Ulthera tretman – zlatni standard u nehirurškom liftingu

Ulthera tretman predstavlja specifičnu estetsku proceduru baziranu na jedinstvenoj tehnologiji, fokusiranom ultrazvuku koji omogućava prodor do slojeva kože koji su do sada bili dostupni samo prilikom hirurškog lifting lica.

Ulthera tretman – kako deluje?

Nadmoć Ulthera tretmana u poređenju sa drugim uređajima i laserima krije se u ciljanoj primeni fokusiranog ultrazvuka.

ulthera tretman

Oslanjajući se na ultrazvučnu terapiju, Ulthera prodire u kožu 1-5mm, u zavisnosti od opšteg stanja kože kao i rezultata koje želimo da postignemo. Na taj način dolazimo do SMAS strukture koja predstavlja sloj tkiva sačinjen od mišićnog sloja i vlaknastih komponenti (vlakna elastina i kolagena).

Delujući na tako dubokom sloju, mikrofokusirani ultrazvuk dovodi do stvaranja toplotnog efekta ispod kože. Na taj način dolazi do ubrzavanja prirodnog procesa vašeg tela koji je zadužen za stvaranje novog i svežeg kolagena.

Pored upotrebe fokusiranog ultrazvuka, ovaj tretman koristi i tradicionalno ultrazvučno snimanje tako da vaš lekar može detaljno pratiti slojeve tkiva koje tretira. Na taj način se osigurava da energija tretmana bude isporučena u precizno ciljanu regiju.

Koje regije se mogu tretirati?

Ulthera tretman je neinvazivna procedura koja deluje na donju trećinu lica – podiže i zateže kožu vrata, brade i regije oko obrva a umanjuje i vidljivost bora na regiji dekoltea.

ulthera rea medika

Kada ćete videti prve rezultate tretmana?

Ako pripadate grupi strpljivih osoba koje žele da do rezultata dolaze postepeno onda je ovo idealan tretman za vas.

Prvi rezultati tretmana nastupaju nakon 2-3 meseca, jer je za sintezu kolagena potrebno neko vreme zbog čega je bitno da pacijenti budu upoznati sa načinom delovanja ovog tretmana.

Moguća je prisutnost crvenila, blagog otoka ili osetljivost na dodir ali ovi efekti tretmana su blage i privremene prirode (nestaju nakon par sati).

Rezultati Ulhterapije vremenom postaju sve više vidljivi (naročito nakon 2-3 meseca) jer novi kolagen radi na podizanju kože vrata, brade, regije iznad obrva , dok kožu na gornjem delu grudi čini glatkom i jedrom. Tokom narednih 3-6 meseci rezultati nastavljaju da se poboljšavaju i mogu trajati godinu dana (u nekim slučajevim i duže).

Većini pacijenata potreban je samo 1 tretman za postizanje maksimalnih i finalnih rezultata. Razlika u broju tretmana zavisi od količine opuštene kože kao i od biološkog odgovora vašeg tela na stimulacije ultrzavuka da proizvodi novi kolagen.

Za održavanje postignutih rezultata potrebno je 1 godišnje raditi tretman održavanja.

Ko je idealan kandidat za Ulthera tretman?

Opuštena koža ispod vrata, brade, linije i bore na grudima – neke su od indikacija da je ovaj tretman namenjen upravo za vas!

Obično su kandidati za tretman osobe koje u 30-tim imaju blagu do umerenu opuštenost kože.

Ulthera tretman ne predstavlja zamenu za hirurški lifting ali je idealno rešenje za ljude koji žele da zategnu i učvrste kožu ali ne žele da se podvrgnu hirurgiji.

Oporavak nakon tretmana

Pored nabrojanih prednosti i benefita ovog tretmana, jedna od omiljenih svakako je ta da vam nije potrebno vreme za oporavak. Dok se vraćate svakodnevnim aktivnostima vaša koža počinje stvaranje novih količina kolagena čineći tretiranu regiju jedrom, zategnutom i podmlađenom.

uthera pre posle

ulthera rezultati

ulthera tretman rea

Klikom Ovde možete pogledati kompletan cenovnik naših usluga ili Ovde zakazati konsultacije sa našim doktorima.