Lumecca laser

Lumecca laser je najnoviji i najmoćniji IPL uređaj koji predstavlja bezbedan, nehirurški tretman za tretman fleka i drugih nepravilnosti kože. Efikasniji i superiorniji u odnosu na druge IPL uređaje na tržištu, Lumecca definitivno zavređuje svu vašu pažnju.

Šta je Lumecca laser?

Lumecca je najmoćniji laserski sistem visokog intenziteta (IPL) za tretman pigmentnih i vaskularnih lezija. Već nakon jedne primene, pacijenti primećuju značajna poboljšanja tena i koža postaje čistija. Lumecca laser je neinvazivan tretman sa mnogim prednostima koji smanjuje hiperpigmentaciju i ujednačava ton kože. Na primer, može pomoći u smanjenju znakova oštećenja od sunca zbog kojih izgledate starije.

Kako deluje Lumecca laser?

IPL, ili tretman intenzivnog pulsnog svetla, cilja na određene boje vaše kože, bilo da je koža tamnija usled ožiljaka od akni ili izlaganja suncu. Deluje tako što zagreva kožu, čime pokreće telo da se oslobodi oštećenih ćelija, kao što su one koje čine vašu kožu neujednačenom.

InMode Lumecca nastavak pruža mogućnost lečenja širokog spektra tipova kože i rešavanja raznih problema kože u rasponu od neželjene pigmentacije lica, površinskih vaskularnih lezija, poremećaja teksture kože i fotooštećenja. Tokom postupka vaša koža se ne ‘’pregreva’’, a ugrađeni sistem hlađenja sa safirnim vrhom čini proceduru gotovo bezbolnom.

lumecca rea medika

Za šta se koristi Lumecca laser?

Lumecca je IPL terapija koja se koristi za mnoga različita stanja kože. U estetske svrhe, pomaže u poboljšanju tonusa kože i smanjenju hiperpigmentacije (tamnih fleka) uzrokovanih suncem i starenjem, a takođe pomaže kod rozacee i akni.

Nakon tretmana, sveukupni izgled vaše kože je ujednačeniji i blistaviji. Stoga, Lumecca IPL koristi onima koji žele da usavrše teksturu svoje kože.

Svetlosni impulsi Lumecca lasera izazivaju raspadanje melanina koji se nalazi u ćelijama kože, što dovodi do nestanka hiperpigmentacije. Istovremeno, koža u području tretmana dobija tonus i elastičnost, proširene pore se sužavaju, a metabolizam u tkivima se obnavlja.

Ten je već nakon prve procedure posvetljen i ujednačen, a efekat traje dugo.

Druga glavna upotreba ove procedure je bezbolno, brzo i bezbedno uklanjanje krvnih sudova i vaskularnih lezija na koži. Prilikom uklanjanja proširenih krvnih sudova i tzv. paukolikih vena, efekat se vrši na nivou dermisa, gde hemoglobin apsorbuje svetlosni snop, čime dolazi do koagulacije krvnih sudova.

Rozacea je uobičajeno stanje kože koje karakteriše crvenilo i pojava sitnih krvnih sudova na licu. Rozacea se obično razvija u srednjim godinama i često je uzrokovana prekomernim izlaganjem vetru i suncu. Lumecca laser može efikasno pomoći u smanjenju pojave rozacee bez neželjenih efekata povezanih sa lekovima koji se obično koriste za lečenje ovog stanja kože.

Lumecca IPL tretman pokazuje odlične rezultate u lečenju akni i stanja kože nakon akni.  Po jačini baktericidnog efekta, fotopodmlađivanje zauzima prvo mesto među ostalim metodama. Pored tretmana akni, Lumecca IPL tretman InMode poboljšava mikrocirkulaciju, jača imuni sistem i blagotvorno utiče na tonus i elastičnost kože.

Koje su prednosti ovog tretmana?

Prva prednost Lumecca IPL-a je to što je tretman visoko efikasan, što znači da može biti brz, a da i dalje daje fenomenalne rezultate.

Tretman traje u proseku 30 minuta, a upravo je tako brz zbog „velike veličine tačke i velike stope ponavljanja pulsa“.

Lumecca IPL tretman je generalno moćniji od većine drugih IPL tretmana na tržištu. Ovo nas dovodi do druge prednosti Lumecca lasera, a to je da se rezultati mogu postići u 1-2 tretmana umesto drugih IPL tretmana, koji mogu da zahtevaju i do 6 tretmana.

Treća prednost Lumecca IPL-a je da je definitivno prijatniji od drugih IPL tretmana zbog safirnog rashladnog vrha.

Dakle, ovo su osnovne prednosti Lumecca lasera:

  • Broj tretmana je manji: 1-2 tretmana u poređenju sa 6-8 kod drugih IPL uređaja.
  • Visoka stopa ponavljanja pulsa i veća površina koja se može tretirati istovremeno kako bi se smanjilo vreme tretmana za svaku sesiju.
  • Vrh uređaja je napravljen od safira koji izaziva snažan osećaj hlađenja i stoga nema potrebe za lokalnim anestetikom.
  • Nema vremena oporavka: Lumecca IPL ne izaziva ljuštenje ili crvenilo kože nakon tretmana. Jedina stvar koja je potrebna nakon tretmana je ograničavanje izlaganja suncu i nanošenje kreme za sunčanje nekoliko nedelja nakon tretmana.

Da li tretman zahteva posebnu pripremu?

Pre nego što odete na tretman, izbegavajte duža izlaganja suncu oko četiri nedelje pre, uključujući sunčanje.

Ukoliko uzimate neke antibiotike važno je da to napomenete vašem lekaru, jer neki od njih mogu da izazovu preosetljivost na laserski zrak.

Pored toga, izbegavajte upotrebu pilinga ili jakih hemikalija pre tretmana. Takođe je dobra ideja izbegavati depilaciju voskom.

Kada možete da vidite rezultat?

Pokazalo se da Lumecca efikasno smanjuje nepravilnosti na koži u roku od nekoliko dana nakon tretmana, a rezultati su najuočljiviji nakon dve nedelje.

lumecca rea medika

Da li postoje neželjeni efekti?

Većina pacijenata koji se podvrgavaju ovom tretmanu za obnavljanje kože ne doživljavaju neželjene efekte. Međutim, pigmentne fleke mogu privremeno potamniti jedan do dva dana pre nego što nestanu i daju vam čistiji ten. Ukoliko idete na Lumecca tretman da smanjite pojavu paukolikih vena, možda ćete primetiti da će vaši krvni sudovi promeniti boju pre nego što postanu manje primetni.

Svi neželjeni efekti koje iskusite od Lumecca lasera obično nestaju u roku od nekoliko sati nakon tretmana. Nakon tretmana, vaša koža može se osećati zategnuto kao da ste izgoreli od sunca, ali taj osećaj bi trebalo da nestane u roku od nekoliko sati.

Izbegavajte da budete na suncu ili sunčanju nakon tretmana, jer vaša koža može biti izuzetno osetljiva na sunčevu svetlost.

Žene koje su trudne ili doje ne bi trebalo da se podvrgnu ovom tretmanu.

Šta nakon tretmana?

Preporučujemo da izbegavate izlaganje toploti odmah nakon tretmana. Na primer, trebalo bi da izbegavate veoma vruće kupke ili da provodite duže vreme na suncu. U istom smislu, uvek nosite kremu za sunčanje kada izlazite napolje da biste zaštitili kožu od UV zračenja.

Pošto će koža ostati osetljiva, izbegavajte i bilo kakve abrazivne tretmane ili negu kože, kao što je duboki piling.

Za naknadnu negu preporučujemo da kožu vlažite hidratantnim kremama i serumima i očistite je nežnim sredstvom za čišćenje.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.