Kolika je dugotrajnost efekta laserske epilacije?

UTORAK, 08.09.2020

Kolika je dugotrajnost efekta laserske epilacije i da li će trajno ukloniti dlačice pitanje je svake osobe koja razmišlja o ovom tretmanu. Laserska epilacija može trajno smanjiti gustinu dlačica ili ih trajno ukloniti. Evo i od čega to zavisi.

Trajno smanjenje gustine dlačica znači da će neke dlačice ponovo rasti nakon jednog tretmana laserske epilacije i pacijentima će biti potrebno kontinuirano ponavljanje ovog tretmana. Trajno uklanjanje dlačica znači da nijedna dlačica na tretiranom području neće ponovo izrasti nakon određenog broja tretmana.

dugotrajnost efekta laserske epilacije

Faktori koji utiču na dugotrajnost efekta laserske epilacije

Da li će se dlačice ukloniti trajno ili će se samo smanjiti gustina dlačica zavisi od:

  • boje i debljine dlačica koje se tretiraju,
  • boje kože pacijenta,
  • tipa i kvaliteta korišćenog lasera,
  • kompetentnost i obučenost osobe koja upravlja laserom.

Koliko tretmana je potrebno za trajno uklanjanje dlaka?

Broj tretmana zavisi od kvaliteta dlake i prebojenosti kože. Potrebno je sprovesti nekoliko tretmana jer laser deluje na dlačice koje su u određenoj fazi rasta. Dlačice rastu u 3 faze i tretman je najuspešniji kada se dlačica nalazi u anagen fazi ciklusa.

Da bi se uklonile dlačice na telu potrebno je uraditi uglavnom od 4 do 6 tretmana u razmacima od 2 meseca. Broj tretmana je individualan, a zavisi i od regije koja se tretira. Na primer, da bi se uklonile dlačice sa lica potrebno je uraditi 6 tretmana u razmacima od 4 do 6 nedelja, dok na regijama kao što su potkolenice i pazuh, neretko je potrebno samo 3 tretmana. U izuzetnim slučajevima u zavisnosti od vašeg hormonskog statusa, genetike, uzimanja određenih vrsta lekova i slično postoji mogućnost da budu potrebni i dodatni tretmani. Važno je napomenuti da se laserska epilacija može raditi na bilo kom delu tela, dok je gore u tekstu uzet primer 3 regije radi poređenja broja tretmana do potpunog sagorevanja folikula dlačice. Ponovni tretmani moraju biti razdvojeni dovoljno dugo da rast dlačice može dostići nivo anagene faze.

Dugotrajnost efekta laserske epilacije

Na pitanje da li je laserska epilacija trajna kao što se često može čuti, važno je odgovoriti da je samo pojašnjenje termina “trajno” na neki način diskutabilno s obzirom na to da su naučna istraživanja i studije potvrdile dugotrajnost koja je merena decenijama.

Naš organizam će uvek stvarati određen broj dlačica u toku života i to je potpuno prirodan proces. Ako pak postoji hormonski disbalans ili je reč o upotrebi pojedinih lekova koji podstiču pojačanu maljavost, rezultati laserske epilacije će ipak biti ostvareni, ali ne u meri kao kod osoba koje nemaju problema sa hormonskom ravnotežom.

Nekoliko meseci ili čak godina, posle izvedene serije tretmana ponovo se može javiti poneka dlačica na  pojedinim regijama, ali gotovo nikada u identičnom obimu kao pre laserske epilacije. Onda se mogu  praktikovati  dodatni tretmani  radi održavanja postignutih efekata i osećaja besprekorno glatke kože bez neželjenih dlačica. Jedan do dva tretmana godišnje biće dovoljni za dostizanje savršene teksture kože. Još uvek ne postoji tehnologija koji će garantovano  zauvek uništiti sve dlačice, a najpreciznije možemo istaći da se prilikom primene različitih metoda, prvenstveno laserskim snopom, one i te kako redukuju, odnosno dugotrajno eliminišu, ali da će naše telo normalno proizvoditi dlačice.

Tretman sa prestižnim Alma Soprano Titanium laserom je kod tretiranja većine regija potpuno bezbolan.  Na osetljivijim regijama oseća se blago peckanje, koje je zanemarljivo u odnosu na druge lasere. I to zahvaljujući jedinstvenom sistemu hlađenja koji ima samo ovaj aparat.

Simultano hlađenje na dodir postiže se ICE Plus naprednom tehnologijom za hlađenje. ICE Plus kontinuirano hladi kožu i omogućava temperaturu pod kontrolom raspona tokom celog tretmana. Čitav tretman to čini znatno komfornijim nego što je on bio ranije, a to svakako deluje i umirujuće.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga.