Mezoterapija

Mezoterapija je zbog svoje efikasnosti dospela na sam vrh top liste kada su antiage procedure u pitanju. Razloga za to ima dosta i nisu svi vezani za podmlađivanje i zatezanje kože.

Naime, pogrešno je smatrati ovu tehniku kao isključivo antiage proceduru. Mezoterapija uspešno rešava i probleme celulita, pigmentacija, ožiljaka, strija i, verovali ili ne, pomaže u obnavljanju kose.

Broj zadovoljnih pacijenata govori o tome koliko je zapravo efikasna ova metoda. Međutim, uvek će biti pitanja poput: Kako izgleda tretman? Da li boli? Kakve rezultate da očekujem?

mezoterapija

Mezoterapija kroz istoriju: kako je nastala čuvena metoda?

Popularnost mezoterapije je u poslednjih nekoliko godina značajno porasla, ali da li ste znali da ova tehnika podmlađivanja datira još iz pedesetih godina prošlog veka?

Za to je zaslužan francuski lekar Mišel Pistor koji je 1952. godine počeo da pravi koktele u koje je dodavao prokain, ali i druge lekove. Ubrizgavanjem tih koktela u kožu, rezultati su bili zapanjujući, pa je nastavio sa razvijanjem ove metode.

Francuska je oduvek smatrana kolevkom mezoterapije, a danas ovu proceduru primenjuju milioni lekara širom sveta.

Savremena mezoterapija – kako deluje na našu kožu?

Mezoterapija je injektibilna metoda kojom se u mezoderm (središnji deo kože) unose hranljivi kokteli na bazi hijaluronske kiseline, vitamina i raznih minerala.

Ova moćna mešavina sastojaka hrani i podmlađuje kožu podstičući proizvodnju kolagena i elastina i poboljšavajući mikrocirkulaciju krvi.

Nakon tretmana mezoterapije primetićete da je struktura vaše kože poboljšana, a lice izgleda sveže i hidrirano.

Zašto nam je potrebna mezoterapija?

Zar nije dovoljna skupocena krema koja obećava hidriranje kože? Zašto bismo radili mezoterapiju lica?

Mezoterapiju sa sigurnošću možemo nazvati najboljim izborom zato što samo jedan tretman daje bolji rezultat od višemesečnog korišćenja kozmetičkih proizvoda.

Objašnjenje je jednostavno. Aktivne supstance se ne primenjuju površno, već se ubrizgavaju pod kožu i počinju da deluju iznutra. Kvalitetna krema može samo privremeno da omekša kožu, ali se ne može boriti protiv znakova starenja.

mezoterapija rea medika

Šta sadrže mezoterapijski kokteli?

Kokteli koji se koriste sadrže prirodne sastojke koji nedostaju vašoj koži. To su najčešće:

 • Hijaluronska kiselina – 1 molekul ove kiseline može da veže čak 500 molekula vode – zamislite kakav je to efekat!
 • Vitamini – iz grupe A, B, C, E i K
 • Minerali
 • Aminokiseline
 • Faktori rasta
 • Antioksidansi

Kako izgleda mezoterapija?

Kao što smo već naveli, tokom postupka biološki aktivne supstance se ubrizgavaju u kožu pomoću mikroigala.

Iako se dosta pacijenata plaši na sam pomen igle, ne treba da brinete budući da doktor koristi anestetsku kremu pre samog ubrizgavanja. Dakle, nećete osećati bol, a tretman će biti komforan i brz.

Anestetik je krenuo da deluje, sada doktor pristupa aplikaciji koktela u kožu. Nekoliko trenutaka kasnije, procedura je gotova, a dalju ulogu preuzima vaš organizam.

Vaše telo reaguje na mikropovrede koje ostavljaju igle i pokreće zaštitni mehanizam. Zbog toga se ubrzava proces regeneracije na ćelijskom nivou, a krv aktivnije cirkuliše.

Zapravo, koža se obnavlja, što znači da se rešava svojih nedostataka, uključujući bore i staračke pege. Tako dolazi do nekoliko pozitivnih promena istovremeno.

Oporavak je brz, a rezultati neverovatni!

Iako je mezoterapija minimalno invazivni postupak, ipak se radi o intervenciji. A koži, njenim ćelijama treba vremena da se promeni, oživi i prilagodi.

U zavisnosti od regenerativnih sposobnosti organizma, oporavak nakon mezoterapije može trajati 3-7 dana.

Pored zaglađenih bora, mezoterapija pomaže i kod uklanjanja tamnih podočnjaka i hiperpigmentacija. Koža je hidrirana, ten ujednačen, a vaše lice sveže i podmlađeno.

Saveti pre i posle mezoterapije

Pre procedure moraćete da izbegavate agresivne efekte na kožu (pre svega na direktnoj sunčevoj svetlosti). Osim toga, poželjno je da ne konzumirate alkohol 2 do 3 dana pre tretmana mezoterapije.

Važno je da unapred obavestite svog lekara o bilo kojoj vrsti alergije koju imate. Što se tiče kozmetike i šminke, poželjno je da ne koristite ništa pre postupka, na dan izvođenja procedure.

Preporučuje se da se nakon mezoterapije uzdržite od vrućih kupki, sauna i kupanja u bazenu. Takođe, izbegavajte izlaganje suncu na mestima koja su tretirana.

estetska medicina mezoterapija

Koje probleme ćete rešiti mezoterapijom?

Spektar problema koje mezoterapija može ukloniti je širok:

 • bore i staračke pege
 • gubitak elastičnosti i čvrstoće kože
 • mitiseri, akne i proširene pore
 • stečeni nedostaci (od opekotina do ožiljaka)
 • podbradak
 • opuštena koža lica
 • neujednačen ton
 • podočnjaci
 • dehidirana koža koja je izgubila tonus

Mezoterapija u borbi protiv celulita

Procedura mezoterapije ne poboljšava samo izgled vaše kože lice, već uspešno rešava problematična područja na telu poput celulita.

Ona uklanja problem iznutra, zateže telo, uklanja ožiljke, celulit i još mnogo toga. Postignuti rezultat uz pravilnu negu kože i zdrav način života traje i do 1,5 godinu.

U tretiranom području povećava se cirkulacija krvi, stimulišu se metabolički procesi, uklanja višak vode, a koža se zaglađuje i dobija zdraviju boju.

Najčešća pitanja o mezoterapiji

Sa koliko godina se može početi sa tretmanima?

Postoji mišljenje da je mezoterapija procedura kojoj pribegavaju uglavnom žene od 45 godina. Međutim, doktori savetuju da se reaguje čim se pojave prvi znaci starenja, tj. oko 30. godine.

S druge strane, mezoterapija se preporučuje i u adolescentnom dobu, kada se javlju prvi problemi sa aknama.

Da li mezoterapiju možemo raditi i leti?

Tretman se najpre preporučuje u zimskim mesecima, pre ili posle leta. Ali i u svakoj prilici kada želite da poboljšate izgled i kvalitet kože.

Koliko tretmana je potrebno?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od toga u kakvom vam je stanju koža. Stručnjaci preporučuju od 2 do 4 tretmana.

Ko ne sme da radi mezoterapiju?

Mezoterapija se ne preporučuje ukoliko imate:

 • poremećaj zgrušavanja krvi
 • neke od autoimunih oboljenja
 • alergiju na neke od sastojaka mezokoktela
 • bakterijske infekcije kože

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.