazumeva kod invazivnih i hiruških procedura.

Budući da tretman ne uključuje nikakav rez, vreme oporavka je drastično smanjeno jer nema ožiljaka i većina pacijenata smatra da se mogu vratiti normalnim aktivnostima u roku od nekoliko sati.

Da li ste odgovarajući kandidat za ovaj tretman?

Pogodan kandidat za Endolift je neko ko ima blagu do umerenu opuštenost kože na licu, vratu ili telu. Ovaj tretman odgovara svim tipovima kože.

Možemo da zaključimo da je Endolift odlična alternativa invazivnijim hirurškim procedurama koje imaju za cilj da daju slične rezultate.

Broj tretmana: obično je potreban samo jedan tretman, sa odmah vidljivim rezultatima koji se postepeno poboljšavaju. Može se ponoviti tretman za 12 meseci.

Vreme trajanja tretmana: 45-60 minuta.

Anestezija: nema potrebe, ali može lokalni anestetik da se upotrebi po potrebi.

Bol: minimalna nelagodnost.

U zavisnosti od tretiranih područja, rezultati ponekad mogu biti trenutni, međutim, rezultati se generalno primećuju 3-4 meseca nakon tretmana kako se novi kolagen razvija i reformiše i može nastaviti da se poboljšava tokom nekoliko meseci dalje kako se koža zateže i

Ukoliko tražite minimalno invazivan, nehiruški i prirodniji način da podmladite i zategnete svoju kožu u cilju postizanja mladalačkog izgleda kakav ste oduvek želeli, kontaktirajte stručnjake poliklinike Rea Medika.

Zakažite svoj termin već danas!

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.