Liposukcija

Liposukcija predstavlja uklanjanje viška masnih naslaga. Pomaže u oblikovanju tela uklanjanjem neželjenih naslaga masti u određenim oblastima, kao što su stomak, butine, kolena, ramena, bokovi, kao i podbradak.

U današnje vreme je vitka figura mnogo više od odsustva problema sa izborom odeće i lakoćom kretanja. Lepo telo je svojevrsna vizit karta.

A kada razne dijete i tehnike mršavljenja ne daju rezultate na putu ka lepoj figuri, to vam može omogućiti upravo liposukcija.

liposukcija beograd

Zašto je liposukcija tražena procedura?

Tanak struk i nedostatak masnih naslaga na bokovima, rukama i vratu nisu samo stvar pravilne ishrane i redovnog vežbanja. Neka područja na našem telu deluju kao „depo“ energije, pa potkožna masnoća tamo zadržava volumen, čak i kada mršavimo.

To se dešava usled individualnih (uključujući nasledne) karakteristika tela. Dakle, čak i neke vitke devojke su prisiljene da izbegavaju uske haljine zbog nesavršenosti oblika zadnjice, dok neke imaju komplekse zbog izraženog podbratka.

To ipak ne mora da ostane na tome, zato se estetska hirurgija pobrinula da na brz i efikasan način ukloni masne naslage i dovede figuru do savršenstva uz pomoć liposukcije.

Da li ste kandidat za liposukciju?

Važno je shvatiti da će liposukcija poboljšati vaš izgled, kao i samopouzdanje, ali to ne mora da znači da ćete izgledati tačno u skladu sa svojim idealom ili se promeniti do neprepoznatljivosti.

Stoga, pre nego što se odlučite za operaciju, pažljivo razmotrite svoja očekivanja i razgovarajte sa svojim hirurgom.

Liposukcija je popularna među ženama, ali i među muškarcima. Međutim, kod jačeg pola se masne naslage češće nalaze u oblasti podbratka, u predelu struka, dok se kod žena mast taloži najčešće na butinama, zadnjici, leđima.

Kako se obavlja liposukcija?

Kao i svaka operacija, liposukcija zahteva pripremu i organizaciju perioda oporavka.

Konsultacije: uključuje konsultativni pregled pre operativnog zahvata i podrazumeva otvoren razgovor pacijenta o estetskom problemu, o željama i očekivanjima, ali i procenu hirurga o samom toku i ishodu zahvata.

Priprema: hirurg će vam objasniti kako da se pripremite za operaciju, uključujući principe racionalnog unosa hrane i tečnosti, pušenja i uzimanja različitih lekova. Priprema podrazumeva da ne smete konzumirati cigarete i alkohol 2 nedelje pre operacije.

Operacija: izvodi se u opštoj anesteziji i traje od 1 do 5 sati u zavisnosti od toga koliko se regija na telu radi. Izbor tehnike rada (klasična ili laserska) određuje hirurg, a rez je neprimetan, svega 1-2 cm na mestu gde je prošla kanila. Dozvoljeno je maksimalno aspirirati 10% masnih naslaga od ukupne telesne težine.

liposukcija gubitak kilograma

Oporavak nakon liposukcije

Pacijent se najčešće otpušta sutradan iz bolnice. U zavisnosti od obima procedure mogu se javiti bolovi nakon operacije, ali oni se lako kontrolišu medikamentima koje će vam prepisati lekar.

Da biste dostigli savršene rezultate moraćete da nosite i posebno korektivno donje rublje i laganu i pamučnu garderobu.

Osim toga, moraćete da se pridržavate nekih ograničenja kada je fizička aktivnost u pitanju. Jača naprezanja i intenzivnu fizičku aktivnost treba izbegavati narednih 6-8 nedelja.

Kakav efekat možete očekivati?

Delimični efekat manipulacije biće primetan odmah, ali konačni rezultat se može proceniti u proseku 2-4 meseca nakon liposukcije.

Dobro izvedena liposukcija ne ostavlja tragove iza sebe, ožiljci se potpuno zaceljuju, a koža zaglađuje.

Nakon što se telo oporavi, a otok nestane, moći ćete da se divite svojoj novoj figuri i uživate u komadima garderobe koji vas već dugo čekaju u ormaru.

Može li liposukcija da se kombinuje sa drugim procedurama?

Da, takva praksa postoji i mnogi pacijenti joj pribegavaju. Kada uklanjate masne naslage sa lica, vrata i brade, istovremeno možete izvršiti operaciju zatezanja kože kako biste dobili lifting efekat i sprečili stvaranje masti na ovom području.

Liposukcija se takođe često kombinuje sa transferom masnog tkiva u regije gde nedostaje. Tako da, osim što ćete dobiti željenu figuru, istovremeno možete povećati grudi ili zadnjicu.

Mogućnost izvođenja kombinovanih operacija razmatra hirurg, uzimajući u obzir starost, razmer problema i skup relativnih kontraindikacija.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.