Brahioplastika

Brahioplastika, šire poznata kao operacija nadlaktica je estetska korekcija kojoj se pacijenti okreću kada vežbanje i lipoliza ne mogu rešiti problem.

Kako vreme prolazi elastičnost kože se smanjuje, postepeno gubeći mladalačku zategnutost.

Kada ni naporni treninzi, ni tretmani ne daju željene rezultate, savremena estetska hirurgija nudi rešenje – brahioplastiku.

brahioplastika operacija

Zašto je potrebna brahioplastika?

Kao što smo već rekli, vremenom koža gubi tonus i nekadašnji izgled. To se dešava usled starosnih promena u strukturi kože, hormonalnih promena u telu, gubitka ili povećanja telesne težine.

Ove promene su veoma uočljive na unutrašnjoj strani ruku od ramena do lakta. Vežbanje i masaže omogućavaju da se ove promene odlože, međutim, to često nije dovoljno.

Brahioplastika je estetska korekcija nadlaktica, tokom koje se višak masnih naslaga i kože uklanja

Kako se izvodi brahioplastika?

Nakon konsultacije operacija se izvodi u opštoj anesteziji. Rez je obično u obliku hokejaškog štapa sa unutrašnje strane nadlaktice, a posle par meseci je jedva primetan.

Kada se rez napravi, tkiva se povlače do mišića, a višak kože se pažljivo uklanja. Nakon zahvata na šavove se nanosi poseban kompresivni zavoj, koji će popraviti rezultat korekcije.

Boravak u bolnici je jedan dan ali pacijent može biti otpušten i odmah istog dana na kućno lečenje.

Da li je potrebna priprema za operaciju nadlaktica?

Samom zahvatu prethode konsultacije sa plastičnim hirurgom, ali i preoperativna priprema. Izuzetno je važno da specijalista sastavi kompletnu sliku zdravstvenog stanja osobe kako bi se upoznao sa mogućim kontraindikacijama i kako bi odabrao odgovarajuću tehniku brahioplastike.

Na konsultacijama hirurg će odgovoriti na sva vaša pitanja, a ono što možete očekivati, osim ocene zdravstvenog stanja, su svakako saveti o prestanku pušenja, upotrebe određenih lekova i aktivnosti koje mogu otežati oporavak.

brahioplastika beograd

Kako teče oporavak nakon brahioplastike?

Zatezanje nadlaktica smatra se sigurnom hirurškom korekcijom bez većih rizika. Ipak, nakon brahioplastike često se javljaju otoci, podlivi, kao i nelagoda. Ali, nakon 2 nedelje sve neprijatnosti se povlače i tada možete videti konačan rezultat.

Preporuka je da se u postoperativnom periodu nosi kompresivni zavoj, s obzirom na to da on utiče na brži i kvalitetniji oporavak.

Laganoj fizičkoj aktivnosti se možete vratiti nakon 2 nedelje, a potpunom vraćanju svim dotadašnjim aktivnostima nakon 4 nedelje.

Koje su kontraindikacije za zatezanje nadlaktica?

Brahioplastika ne sme da se izvodi u slučaju postojanja:

  • onkoloških bolesti
  • poremećaja zgrušavanja krvi
  • dijabetesa
  • zaraznih, kao i hroničnih bolesti u akutnoj fazi.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.