Cat eye

Cat Eye je naziv popularnog tretmana podizanja obrva. Sam naziv Cat Eye, ili „mačkaste oči“ zvuči prilično egzotično i prva asocijacija, kada su slavne lepotice u pitanju, je svakako Bela Hadid.

I zaista, ko ne bi poželeo takav pogled? Nažalost, priroda nije svima podarila privlačan i senzualan pogled, a i godine čine svoje. Ali, ono što nismo dobili od majke prirode, za to se pobrinula estetska medicina, i zato je tu Cat eye tretman.

Kako se postiže izgled mačkastih očiju? Koliko traje „pogled Bele Hadid“? U nastavku teksta saznajte odgovore na ova i brojna druga pitanja.

cat eye tretman rea medika

U čemu je tajna vrtoglave popularnosti Cat Eye tretmana?

Instagram je preplavljen slikama poznatih supermodela na kojima su u prvom planu neverovatno privlačne mačkaste oči od kojih ne možemo da odvojimo pogled.

I dok se svi pitaju da li su čuvene manekenke posegnule za nekom od estetskih procedura, sve više pripadnica lepšeg pola želi da postigne isti izgled.

Prva pomoć može biti svakako šminka, međutim, to je privremeno rešenje i neće vam doneti željeni rezultat. Tretman koji je oborio sve rekorde kada je popularnost u pitanju je upravo Cat Eye. Da, ova procedura nije rezervisana samo za Holivud, sada i vi možete brzo i lako postići dugo željeni izgled.

Kako se obavlja Cat Eye tretman?

Procedura Cat Eye se postiže uvođenjem Cog niti pod kožu. Ove niti imaju svoju primenu u zatezanju pojedinih delova lica, najčešće donje trećine.

  • Svakom tretmanu prethode konsultacije na kojima ćete razgovarati sa doktorom i izneti svoje želje i očekivanja.
  • Sledeći korak je lokalna anestezija, tako da procedura ne bude bolna, već komforna.
  • Sledi plasiranje Cog niti u kožu uz pomoć kanile. Povlačenjem niti postiže se lifting efekat i već tada moći ćete da primetite oblik mačkastih očiju.
  • Oporavak nakon Cat Eye tretmana može trajati do 7 dana.

Kada ćete videti rezultate i koliko traju?

Prve efekte videćete odmah nakon što se niti uvedu pod kožu. Međutim, dodatno podizanje obrva se dešava u narednih 2-6 meseci zahvaljujući sintezi kolagena. Dakle, kako vreme prolazi, rezultati će biti sve bolji.

Što se tiče trajanja lifting efekta, to zavisi kako od stanja kože, tako i od brzine vašeg metabolizma, budući da telo metabolizuje niti nakon 6 meseci. Efekat može biti vidljiv od šest meseci do godinu i po dana.

cat eye tretman beograd novi sad

Šta vas očekuje nakon Cat Eye tretmana?

Već smo rekli da ćete rezultati videti istog dana, ali ne i kakve tačno efekte. Odmah nakon procedure na obe strane lica biće primetan niz tragova igle, koji će nestati do kraja dana.

Efekti koje ćete dobiti Cat Eye tretmanom su:

  • otvorenije oči i poboljšan oblik,
  • vidno podignut kraj obrva,
  • sinteza novog kolagena sprečiće opuštanje obrva i kože oko očiju,
  • svežiji izgled čitavog lica.

Zašto su Cog niti najbolji izbor?

Cog ili PDO niti, kako ih još zovu, se sastoje od specifičnog materijala – polidioksanona. Radi se o 100% biorazgradivom materijalu, tako da se niti nakon nekog vremena razgrađuju i apsorbuju u koži.

Dakle, Cog niti su potpuno neškodljive i bezbedne i svakodnevno se koriste u antiage procedurama.

Osim toga, materijal od kog se niti sastoje je biostimulišući i potrencira stvaranje vaših prirodnih gradivnih materija u koži, zbog čega je efekat tretmana dugotrajniji.

Da li se za Cat Eye tretman koriste samo Cog niti?

Ponekad Cat Eye tretman zahteva kombinovane tehnike – botulinum neuromodulator, Cog niti, Silhouette soft niti, kao i hijaluronske filere.

Koliko će trajati efekat mačkastih očiju zavisi kako od fizionomije, tako i od pravog izbora tehnike.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.