Abdominoplastika

Abdominoplastika predstavlja zahvat zatezanja stomaka namenjen za osobe sa opuštenim trbušnim mišićima i kožom koja ni nakon vežbi i regulisane ishrane ne može da povrati normalan tonus. Opušten stomak  najčešće se javlja kod pacijenata koji su izgubili na kilaži i kod žena koje su imale više porođaja. Za vreme trudnoće koža na stomaku se pored  istezanja i opustila, pod uticajem hormona. Zbog toga vežbe za stomak često ne pomažu mnogo, pa je jedina metoda izbora hirurgija. Pored zatezanja kože i učvršćivanja trbušnog zida, abdominoplastika predstavlja i rešavanje kila koje su često pratioci opuštenog trbušnog zida.

KONSULTACIJA I PRIPREMA – Pre nego što bi se planirala ova operacija poželjno je da je osoba završila sa trudnoćama i mršavljnjem, da ne planira naknadne dijete kao i da se odrekne cigareta i alkohola bar 2 nedelje od intervencije.

OPERACIJA – Izvodi se u opštoj anesteziji u trajanju oko 2 do 3 sata. Izbor tehnike rada određuje hirurg, a mogućnosti reza tj. ožiljka koji ostaje je u nivou donjeg veša i nije vidljiv.

POSTOPERATIVNI TOK – Oporavak je postepen i zahteva discipline pacijenata. Boravak u bolnici je par dana, mada se često otpuste pacijenti odmah sutradan ako sve protiče bez tegoba. Nošenje lagane i pamučne garderobe.

POSEBNE MERE  – Uzdržavanje od  naprezanja i savijanja  desetak dana, posle 6-8 nedelja  slobodno vraćanje svim aktivnostima. Obavezno nošenje elastičnog pojasa  4-6 nedelja.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.