Podizanje grudi

Podizanje grudi je operativni zahvat uglavnom kod žena koje imaju veće ili normalno razvijene dojke ali su se godinama nakon dojenja ili gubitka na težini opustile i izgubile jedrinu.

Najoptimalnije rešenje za podizanje grudi je da se pored uklanjanja viška kože i tkiva dojke plasiraju i implanti zbog boljih rezultata.

KONSULTACIJA I PRIPREMA – Pre nego što bi se planirala ova operacija poželjno je da je žena završila sa trudnoćama i dojenjem, da ne planira naknadne dijete, kao i da se odrekne cigareta i alkohola bar 2 nedelje od intervencije.

PRIPREMA – pregled interniste i anesteziologa.

OPERACIJA – izvodi se u opštoj anesteziji u trajanju oko 2 do 3 sata. Izbor tehnike rada odredjuje hirurg a mogićnosti reza tj. ožiljka koji ostaje je oko bradavice, uzdužno ispod bradavice ili ispod dojke ili kombinacijom nekih od nabrojanih tehnika.

POSTOPERATIVNI TOK – Kontrola kod hirurga je  posle 7 dana, skidanje skrivenih šavova. Nošenje lagane i pamučne garderobe.

POSEBNE MERE – Uzdržavanje od rada rukama i podizanja iznad glave desetak dana, posle 6-8 nedelja  slobodno vraćanje svim aktivnostima. Obavezno nošenje elastičnog prslučeta prvih 6-8 nedelja.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.