Top 4 mita o hijaluronskim filerima

UTORAK, 05.05.2020

Prema statistici za svaki lek, koji se koristi u estetskoj medicini, naravno postoji hiljadu i jedan mit. Srećom, prema drugim statistikama, iza svakog mita postoji specijalista/doktor koji će ga uspešno razbiti. Ovo su najčešći mitovi o hijaluronskim filerima.

mitovi o hijaluronskim filerima

TOP 4 mita o hijaluronskim filerima.

1. “Hijalurnoski filer, tj. hijaluronska kiselina je hemija koja je štetna i izaziva zavisnost.”

Hijaluron je proizveden od strane farmaceutskih kuća, a po svom sastavu se ne razlikuje od slične kiseline koja se nalazi u našem telu. Upotrebljava se čak i za lečenje artritisa i drugih bolesti zglobova. Stoga se ne morate brinuti za sigurnost. Glavna stvar je izabrati specijalizovanog doktora koji radi sa hijaluronskim filerima najvišeg kvaliteta.

brendovi hijaluronskih filera
Najpoznatiji brendovi hijaluronskih filera

 

2. “Ako ubrizgamo hijaluronski filer u usne, možemo se pretvoriti u patku.”

U medicinskoj stolici ili na krevetu, ne možete slučajno povećati usne nekoliko puta. Nijedan adekvatan specijalista vam neće ubrizgati veliku količinu filera u prvom tretmanu, ma koliko god vi to želeli. Od 1 ml usne neće biti mnogo veće. Dakle, ako ste videli nečije velike usne na ulici, trebalo bi da znate da je za to bilo potrebno bar 3,4 tretmana sa jasnim ciljem da se ubrizga  velika količina hijaluronskog filera.

1 ml hijaluronskog filera
Ovako izgledaju usne posle 1 ml hijaluronskog filera. Devojka se nije pretvorila u patku, zar ne?

 

3. “Injekcije hijaluronskih filera zamenjuju botoks”.

Hijaluron = hidratacija + volumen, Botoks = opuštanje rada mišića.

Injekcije daju savršene rezultate u kombinaciji, ali nemaju ništa zajedničko!

 

4. “Popularizovanje hijaluronskih filera je delo prodajne mašinerije trgovaca.”

Godinama se mnogi procesi u našem telu usporavaju. Fibroblast je ćelija vezivnog tkiva koja prestaje da stvara kolagen elastin, neophodan za tonus naše kože, a smanjuje se i proizvodnja hijaluronske kiseline. To se dešava ne nakon 40. godine, kao što mnogi misle, već i pre 30. godine starosti. Što će reći da potreba za unošenjem dodatne hijauronske kiseline datira i pre pojave prodajne mašinerije trgovaca.

Sada kada smo razbili najčešće mitove o hijaluronskim filerima, u daljem razmatranju o ubrizgavanju istih, sigurno se pitate kako ne pogrešiti pri izboru osobe kojoj poveravaš svoju lepotu.

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.