Lifting lica

Lifting lica, odnosno face lifting predstavlja estetsku operaciju kojom se koriguju izraženi znaci starosnih promena.

Ovaj postupak vam omogućava da uklonite bore, učinite oval lica zategnutijim, oslobodite se viška opuštene kože i masnog tkiva.

Iako se mnoge osobe osećaju mlado i puno energije, često u ogledalu ne vide tu energiju i entuzijazam. Ono što prvo primete je izrazito opuštena koža, duboke bore, „umoran“ izgled lica.

Želeći da vrate vreme unazad, mnogi počinju da razmišljaju o liftingu lica. Na pravom su putu, jer ova procedura može promeniti život i „skinuti“ sa lica desetak godina.

Koje probleme može rešiti lifting lica?

Face lifting se preporučuje kako bi se eliminisale sledeće promene povezane sa prirodnim procesom starenja:

  • spuštena linija obrva
  • duboke bore
  • opuštenost kože
  • duboke nazolabijalne bore
  • viseći obrazi

Da biste izgledali sveže i mladoliko važno je obratiti pažnju ne samo na lice, već i na kožu vrata. Upravo opuštena koža vrata izdaje ženu kada su godine u pitanju.

Kada je vreme za lifting lica?

Najčešće se potreba za estetskom korekcijom ptoze lica javlja nakon 45. godine života. Sve zavisi od individualnih karakteristika, genetske predispozicije, načina života, kao i od nege kože.

lifting lica beograd

Vremenom se kod žena i muškaraca povećava nedostatak hijaluronske kiseline procesi sinteze kolagena i elastina se usporavaju, a oni su odgovorni za mladolikost kože i tonus.

Na konsultacijama će hirurg uzeti u obzir sve bitne faktore, izvršiti pregled i odrediti da li je lifting lica ono što vam treba.

Kako se izvodi facelifting?

Lifting lica je hirurško zatezanje kože i podizanje tonusa potkožnih struktura. Izvodi se u lokalnoj anesteziji, analgosedaciji ili opštoj anesteziji.

Postoje različite operativne tehnike u zavisnosti od mogućnosti i želje pacijenta.

U suštini radi se o proceduri tokom koje hirurg odstranjuje višak kože i masnog tkiva, što zatim omogućava da se meka tkiva vrate u prvobitni položaj.

Kada operaciju rade profesionalci, zahvat se izvodi tako da ožiljci nisu vidljivi ili, ako postoje, skriveni su u liniji kose ili ušne školjke.

Šta je SMAS tehnika?

Hirurški SMAS lifting lica predstavlja dubinski face lifting.

Operacijom se najčešće tretiraju srednja i donja trećina lica SMAS tehnikom koja je najprimenljivija i koja daje najprirodnije rezultate.

Takođe ovom tehnikom se može u istom aktu zatezati i koža vrata i na taj način dobiti celina u liftingu lica.

Koje prednosti nudi SMAS tehnika?

  • Očuvanje prirodnog oblika očiju i obrisa usana
  • Široke mogućnosti za modeliranje uz obnavljanje izgubljenih crta lica
  • Visoka efikasnost
  • Dugotrajni rezultati
  • Mogućnost kombinovanja sa drugim tretmanima protiv starenja.

Da li postoji priprema za lifting lica?

Naravno. Kao i svaka druga operacija, i lifting lica podrazumeva određenu pripremu.

Pre operacije se moraju proveriti svi laboratorijski parametri, a takođe se mora dobiti pozitivan odgovor interniste i anesteziologa.

Osim toga, nije dozvoljeno piti lekove koji razređuju krv 7 dana pre operacije i obavezan je prestanak pušenja 2 nedelje pre planirane intervencije.

Kako teče oporavak nakon face liftinga?

Nakon što napustite kliniku neophodno je poštovati sve preporuke hirurga kako biste isključili ili minimizirali moguće komplikacije.

Naviknite se da spavate na leđima na visokom jastuku. Prve dve nedelje moraćete da nosite kompresivni zavoj i dva puta nedeljno tretirate šavove antiseptičnim sredstvima. Obično ih lekar uklanja nakon dve nedelje.

Neophodno je uzdržati se od loših navika, kao što su cigarete i alkohol najmanje 2 nedelje. Ali i one dobre će morati da sačekaju – sport i druge fizičke aktivnosti (posebno dizanje tegova) najbolje je odložiti na 1-2 meseca.

Kada ćete videti rezultate?

zatezanje lica

Efekti liftinga lica vidljivi su nakon mesec-dva. Što se tiče trajanja rezultata, obično se oni čuvaju od 10 do 15 godina, ali to zavisi od više faktora kao što su životne navike pacijenta, izloženost stresu, pridržavanje preporuka lekara itd.

Kada lifitng lica ne može da se izvodi?

Postoje patološka stanja kože, kao što je sklerodermija ili neki drugi retki poremećaji u strukturi kože, kolagenih i elastičnih vlakana gde se face lifting ne preporučuje.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.