Lifting lica

Lifting lica je prirodni proces starenja sa godinama čini da tonus kože na licu počinje da opada, iako lice može biti bez vidljivih bora koža je jako opuštena. Hirurškim tehnikama je moguće podići tonus i zategnuti kožu kao i potkožne strukture. Zahvat se izvodi tako da se ne vide ožiljci ili ako postoje, skriveni su u liniji kose ili ušne školjke.

Postoje patološka stanja kože kao što je skelrodermija ili neki drugi retki poremećaji u strukturi kože, kolagenih i elastičnih vlakana gde nije preporuka face lifting, te je konsultativni pregled nezaobilazni deo ove procedure.

Postoje različite operativne tehnike u zavisnosti od mogućnosti i želje pacijenata.

Face lifting je hirurško zatezanje kože i podizanje tonusa potkožnih struktura. Izvodi se u lokalnoj anesteziji, analogsedaciji ili opštoj anesteziji.

Pre operacije moraju se proveriti svi laboratorijski parametri kao i dobiti pozitivan odgovor interniste i anesteziologa. Nije dozvoljeno piti lekove koji razređuju krv 7 dana pre operacije. Obavezan je prestanak sa pušenjem dve nedelje pre planirane intervencije. 

Operacijom se najčešće tretira srednja i donja trećina lica SMAS tehnikom koja je najprimenljivija i koja daje najprirodnije rezultate. Takođe, ovom tehnikom se može u istom aktu zatezati i koža vrata i podbratka i na taj način dobiti celina u lifting lica.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.