Liposukcija

LIPOSUKCIJA  masnih naslaga koja se može primeniti na sve regije tela a najčešće se radi na stomaku, bokovima, butiama i nadlakticama kao i na podbradku. Preporuka je isključiti cigarete i alkohol pre operacije 2 nedelje.

Liposukcija se često kombinuje sa transferom masnog tkiva u regije gde nedostaje (grudi ,zadnjica)

KONSULTACIJA I PRIPREMA – Konsultativni pregled pre operativnig  zahvata podrazumeva otvoren razgovor pacijentkinje o njenom estetskom problemu kao i njenim željama sa jedne strane i procena hirurga o samom toku i ishodu operacije.

PRIPREMA – Pregled interniste i anesteziologa .

OPERACIJA – Izvodi se u opštoj anesteziji u trajanju od 1 do 5 sati u zavisnosti od toga koliko se regija na telu radi. Izbor tehnike rada (klasična ili laserska) određuje hirurg a rez je neprimetan  tj. svega 1-2 cm na mestu gde je prošla kanila. Dozvoljeno je maksimalno aspirirati 10% masnih naslaga od ukupne telesne težine.

POSTOPERATIVNI TOK – U zavisnosti od obima procedure javljaju se bolovi koji se lako kontrolišu medikamentima. Bitno je što pre početi sa kretanjem. Nošenje lagane i pamučne garderobe. Pacijennt se najčešće otpušta sutradan iz bolnice.

POSEBNE MERE  – Pošteda od jačih naprezanja i fizičke aktivnosti 6-8 nedelja.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.